تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۹

بیرجند - ایرنا - برخی مکان‌ها و زمان‌ها به عنوان فرصت‌های برابر در اختیار همه استان‌های کشور است که این فرصت‌ها را می‌توان برای معرفی قابلیت‌های ناشناخته و جاذبه‌های آن استان مغتنم شمرد.

استان مرزی و کویری خراسان جنوبی هم ظرفیت‌های ناشناخته‌ای در بخش‌های مختلف دارد که از هر فرصتی باید برای معرفی آنها در سطح ملی یا بین المللی استفاده کرد و از دست دادن برخی زمینه‌ها فرصت‌سوزی در معرفی بیشتر یک استان محسوب می‌شود.

معادن غنی و سرشار، چهار اثر ثبت جهانی در کنار صدها اثر تاریخی ملی، جاذبه های طبیعی و روستاهای گردشگری، طبیعت بکر کویر، زرشک، عناب و زعفران، گل محمدی و گل نرگس در کنار نیروی انسانی مستعد و پدران علم بخشی از قابلیت‌ها و توانمندی‌های خراسان جنوبی است.

یکی از فرصت‌های ملی که هفته دولت امسال به صورت برابر در اختیار همه استان‌های کشور قرار گرفت، همایش ارائه دستاوردهای دولت تدبیر و امید در توسعه زیرساخت‌های روستایی با حضور رئیس جمهوری بود و در آن اقوام مختلف ایرانی با پوشش محلی حضور فعال داشتند.
 
لباس‌های محلی هر استان و قوم ایرانی زبان گویایی برای معرفی آنان بود چه بسا که به همین بهانه دوربین عکاسان و تصویربرداران را هم به سوی خود جلب کردند و با قرار گرفتن در قاب این دوربین‌ها از فرهنگ و تمدن دیرین ایران زمین تصویری به یادگار گذاشتند. 

 این فرصت در اختیار نمایندگان خراسان جنوبی نیز وجود داشت که می‌توانستند به عنوان سفیران فرهنگ این منطقه تاریخی در قامت پوشش و تولیدات محلی و بومی ظاهر شوند. 
 
نکته قابل تامل در این همایش به خصوص مکان آن که سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی در تهران بود اینکه در ۲ راهرو این سالن تصاویری از نقاط دیدنی استان‌هایی همچون یزد، اصفهان ،قم ،مشهد ،شیراز ،گیلان و غیره به چشم می‌خورد اما جای چهار اثر جهانی خراسان جنوبی از جمله باغ و عمارت اکبریه، قنات بلده فردوس ، بیابان لوت و روستای توبافی خراشاد در این مکان که بی‌شک محل رفت و آمد افراد مختلفی از داخل و خارج کشور است، خالی بود.

تلاش‌های اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در ثبت جهانی این آثار بر کسی پوشیده نیست اما قطعا یکی از مهمترین رسالت‌ها بعد از جهانی شدن این خواهد بود که به بهترین شکل برای گردشگران داخلی و خارجی معرفی شوند. 

خراسان جنوبی از لحاظ پتانسیل‌ها و جاذبه‌های طبیعی و تاریخی استانی غنی است که اگر این ظرفیت‌ به داخل و خارج کشور معرفی نشود در حق مردم ظلم شده است.

قطعا این فرصت‌ها برای معرفی بیشتر استان و جاذبه‌ها و پتانسیل‌های ناشناخته کمتر به دست می‌آید لذا انتطار می‌رود اکنون که میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور صاحب وزارتخانه‌ شده است، برای معرفی استان های ناشناخته یا کمتر شناخته شده بیش از پیش تلاش شود.

همایش ارائه دستاوردهای دولت تدبیر و امید در توسعه زیرساخت‌های روستایی روز دوشنبه چهارم شهریور با حضور حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری در سالن اجلاس سران برگزار شد و شماری از روستاییان خراسان جنوبی نیز در این همایش حضور داشتند.

خبرنگار ایرنا 

۳۰۲۸