تهران - ایرنا - رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر در واکنش به سخنان اخیر رئیس سازمان جنگل ها و مراتع مبنی بر کمبود بالگرد اطفای حریق این جمعیت برای مقابله با آتش‌سوزی جنگل‌های ارسباران گفت: باوجود تلاش‌های مستمر روزهای گذشته برای اطفای حریق جنگل‌های ارسباران، هلال‌احمر هیچ تعهد، قرارداد یا وظیفه قانونی در این زمینه نداشته و ندارد.

به گزارش روز سه شنبه پایگاه اطلاع‌رسانی جمعیت هلال‌احمر، مرتضی سلیمی با اشاره به اینکه در ساعات گذشته از قول رئیس سازمان جنگل‌ها و مراتع، اظهارنظری درباره کمبود بالگرد اطفای حریق برای مقابله با آتش‌سوزی در جنگل‌های ارسباران و همچنین دیر رسیدن این بالگردها باوجود درخواست‌ها در برخی رسانه‌ها منتشر شده است، گفت: رئیس سازمان جنگل‌ها و مراتع از تفاهم‌نامه یا قراردادی نام برده است که براساس آن جمعیت هلال‌احمر وظیفه داشته سریعا در این باره اقدام کند؛ چیزی که وجود خارجی ندارد.

وی افزود: جمعیت هلال‌احمر تاکنون و در حریق جنگل‌های ارسباران، ۳۴ سورتی پرواز برای اطفاء داشته و حدود یک ماه پیش هم در آتش‌سوزی کوهمره استان فارس، تمام تلاش خود را برای کمک به اطفای حریق به کار بسته و این اقدامات درحالی است که جمعیت هلال احمر هیچ قراردادی با وزارت دفاع یا سازمان جنگل‌ها و مراتع ندارد تا با درخواست آنها وظیفه‌ای برای اطفاء حریق بر عهده داشته باشد. بر اساس تفاهم‌نامه‌های پیشین، وزارت دفاع متقبل و متکلف شده اطفای حریق جنگل‌ها را انجام دهد، ضمن اینکه تامین اعتبار آن پروژه را هم وزارت دفاع متقبل شده است.

سلیمی تاکید کرد: جمعیت هلال احمر به منظور کمک و با دستور دبیرکل، در ماجرای آتش‌سوزی ارسباران و پیشتر در آتش‌سوزی کوهمره ورود کرده است وگرنه هیچ مسئولیتی در زمینه اطفای حریق بر عهده هلال‌احمر نیست. علاوه بر این، امکانات لجستیکی هلال‌احمر (ماشین‌آلات، بالگردها و نظایر آن) مناسب برای اطفای حریق نیست و با این امکانات فقط خدمات امداد و نجات ارائه می‌شود.

یادآور می شود حدود سه سال پیش تفاهم‌نامه یکساله‌ای میان جمعیت هلال احمر و وزارت دفاع وجود داشت که به دلایلی متوقف شده است. به علاوه هیچ تفاهم‌نامه‌ای در این خصوص با سازمان جنگل‌ها و مراتع برای اطفاء حریق در جنگل‌ها وجود ندارد.

جنگل های ارسباران در ۱۸۰ کیلومتری شمال شرق تبریز از چند روز قبل به دلیل آنچه خطای انسانی عنوان شد دچار آتش سوزی شده و تاکنون ۳۰۰ هکتار از آن خاکستر شده است.

این جنگل‌ها با ۱۶۴ هزار هکتار وسعت از بکرترین مناطق جنگلی ایران به لحاظ تنوع گونه های گیاهی و جانوری آن شمرده می شود، به گونه ای که گفته می شود ۱۵ تا ۲۰ درصد مجموع گونه های گیاهی شناخته شده کشورمان در این لکه جنگلی یافت می شود.  

جنگل های ارسباران علاوه بر تنوع و غنای ژنتیکی از نظر جاذبه های گردشگری طبیعی و تاریخی نیز حایز اهمیت فراوان است.  

همین ویژگی ها سبب شده که پرونده جنگل های ارسباران برای ثبت جهانی به یونسکو ارسال شود.