تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۱

همدان- ایرنا- در حالی که همگان تغییر الگوی کشت را بهترین راهکار برای مقابله با محدودیت های آبی می دانند، رعایت نکردن این موضوع مهم بار دیگر کشاورزان زیادی را متضرر کرده و هندوانه های زیادی زیر چرخ های تراکتور له شد.

در چند روز اخیر فیلمی در فضای مجازی از استان همدان و برخی استان های جنوبی کشور منتشر شده که کشاورزان محصول هندوانه خود را شخم زدند؛ اقدامی که به اعتقاد کارشناسان می توان با آگاهی بخشیدن به کشاورزان برای رعایت الگوی کشت و کشت های جایگزین مانع از آن شد.

اجرای الگوی کشت محصولات کشاورزی بویژه در شرایط کنونی که کشور با چالش آب مواجه است، بسیار ضروری به نظر می رسد چرا که هر سال شاهد نوسانات شدیدی در بازار برخی از محصولات کشاورزی از جمله هندوانه، سیب زمینی، گوجه فرنگی، هویج و غیره هستیم و به دلیل نبود الگوی کشت، گاهی تولید آنها کم می شود و گاهی حجم تولید آنقدر بالا می رود که کشاورزان و مسئولان نمی دانند باید با مازاد آن چه کنند.

کارشناسان نبود الگوی کشت محصولات کشاورزی را از انتقاداتی می دانند که به وزارت جهاد کشاورزی وارد می کنند و در آن طرف ماجرا کارشناسان بخش کشاورزی نیز تاکید دارند که اجرای الگوی کشت محصولات کشاورزی همچنین می تواند نیاز به خرید تضمینی برخی از محصولات کشاورزی توسط دولت را رفع کند.

کارشناس سبزی و صیفی سازمان جهادکشاورزی همدان گفت: در سال جاری ۲ هزار و ۹۵ هکتار هندوانه با تولید ۱۱۷ هزار و ۸۵ تن در این استان کشت شده است.

کارشناس سبزی و صیفی سازمان جهادکشاورزی همدان با بیان اینکه یک هزار و ۵۵۵ هکتار هندوانه دیم با تولید پنج هزار و ۲۵۰ تن به صورت خود مصرفی کشاورزان در استان کشت شده است خاطرنشان کرد: رزن و کبودراهنگ بیشترین سطح زیر کشت هندوانه را در استان همدان به خود اختصاص داده اند.

سعید زارع با تاکید بر رعایت الگوی کشت در تولید محصولات کشاورزی اظهار داشت: برنامه ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی برای کشت محصول هندوانه در استان همدان ۲ هزار و ۷۲۲ هکتار است که از این میزان ۲ هزار و ۹۵ هکتار کشت شده قرار بود.

وی ادامه داد: براساس برنامه ابلاغی، ۱۳۶ هزار تن محصول در استان باید تولید می شد که ۱۲۲ هزار تن تولید شده است.

زارع با بیان اینکه رعایت نکردن الگوی کشت در استان های دیگر موجب ضرر کشاورزان در استان همدان شده است ادامه داد: به کشاورزان توصیه شده از کشت محصول هندوانه ممانعت کنند.

وی ادامه داد: محصول هندوانه در استان های جنوبی در ماه های اول سال وارد بازار می شود و کشاورزان بهره برداری خوبی می کنند اما در استان همدان این محصول شهریور وارد بازار می شود که باعث افت قیمت و ضرر کشاورزان می شود.

زارع با بیان اینکه به کشاورزان پیشنهاد شد که برخی محصولات از جمله هندوانه را به صورت نشائی کشت کنند اظهار داد: کشت نشائی موجب می شود که محصول زودتر از موعد وارد بازار شود.

وی خاطرنشان کرد: با این حال فقط ۱۰ درصد هندوانه کاران از کشت نشائی استقبال کرده و محصول خود را به موقع روانه بازار کردند.

۷۵۲۳/۲۰۹۰