سنندج - ایرنا -معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: امیدواریم جشنواره تئاتر خیابانی مریوان آیینه تمام نمای دیگر استان‌های کشور شود تا زمینه گردهمایی شادمانه مردم این مناطق هم فراهم شود.

سید محمد حسینی شامگاه سه شنبه در اختتامیه چهاردهمین جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان اظهار داشت: برگزاری این جشنواره نشانه اعتماد و اطمینان به پویش هنر در دور و نزدیک این سرزمین است.

وی اضافه کرد: همین استمرار تئاترِ خیابانی مریوان است که سال‌هاست در ادامه ذکر همه خصایل و ویژگی‌های مریوان، تئاتر هم به آن افزوده شده و این پیوستی مبارک است.

معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود:  جشنواره تئاتر خیابانی مریوان فقط اختصاص به یک گونه تئاتری ندارد بلکه دانشگاهی است که سایه به سایه مردمان کوچه و بازار آگاهی و اندیشه را رواج می‌دهد.

حسینی یادآور شد: این غنیمت است که به خردمندی و هوشیاری و بنا به مسئولیت شهروندی، تئاتر بی دغدغه  نور و صدا و صحنه، مردم را انتخاب می‌کند و فروتنانه، دقیقه های مخاطبان خود را به درک و دانش می‌آمیزد.

وی تاکید کرد: اگر عده‌ای معتقدند تئاتر هنر ثروتمندان و اغنیا است و تحلیلی از دردمندی انسان معاصر ندارد در مقابل نمایش‌های محیطی با بیان انتقاد و اعتراض مردم اصالت تئاتر را به خوبی نشان داده است.

معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: امیدواریم جشنواره تئاتر خیابانی آیینه تمام نمای دیگر استان‌های کشور هم شود تا زمینه گردهمایی شادمانه مردم این مناطق هم فراهم شود.

حسینی با بیان اینکه هنر نه می‌میرد نه می‌میراند، افزود: معیار ارجحیت هر دوره‌ای از برگزاری این جشنواره نه صرف شکوه و شمایل اجرایی، بلکه سطح تولید محتوای متنفذ و میزان اثرگذاری اجتماعی و اصلاح سهوهای شهر و شهروندی است.

وی با بیان اینکه براساس  آمار و بررسی‌های انجام شده تعالی و ترقی ادوار جشنواره مریوان مشهود و محسوس است،  اظهار داشت: با افتخار می‌گویم مرزِ مریوان نه به دیوار و قلعه و بارو که به صلح و صلاحی که تئاتر در دل و جان دارد، مستحکم است.

۳۰۳ اثر شامل ۲۰۲ اثر از هنرمندان و گروه های نمایشی داخل کشور و ۱۰۰ اثر از هنرمندان و گروه های نمایش خارجی به دبیرخانه چهاردهمین دوره جشنواره بین‌المللی تئاتر خیابانی مریوان ارسال شد.  

شهرهای تهران، رشت و مریوان به ترتیب با ۳۵، ۲۰ و ۱۳ اثر ارسالی بیشترین آثار را به این دوره از جشنواره ارسال کردند.

این دوره جشنواره در هشت بخش شامل مسابقه ایران، دیگرگونه‌های اجرایی، نمایش‌های آیینی و سنتی، مسابقه تئاتر ملل، تئاتر کودک و نوجوان، مهمان (برگزیده جشنواره‌های سراسری تئاتر خیابانی)، پژوهش و کارگاه‌های آموزشی برگزار شد.

چهاردهمین دوره جشنواره بین‌المللی تئاتر خیابانی مریوان اول شهریور ماه جاری ساعت ۱۸ با اجرای نمایش سولکس از ایتالیا در پارک شانو سنندج کار خود را آغاز کرد و در طول پنج روز ۸۵ نمایش در سطح شهرهای مریوان، سنندج و سروآباد و روستاهای مریوان به اجرا درآمد.

۹۹۳۶/۹۱۰۲

برچسب‌ها