تهران - ایرنا - رسانه آلمانی در تحلیلی نوشت: ایران با وجود دشمنانی مانند آمریکا، اسراییل و عربستان، اما با کمک همپیمانان خود توانسته به یک قدرت منطقه ای تبدیل شود.

تارنمای شبکه «دویچه وله» در مطلبی به عوامل منطقه ای قدرت گیری ایران پرداخته و تاکید می کند که ایران با وجود داشتن دشمنان و رقبای بسیار مانند ایالات متحده، رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی توانسته به محدودیت ها غلبه کرده و خود را به عنوان قدرتی منطقه ای بشناساند.
در این مطلب از سوریه به عنوان یکی از همپیمانان دیرین ایران در منطقه نام برده می شود که این همپیمانی پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران شکل گرفته و سوریه به عنوان تنها کشور عرب منطقه در جنگ ایران و عراق جانب جمهوری اسلامی را گرفته است.
همچنین ایران از حامیان اصلی «بشار اسد» پس از به قدرت رسیدن وی در سوریه بوده که این حمایت بویژه با آغاز ناآرامی ها در سال ۲۰۱۱ در این کشور افزایش یافته است.
بر این اساس ایران با کمک های مشاوره ای، لجستیکی و نظامی به بشار اسد روابط خود را با سوریه تحکیم کرده و اکنون به صورت آشکار از حضور کارشناسان نظامی خود در این کشور سخن می گوید.
به گزارش دویچه وله، کارشناسان معتقدند ایران با این حضور و به عنوان یک قدرت منطقه ای بدنبال رویارویی با اسراییل است. همانطور که «علی اکبر ولایتی» وزیر خارجه اسبق ایران گفته امروز مسیر مقاومت در برابر اسراییل از تهران شروع شده و به موصل، دمشق و بیروت می رسد.
دویچه وله سپس به حضور فعال ایران در تحولات لبنان از سالهای نخستین پیروزی انقلاب سخن گفته و از حزب الله به عنوان بازوی قوی مدافع ایران در این کشور یاد می کند.
این حمایت اما مدیون کمک ها و حمایت های ایران از نیروهای مقاومت لبنان در برابر اسراییل است که برای سال ها جنوب این کشور در ساحل مدیترانه را اشغال کرده بودند.
در جنگ ۳۳ روزه سال ۲۰۰۶ نیز موشک های ارسال شده از ایران برای حزب الله به عامل وحشت اسراییل تبدیل شد تا جایی که ارتش این رژیم یک سال بعد اعتراف کرد آنچه که آنها با آن مواجه هستند یک گروه شبه نظامی نبوده بلکه یک یگان ویژه آموزش دیده از ارتش ایران است.
به گفته دویچه وله، امروز زرادخانه حزب الله به قدری غنی است که می توان این گروه را قدرتمندترین بازیگر نظامی غیردولتی در جهان نامید.
این شبکه آلمانی همچنین به گسترش نفوذ ایران در عراق پس از سقوط «صدام حسین» دیکتاتور این کشور پرداخته و به نقش آفرینی فعال ایران در مبارزه با گروه های تروریستی در عراق اذعان کرده است.
طبق این گزارش ایران با پررنگ کردن حضور خود در عراق به مقابله با فعالیت های آمریکا پرداخته و به روند همزیستی منطقه ای  با همسایگان خود کمک شایانی کرده است.
هر چند ایران در دوره زمامداری «نوری المالکی» از قدرت و نفوذ بیشتری در عراق برخوردار بود اما اکنون نیز ثبات و امنیت در منطقه مرهون حمایت های ایران از دولت عراق است.
دویچه وله همچنین به نقش موثر ایران در مقاومت نیروهای یمنی در برابر تجاوز سعودی ها اشاره کرده و از این جنگ به عنوان صحنه رویارویی نیابتی ایران با ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان یاد می کند.
جنگی که با وجود هزینه های هنگفت بسیار از سوی عربستان، به کارگیری مزدوران زیاد از کشورهایی مانند سودان و خرید جنگ افزارهای مدرن از اروپا و آمریکا نتوانسته دستاوردی برای ریاض به ارمغان آورد و نیروهای یمنی هر روز قدرتمندتر از گذشته با موشک ها و پهپادهای خود عربستان را مورد تهدید قرار می دهند.
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) از دیگر نیروهای موثر طرفدار ایران در منطقه است که بارها نشان داده از قدرت کافی برای ضربه زدن به اسراییل برخوردار است.
این جنبش با کمک های تکنیکی و مالی ایران توانسته موشک های خود را ارتقا داده و تل آویو را نیز هدف گیرد.
دیدار اخیر مقامات ارشد حماس و رهبر ایران تاکیدی بر حمایت دوجانبه و روابط مستحکم آنها برای مقابله با سیاست های اسراییل به شمار می رود.
دویچه وله با برشمردن این عوامل منطقه ای و اشاره به قدرت گیری نظامی و تکنولوژیکی ایران در دهه اخیر تاکید می کند که ایران اکنون یک قدرت و هژمونی منطقه ای به شمار می رود که می تواند با تحرکاتی در تنگه هرمز برای آمریکا خط و نشان بکشد.
مقامات سیاسی و نظامی ایران در پاسخ تهدیدهای آمریکا و اعزام ناوهای جنگی این کشور به منطقه هشدار داده اند که آماده دفاع از مرزهای خود هستند و هرگونه تعرض را به شدت پاسخ خواهند داد.