تهران - ایرنا - «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا) را مسئول رکود در بخش تولیدات کارخانه ای این کشور دانست.

به گزارش روز سه شنبه تارنمای نشریه آمریکایی هیل، رونق بخش تولید یکی از وعده های ترامپ در دوران نامزدی انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ میلادی بود.

ترامپ به تازگی در توئیتی نوشت: فدرال رزرو علاقه مند است شاهد تقلای بخش تولیدات در زمینه صادرات این بخش باشد. فدرال رزرو از مدتها قبل در این زمینه اشتباه کرده است.

بازده بخش تولیدات  کارخانه ای در آمریکا در دو فصل متوالی کاهش داشته است.

این بخش یکی از بخش های  اقتصادی بوده که در  نتیجه جنگ تجاری ترامپ با چین بیشترین آسیب را متحمل شده است.  

رکود در بخش تولیدات کارخانه ای می تواند تلاش ترامپ برای شرکت دوباره در انتخابات را پیچیده و دشوار کند.

این بخش در ایالت هایی همچون پنسیلوانیا، ویسکانسین و میشیگان نقش مهمی را ایفا می کنند. اینها ایالت هایی بوده اند که به پیروزی ترامپ در جریان انتخابات سال ۲۰۱۶ کمک کردند.  

ترامپ، هفته گذشته گفت که تعرفه های واردات محصولات از چین را از ۲۵ درصد به ۳۵ درصد افزایش می دهد و نرخ تعرفه های جدیدی را که قرار است تا سپتامبر و دسامبر (شهریور و دی) اعمال شود از ۱۰ درصد به ۱۵ درصد افزایش خواه داد.

این تصمیم ترامپ بعد از اعلام اقدام تلافی جویانه از سوی چین در خصوص واردات کالاهای آمریکایی از جمله خودرو و محصولات کشاورزی به ارزش ۷۵ میلیارد دلار اتخاذ شد.

ترامپ با این حال گفته که فکر می کند امکان توافق تجاری با چین وجود دارد هر چند که مقام های چینی اظهارات او را مبنی بر این که در روزهای گذشته تماس های تلفنی بین مقام های ارشد دو کشور برقرار شده است، رد کرده اند.
 

ترامپ در مقابل فدرال رزرو

 ترامپ بارها مقامات بانک مرکزی آمریکا را هدف قرار داده است.

این نهاد خود را مستقل در تصمیم گیری های مربوط به سیاست مالی و نرخ بهره می داند که از علل بروز نگرانی های اقتصادی هستند.

گمانه زنی هایی درباره احتمال تصمیم ترامپ برای برکناری «جرمی پاول» رئیس فدرال رزرو که مقام منتخب خود او بود، وجود دارد که به زعم منتقدان چنین اقدامی استقلال بانک مرکزی را نقض می کند.

پاول هفته گذشته گفت که فدرال رزرو اقدام ضروری را برای مقابله با تضعیف اقتصاد کشور بکار خواهد بست و اشاره کرد که جنگ تجاری شوکی را به اقتصاد کشور وارد کرده است.

وی گفت: چشم انداز رشد اقتصادی جهان از اواسط سال گذشته میلادی به وخامت گراییده است. به نظر می رسد که بی ثباتی در سیاست تجاری در رکود اقتصادی جهانی نقش داشته و این امر در بخش تولید ضعیف و هزینه های سرمایه ای در آمریکا بی تاثیر نبوده است.
ترامپ حتی در توئیتی پاول را «دشمن» توصیف و او را با «شی جین پینگ» رئیس جمهوری چین مقایسه کرد.

رشد اقتصادی آمریکا در ماه های اخیر روند رو به نزولی داشته و انتظار می رود در دو سه ماهه آخر سال جاری میلادی به زیر ۲ درصد برسد که بسیار پایین تر از وعده ترامپ در سطح سه درصد است.

نظرسنجی اخیر از اقتصاددانان نشان می دهد که تقریبا یک سوم آنها  انتظار دارند که اقتصاد آمریکا اوج رکود را در سال آینده میلادی تجربه کند.