ساری - ایرنا - بکارگیری تمهیداتی در عرصه اشتغالزایی از جمله ارائه تسهیلات به کارآفرینان و جذب سرمایه گذاران بویژه در بخش‌های روستایی برای کاهش نرخ بیکاری از جمله بخشی از تلاش‌هایی بوده که در مازندران صورت گرفته به گونه‌ای که طی ۵ سال گذشته ۲۳۰ هزار شغل در این استان ایجاد شده‌است.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، استان مازندران به لحاظ موقعیت جغرافیایی و اکولوژیکی استان ارزشمند و پرظرفیتی است و وجود فرصت های فراوان سرمایه گذاری و اشتغالزایی در استان  باعث شده تا سرمایه های بسیاری از اقصی نقاط کشور برای سرمایه گذاری جذب مازندران شود.

علاوه بر اهمیت اشتغالزایی در محیط های شهری نباید فراموش کرد مساحت زیادی از استان مازندران را روستاها تشکیل می دهند که نشان دهنده اهمیت توسعه روستایی در این استان است و امروزه یکی از نیازهای محسوس در جوامع روستایی استفاده بهینه از ظرفیت‌های موجود در اقلیم آن‌ها در جهت اشتغالزایی است.

بالابودن نرخ بیکاری در استان مازندران طی دو دهه اخیر باعث شد تمهیدات اشتغالزایی در اولویت برنامه های دولت یازدهم و دوازدهم در این استان قرار گیرد و تلاش ها و برنامه ریزی هایی در این جهت آغاز شد که همچنان ادامه دارد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهارکرد: از سال ۹۲ تاکنون ایجاد فرصت‌های اشتغال از سوی اداره تعاون و کار در استان مازندران به شکل جدی پیگیری شده و دولت تدبیر و امید تاکنون توانسته از طریق ارائه تسهیلات اشتغالزایی، جذب دستگاه های اجرایی و ایجاد فرصت در این حوزه، ۲۲۷ هزار و ۹۳۱ اشتغال قطعی در این استان ایجاد کند.
کامران اصغری بیشترین آمار اشتغال را در بخش جذب دستگاه ها و نهادهای اجرایی با ۹۶ هزار و ۴۷۰ مورد شغل عنوان کرد و گفت: در بخش های دیگر از جمله کانال کاریابی ها در بخش صنعتی و خدماتی ۸۰ هزار و ۷۱۰ شغل تا به امروز ایجاد شده است.
به گفته مدیرکل تعاون مازندران، در بخش های دیگر همچون مشاغل خانگی با ۱۶ هزار و ۶۲ مورد شغل و از محل اعتبارات تبصره ۱۶  و ۱۷ قانون بودجه سال ۹۳ تا ۹۷ نیز تعداد ۱۶ هزار اشتغال در استان ایجاد شده است.   
اصغری همچنین به اشتغالزایی در بخش روستایی مازندران نیز اشاره کرد و گفت: از سال ۹۲ تاکنون بیش از ۳ هزار میلیارد ریال برای طرح های اشتغالزایی روستایی استان تسهیلات پرداخت شد و یا مشمولین به بانک ها معرفی شدند که آمار دقیق به دلیل پراکندگی آنها وجود ندارد اما در زمینه ارائه تسهیلات بیش از ۷۰ درصد تحقق داشته ایم.
 اصغری با بیان اینکه در این مدت دولت تدبیر و امید برای توسعه اشتغال روستایی و عشایری مازندران بیش از پنج هزار میلیارد ریال اعتبار از محل صندوق توسعه ملی تخصیص داده است، افزود: به دلیل طولانی بودن و عدم توجیه پذیری برخی از طرح ها زمان معرفی آنها به بانک برای تسهیلات زمان بر می شود.
وی از اجرای طرح  "توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار (تکاپو)" با هدف استفاده از ظرفیتهای بومی و بکارگیری تجارب سازمانهای بین‌المللی، برای تحرک تقاضای نیروی کار در بخشهای کشاورزی، گردشگری و فناوری اطلاعات در استان خبر داد و افزود: چهار مرکز مشاوره، اطلاع رسانی و خدمات کارآفرینی با هدف ترویج فرهنگ کارآفرینی در مازندران تشکیل شده است.
**رشد ۱۰ درصدی اشتغال در استان مازندران
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران با اشاره به اشتغالزایی در استان طی سال گذشته گفت: در سال ۹۷، تعداد ۴۰ هزار اشتغال مستقیم در استان ایجاد شد که نسبت به سال قبل از آن رشد ۱۰ درصدی را شاهد بودیم.
اصغری افزود: این اشتغال در بخش های مختلف خدماتی و تولیدی از جمله گردشگری، خود اشتغالی، کارگاه های تولیدی، کشاورزی و دیگر موارد انجام شده است.
وی با بیان اینکه نرخ بیکاری هم اکنون در مازندران حدود ۹ درصد است، افزود: اگرچه در اشتغالزایی بخش شهری دستاوردهای خوبی داشتیم ، اما بیشترین اشتغالزایی ما در حوزه روستایی بوده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران اظهار داشت: از سال ۹۲ تاکنون بیش از ۵۰۴ تومان میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی خرد و کلان در استان تخصیص داده شد.
اصغری ادامه داد : بیشترین میزان تسهیلات اشتغال از طریق کمیته امداد امام خمینی(ع)، بهزیستی مازندران و بنیاد شهید و امور ایثارگران بین مشمولین و متقاضیان اشتغال استان توزیع شد.
به گفته او ، در حال حاضر نیز برنامه ای برای تخصیص ۱۴۸ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال داریم که تا پایان سال تعیین تکلیف خواهد شد و بیشترین هدف ما تقویت بخش کشاورزی و اشتغال خرد است.
وی با تاکید بر کارآفرینی و ایجاد اشتغال واقعی، افزود: برای جلوگیری از انحراف، تمام تسهیلات در طی چند مرحله و بر اساس پیشرفت طرح های پیشنهادی واگذار می شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران اظهار داشت: بازرسان اداره کار نیز به صورت دوره ای و مستمر به کارگاه ها و بخش هایی که تسهیلات اشتغال دریافت کردند سر زده و آنها را مورد ارزیابی قرار می دهند.
اصغری تاکید کرد: علاوه بر نظارت استانی و شهرستانی ، به صورت کشوری نیز تیم های نظارتی و همچنین سامانه های الکترونیکی نظارت بر اشتغال فعال هستند.
وی افزود: بیشترین جامعه هدف ما برای ایجاد اشتغال حوزه فناوری اطلاعات و اشتغال مهارتی است و در این مسیر تقویت استارتآپ ها و شرکت های دانش بنیان عمده فعالیت های ما برای تقویت اشتغال را تشکیل می دهد.
به گفته مدیرکل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی مازندران نرخ بیکاران در حوزه فناوری اطلاعات در استان نسبت به رشته های دیگر به جز انسانی بالا است و باید از این ظرفیت مهارتی برای توسعه استان بهره برد.
اصغری تصریح کرد: اداره تعاون در قالب چندین طرح مانند طرح تکاپو برنامه های جدی برای اشتغالزایی استان دارد که متعاقب تسهیلات آن از سوی نهادهایی مانند بهزیستی و کمیته امداد به متقاضیان پرداخت می شود.
به گفته او میزان تسهیلات اشتغال مرتبط با طرح های ارائه شده و نظر کارشناسان آن حوزه خواهد بود و هیچ نرخ ثابتی وجود ندارد.
وی میزان بیکاران ثبت نام شده در کاریابی های استان را حدود ۴۰ هزار نفر عنوان کرد و گفت: البته این میزان تعداد واقعی بیکاران استان نبوده زیرا ممکن است بسیاری از بیکاران در کاریابی ها ثبت نام نکنند و همچنین بسیاری از شاغلان هنوز در کاریابی ها به عنوان بیکار شناخته شوند.

۱۸۹۹/۷۳۳۵