به گزارش خبرنگار ایرنا؛ مدیر درمان معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در مراسم افتتاح، افتتاح بانک شیر را گام موثری در ارتقای سلامت نوزادان دانست و گفت: بانک شیر بخش پشتیبان مهمی در سلامت نوزادان میباشد.
دکتر عبدالرحمان پرنا، ️با قدردانی از تلاشهای کارشناسان حوزه درمان، بهداشت و متخصصین امر در راهاندازی این بانک، افزود: از همه عزیزان میخواهیم که در راستای معرفی خدمات در حال ارائه به مادران باردار اقدام نمایند.
رئیس مجتمع بیمارستانی امام رضا(ع) کرمانشاه نیز در این ارتباط گفت: استمرار فعالیت بانک شیر بسیار حائز اهمیت بوده و بایستی همه در راستای حفظ و ارتقای کیفیت خدمات در این مرکز گام برداریم.
دکتر علی سروش افزود: بانک شیر دانشگاه در سطح سوم بیمارستان امام رضا(ع) کرمانشاه واقع شده و آماده ارائه خدمترسانی میباشد.
بانک شیر مادر تاکنون در شهرهای تبریز، اهواز، شیراز و یزد شروع به کار کرده و امروز پنجمین بانک شیر در استان کرمانشاه راه اندازی شد.
فراهم شدن امکانات لازم برای خدمات رسانی در بانک شیر
رئیس بانک شیر مجتمع بیمارستانی امام رضا (ع) نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه امکانات و تجهیزات مورد نیاز بانک شیر در این مجتمع بیمارستانی فراهم شده است،گفت: دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه پنجمین دانشگاهی در کشور است که صاحب بانک شیر می شود.
دکتر هما بابائی افزود: باتوجه به اینکه مجتمع بیمارستانی امام رضا (ع) ارائه دهنده خدمات فوق تخصصی مادر و نوزاد است بانک شیر در این بیمارستان راه اندازی می شود.
او که فوق تخصص نوزادان است، در خصوص چگونگی بهرهمندی از بانک شیر گفت: هدف از راهاندازی این مرکز، حمایت تغذیهای از نوزادان نارس به ویژه نوزادان نارس بستری و همچنین نوزادانی که به صورت موقت از تغذیه با شیر مادر خود محروم هستند و مادران آنها توانایی تغذیه نوزاد با شیر خود را ندارند، می باشد.
وی اظهار داشت: از آنجایی که تغذیه با شیرخشک عوارض زیادی برای نوزاد دارد و در مقابل فواید بسیار زیاد شیر مادر نیز ثابت شده است لذا ذخیره شیر مادر در بانک شیر و تغذیه نوزاد با این شیر نقش مهمی در حفظ سلامت و حیات وی دارد.
شیرهای اهدایی آزمایش می شود
رئیس بانک شیر بیمارستان امام رضا (ع) ادامه داد: در بانک شیرمادر، مانند بانک خون، مادرانی که شیر زیادی دارند تا زمانی که به نوزاد خود شیر می دهند میتوانند مازاد شیر خود را اهدا کنند.
دکتر بابائی افزود: بعد از حصول اطمینان از سلامتی عمومی مادر دهنده شیر و برخورداری او از شیر مازاد، یک آزمایش خون هم از وی گرفته میشود تا سلامتش در خصوص بیماریهای پنج گانه هپاتیت B و C و HIV (ایدز)، سیفلیس و HTLV بررسی شود و مادرانی که نتیجه این آزمایش بر سلامت آنها گواهی بدهد، میتوانند اهداکننده شیر به بانک شیر مادر باشند.
وی تصریح کرد: شیر اهدا شده ابتدا از لحاظ عفونت و میزان چربی و قند آن و احتمال وجود آب بررسی میشود و در نهایت پاستوریزه می گردد و بعد از انجام مرحله پاستوریزاسیون، یک نمونه از این شیر به آزمایشگاه ارسال میشود تا تأییدیه نهایی آن صادر شود.
او اضافه کرد: شیرهای تأییدشده، وارد یخچال فریزر با دمای ۲۰- درجه میشود، تاریخ روز روی آن درج میشود و سپس به بخش NICU یا بخش نوزادان و سایر نوزادان محروم از شیر مادر اهدا میشود.
به گزارش ایرنا؛ مجتمع بیمارستانی امام رضا (ع) بزرگترین، مجهزترین و مدرنترین مرکز آموزشی درمانی و تحقیقاتی منطقه غرب و شمال غرب کشور است که در ۱۵ بهمن ۱۳۸۴ به طور رسمی به بهره برداری رسید.
این مجتمع بیمارستانی کار خود را با ۵۱۵ تخت شروع کرد و اکنون با وجود ۷۱۴ تخت مصوب، دارای ۸۴۰ تخت فعال می باشد.
اکنون ۲ هزار و ۶۸۰ تخت بیمارستانی در قالب ۱۸ بیمارستان دولتی دانشگاه علوم پزشکی، ۲ بیمارستان خصوصی، سه بیمارستان نظامی و ۲ بیمارستان تامین اجتماعی در استان فعال است.
۳۰۳۳/۸۰۶۶