به گزارش ایرنا در حالی که محمد جواد ظریف طی روزها و هفتههای اخیر در کانون تحولات دیپلماتیک قرار گرفته و به دنبال احیای مسیر تعامل و گفت و گو و تامین منافع ملی/ منطقه ای و حتی بین المللی از این مسیر است، رژیم صهیونیستی با اجرای عملیات ایذایی در صدد تخریب این مسیر است. به طوری که در روزها و هفته های اخیر شاهد حملاتی از سوی این رژیم به مناطقی در سوریه، عراق و لبنان هستیم. این حملات در روزهایی انجام شد که محمد جواد ظریف در دو سفر پیاپی به فرانسه در حال بررسی پیشنهاد مکرون برای کاهش تنشهای میان ایران و آمریکا بود.
دو روز پیش ارتش رژیم صهیونیستی از حمله به مناطقی در حوالی دمشق خبر داد و این حملات هوایی را پیشگیرانه عنوان کرد. اگر چه حملات هوایی رژیم صهیونیستی به مواضعی در سوریه تازگی ندارد اما این رژیم و ارتش آن به ندرت مسئولیت چنین حملاتی را رسما بر عهده میگیرند. اعلام رسمی این حملات نشان می دهد که رژیم صهیونیستی قصد دارد تنشها را به منطقه بازگرداند. اما این تنها اقدام تنش آفرین رژیم صهیونیستی نبود.
روز یکشنبه حشد الشعبی عراق با صدور بیانیه ای اعلام کرد که در عملیات پهپادهای رژیم اسرائیل در نزدیکی مرز سوریه-عراق حداقل یکی از نیروهای این گروه به شهادت رسیده و یک نفر دیگر به طور جدی زخمی شده است. حشد الشعبی معتقد است که آمریکا در این حمله به رژیم صهیونیستی کمک کرده است. یک منبع امنیتی ناشناس در عراق به خبرگزاری رویترز گفته است یک مقر فرماندهی محلی حشد الشعبی و کاروانی از خودروهای آن به طور جداگانه هدف قرار گرفتند. این در حالی است که در هفتههای اخیر یک رشته انفجارهای مشکوک در پایگاههای حشد الشعبی در عراق رخ داده است.
همزمان ارتش رژیم صهیونیستی گزارش داد که به نقطهای در نزدیکی مرز لبنان با سوریه، که محل حضور گروه «جبهه خلق برای آزادی فلسطین» است، حمله هوایی انجام داده است. روزنامه لبنانی «النهار» میگوید «سه حمله هوایی از سوی اسرائیل، مرز لبنان با سوریه در شرق زحله را هدف قرار داده است.»
این اقدامات از سوی رژیم صهیونیستی در حالی انجام میشود که ناظران مسائل منطقه عمدهترین دلایل و انگیزه های این اقدامات را تلاش برای تخریب دیپلماسی و گفت و گو از سویی و تهییج و تحریک افکار عمومی داخلی با هدف رای آوری در انتخاباتآتی عنوان میکنند. با این حال بعید است نتانیاهو این بار بتواند موفقیتی در این زمینه به دست بیاورد چه بسا ممکن است با دست زدن به اقدامات ماجراجویانه هزینههای سنگینی برای رژیم صهیونیستی به ارمغان بیاورد کما اینکه اینکه سید حسن نصرالله، دبیر کل حزبالله لبنان، در واکنش به این حمله به نیروهای رژیم صهیونیستی هشدار داد که آماده پاسخ قریبالوقوع این گروه باشند و گفت که حزبالله لبنان وارد فاز تازهای از مقابله با اسرائیل شده است. این اظهارات سید حسن نصرالله در حالی بیان شده است که نیروهای نظامی رژیم صهیونیستی بیش از هر کسی با روحیات وی آشنا هستند و میدانند که وی در عمل به وعدههای خود تعلل نمیکند و اگر حرفی بزند بهآن عمل خواهد کرد.
علاوه بر این بنیامین نتانیاهو از کاهش تنشها در منطقه هراس دارد و میکوشد با به راه انداختن درگیری در منطقه و تحریک ایران برای ورود به درگیری، اثرات مذاکرات مثبتی که در روزهای اخیر میان ایران و اروپا انجام شده را خنثی کند. واقع امر این است که او در یک سال گذشته از درگیریهایی که در منطقه خلیج فارس وجود داشت، بسیار خرسند بود. با این حال دیگر حنای نتانیاهو دیگر رنگی ندارد و نتانیاهو نباید انتظارداشته باشد همانند گذشته دنیا را فریب دهد.
در تبیین چرایی این امر میتوان به عوامل متعددی اشاره کرد؛ نخستین دلیل روشنگری های محمد جواد ظریف در قالب تیم بی است و اینکه این تیم متشکل از جان بولتون، بنیامین نتانیاهو، بن زاید و محمد بن سلمان سیاستهای خصمانه علیه ایران را هدایت میکنند و این تیم به دنبال کشاندن آمریکا به جنگی هستند که به نفع هیچ کس نیست. این روشنگری در آمریکا هم تاثیرات غیرقابل انکاری گذاشت واعضای تیم بی را در موضع انفعال مطلق قرار داد.
تحریم ظریف نشان دهنده موثر بودن راهبردی بود که رئیس دستگاه دیپلماسی ایران در پیش گرفته بود. هرچند سفرهای هفته های اخیر ظریف به کشورهای مختلف و دیدارهای وی با مقامات کشورهای جهان آن هم در چند قدمی مقاماـت آمریکایی ناکارآمدی تحریم وزیر خارجه ایران با بیش از پیش آشکار کرد. حضور نمایندگان رسانه های آمریکایی در تهران و گفت و گو با مقامات ایرانی غلط بودن راهبرد تحریم ظریف را ثابت کرد. در واقع اگر تا پیش از این رسانه های آمریکایی تنها با محمد جواد ظریف گفت و گو می کردند با سفر نمایندگان رسانه های آمریکایی عملا این فرصت علاوه بر محمد جواد ظریف در اختیار سایر مقامات ایرانی هم قرار گرفت و عملا سیاست تحریم ظریف نتیجه عکس به همره آورد.
گذشته از این سیاست خصمانه فشار حداکثری آمریکای ترامپ هم این روزها به بنبست خورده و نتایج مد نظر تیم بی را در پی نداشته است راهبرد مقاومت حداکثری ایران انسجام درونی و قاطعیت در دفاع از تمامیت ارضی و منافع ملی که با ساقط کردن پهپاد جاسوسی آمریکا و توقیف کشتی متخلف انگلیسی همراه بود عملا سیاست فشار حداکثری را از حیز انتفاع ساقط کرد. برخی اقدامات و نشانه ها از اعضای عربی تیم بی نشان میدهد که تیم بی در آستانه فروپاشی قرار گرفته و نتانیاهو در پیگیری اهداف ضد ایرانی خود عملا تنها مانده است.
گذشته از این ها نتانیاهو ظاهرا در داخل اسرائیل هم چشم انداز خوبی برای انتخابات آتی ندارد و هیچ بعید نیست نتانیاهو به جای حضور در دفتر نخست وزیری سر از زندان دربیاورد. زمان زیادی برای چنین اتفاق محتملی نمانده است. هیچ بعید نیست چند ماه بعد نتانیاهو از عرصه سیاسی کنار گذشته شده و از پشت میلههای زندان به کرده های ضد ایرانی خود بیندشید.