تهران- ایرنا- مطالعات اخیر محققان دانشگاه بینگامتون در نیویورک نشان می‌دهد چاقی منجر به کاهش پاسخ چشایی می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری مدیکال اکسپرس،‌ طعم غذاها یک عامل تعیین کننده در رژیم غذایی و تمایلات غذایی است و مطالعات جدید نشان می‌دهد چاقی تاثیر مستقیمی بر واکنش چشایی دارد. با این وجود هنوز اطلاعات دقیقی در مورد تغییرات عصبی ناشی از چاقی بر واکنش چشایی وجود ندارد.
به این منظور محققان تحقیقاتی را در مورد بخشی از مغز که مسئول پردازش طعم است آغاز کردند و تاثیر چاقی بر واکنش به طعم را مورد بررسی قرار دادند. در این مطالعه پاسخ محرک‌های طعم سلول‌های مغز موش‌های چاق ثبت شد. نتایج نشان داد پاسخ به طعم در موش‌های چاق در مقایسه با موش‌های لاغر از نظر اندازه کوچکتر و از نظر مدت زمانی کوتاه‌تر است.
در ادامه مطالعات آمده است تعداد جوانه‌های چشایی در زبان موش‌های چاق کمتر است و همین الگو در انسان‌های چاق نیز وجود دارد و شاید به همین دلیل باشد که افراد چاق پاسخ چشایی ضعیفی دارند.
این مطالعات در مدل‌های حیوانی تایید شده و محققان الگوی مشابهی را در انسان پیش‌بینی می‌کنند.
نتایج این مطالعه در نشریه Frontiers in Integrative  منتشر شده است.