تهران - ایرنا - معاون بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی تولید شیرخام در کشور را برای سالجاری ۱۱ میلیون تن پیش بینی کرد و گفت: طبق برنامه ریزی این رقم برای سال ۱۴۰۰ باید به ۱۲ میلیون تن برسد.

«مرتضی رضایی» روز سه شنبه در همایش ملی کشاورزی محور رونق تولید و محرک توسعه اقتصادی به مناسبت هفته دولت  که در محل این وزارتخانه برگزار شد، افزود: میانگین مصرف شیرخام در کشورهای پیشرفته ۱۶۰ کیلوگرم است اما سرانه مصرف در کشور ما به دلیل ذائقه مردم کمتر است تا جایی که در برخی سال‌ها تولید شیرخام ما بیش از مصرف داخلی است که منجر به افزایش صادرات می شود.

وی اظهارداشت: لازم است براساس فرهنگ سازی میزان مصرف شیر و لبنیات را  در کشور افزایش دهیم به طوری که ۸۰۰ هزارتن شیر و محصولات لبنی کشور ما صادر می شود که به معنی خودکفایی در تولید است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: میزان تولید طیور ۲.۵ میلیون تن است که به دلیل وابستگی به نهاده های وارداتی قیمت آن دچار نوسان می شود اما با این وجود قیمت مرغ در کشور ما ارزان است که در افزایش مصرف تاثیردارد.

وی براین باور است که با وجود وابستگی کشور به تامین نهاده های تولید باید برای جایگزینی گوشت مرغ جایگزینی داشته باشیم که شترمرغ به دلیل مصرف به جای گوشت قرمز و مرغ می تواند جایگزین خوبی باشد.

رضایی گفت: تولید تخم مرغ در سال ۹۸ نزدیک ۹۸۵ هزارتن پیش بینی شده است و به نظر می رسد در سال ۱۴۰۰ این رقم به یک میلیون و ۱۰۳ هزارتن برسد.

وی درباره قیمت گذاری پیله تر ابریشم افزود: به نظر می رسد در سال ۹۸، میزان تولید پیله تر ابریشم به ۱۴۰۰ تن برسد در حالی که رقم تولید آن در سال ۹۷ حدود ۹۷۸ هزارتن بود.

به گفته معاون وزیر جهاد کشاورزی، تلاش داریم برای سال ۱۴۰۰ این رقم در پیله تر ابریشم به دو هزارو ۱۰۰ تن برسد.

وی از اجرای هفت طرح پایلوت برای پرروش شتر خبر داد و اظهارداشت: این طرح ها در استان هایی که تولید اکولوژیکی شتر را دارند، اجرایی می شود که به همین منظور تفاهم نامه ای با سازمان جنگل ها، مراتع  و آبخیزداری به امضا رسیده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور تولیدات دامی گفت: توسعه تولید شتر مرغ در دستور کار است.