سنندج - ایرنا - رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت سقز گفت: در راستای رونق تولید و اشتغالزایی جوانان، ۱۰ واحد صنعتی و تولیدی راکد و نیمه فعال این شهرستان وارد مدار تولید می‌شوند.

بهنام میرزایی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در راستای مصوبات اردیبهشت امسال کارگروه رفع موانع تولید، وضعیت این واحدها تعیین تکلیف شد ضمن اینکه دولت برای فعال شدن این واحدها در جهت رونق تولید و بهره وری بیشتر آماده هر نوع همکاری است.

وی دلیل فعال نشدن این واحدهای صنعتی در شهرستان را عدم تمایل سرمایه گذار برای راه اندازی مجدد، نبود برنامه ریزی برای احیای واحدها و اختلاف نظر و مشکلات سلیقه ای شرکا برای مدیریت اعلام کرد و افزود: همه این مشکلات باعث احیا نشدن واحدهای صنعتی در سقز شده که امیدواریم با برنامه هایی این واحدها به زودی احیا شوند.

میرزایی اضافه کرد: تعدادی از این واحدها به دلیل بدهی به بانک تملک شدند بنابراین برای برون رفت از این مشکل و احیای مجدد شان نیاز به تسهیلات مناسب از محل اعتبارات طرح های رونق ملی یا واگذاری واحدها به سرمایه گذار جدید است تا نفس تازه ای در راستای تولید و ایجاد اشتغال در آنها دمیده شود.

 وی با اشاره به اینکه در شهرستان سقز ۱۰۵ واحد صنعتی و تولیدی فعال وجود دارد که ۱۰ واحد از آنها راکد هستند، یادآور شد: رویکرد جدیدی در راستایی بهره برداری و بکارگیری بهتر این واحدها در حال انجام است و با تعیین تکلیف و مدیریت جدید، محصولات جدیدی را در شرایط بهتر تولید و وارد عرضه کار و تولید شوند.  

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت سقز  تاکید کرد: واحدهای تولیدی و صنعتی این شهرستان در سطح استان نمونه هستند و هیچ کدام از شهرک صنعتی های کردستان مانند شهرک صنعتی سقز فعال نیستند.

وی به طرح های بزرگ تولیدی که در چند سال آینده در سقز به بهره برداری می رسد نیز اشاره کرد و گفت: کارخانه تولید لوازم خانگی، لوازم آرایشی و کارتن سازی در سال ۹۹ به بهره برداری می رسد همچنین کارخانه چاپ و بسته بندی که در غرب کشور نمونه است و باعث تسهیل در روند بسته بندی کارخانه های همچون سیگار سازی سقز می شود و برای بیشتر از ۲۰۰ نفر اشتغالزایی می کند در دو سال آینده افتتاح خواهد شد.

میرزایی مهمترین مشکلات سرمایه گذران را کمبود سرمایه در گردش در بانک ها دانست و افزود: دولت با توجه به مشکلات موجود نمی تواند تسهیلات با بهره بانکی کم به سرمایه گذران پرداخت کند الیته اگر شرایطی ایجاد شود تا بانک ها با بهره کم تسهیلات بدهند،  رونق تولید بیشتر نمایان میشود.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت سقز با بیان اینکه کارخانه آب معدنی سرشیو به زودی در روستای گردشگری کس نزان ایجاد می شود، اظهار داشت: محل اجرای طرح مشخص شده و با همکاری اهالی روستا اجرایی می شود که با راه انداری آن برای بیش از ۵۰ نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم اشتغال ایجاد می شود.

سقز با بیش از ۲۲۶ هزار نفر جمعیت دومین شهرستان پر جمعیت استان کردستان است که در ۱۹۰ کیلومتری شمال سنندج مرکز این استان قرار دارد.
۷۳۴۵/۹۱۰۲