تهران- ایرنا- نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی شرایط تحریم در کشور را بهترین فرصت برای تقویت تولیدات ایرانی دانست و گفت: سلیقه ایرانی را باید ساخت.

«طیبه سیاوشی» روز چهارشنبه در افتتاح نمایشگاه دائمی نوشت افزار که در مجموعه شهدای انقلاب سرچشمه برگزار شد، اظهارداشت: بحث مهم در حال حاضر این است که فرزندان این سرزمین  در حال فاصله گرفتن از فرهنگ این کشور هستند، از سوی دیگر دغدغه‌هایی را که در این چهاردهه باید برای ایجاد فرهنگ سازی و سوق دادن فرزندان برای مصرف کالا و نوشت افزار ایرانی بسیار کم بوده است.

وی ادامه داد: در بازدیدی که هر ساله از نمایشگاه اسباب بازی و نوشت افزار داشتم بیشتر مجموعه کوچکی که بازار را درزمینه لوازم التحریر و اسباب بازی در دست داشتند، متعلق به تولیدات حارجی بود و عرصه بازدید کننده ما به عنوان تولیدات ایرانی کمتر مورد توجه مصرف کننده بود.

عضو فراکسیون زنان مجلس تصریح کرد: کودکان دوست دارند انیمیشنی را که تماشا می‌کنند به عرصه لوازم التحریر بیاید و از آن وسیله و اسباب بازی استفاده کنند. متاسفانه به این عرصه کمتر توجه شده  وامیدواریم برندهای نمایشی ایرانی وارد بازار شده ومورد توجه فرزندان این کشور قرار گیرد.

سیاوشی افزود: تلاش اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس مطرح کردن و بررسی این موارد است. امیدواریم بخش قانونگذاری و نظارت توجه بیشتری به لایحه مالکیت فکری داشته باشد.

وی به شرایط تحریم‌ها در کشور اشاره کرد و گفت: تحریم می‌تواند امتیاز  پیش برنده ای در این عرصه باشد و واردات کمتر بر مصرف بیشتر تولیدات داخلی بینجامد.

نماینده مرم تهران در مجلس ابراز امیدواری کرد: این موضوع بیشتر رسانه‌ای شود و کمیسیون فرهنگی مجلس با استقبال از این نشست و رسانه ای شدن آن سعی بر پیشرفت در حوزه نوشت افزار ایرانی داشته باشیم.

 اولین مرکز نوآوری و شتاب دهی حوزه نوشت افزار راه اندازی می شود

 مشاور معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در این مراسم با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان، رجایی و باهنر و شهدای ۷۲ تن گفت: چند سالی است که این معاونت در حوزه دانش‌بنیان و کالای ایرانی ورود کرده است.

«پرویز کرمی» افزود: موضوع دانش بنیان جدید بوده و به همت مجلس شورای اسلامی تشکیل شد. قانونی در کشور ایجاد نام گذاری و تاسیس شد که حمایت و تاسیس شرکت های دانش بنیان در حوزه تولیدات علمی بود. زمانی که این کار انجام شد، موضوع دانش بنیان در کشور غریب و به نوعی شناخته شده نبود.

وی تصریح کرد: نمایشگاهی از محصولات تولید شده ایرانی(های تک) داشتیم که محصولات ایرانی را معرفی کرده و تلاش کرده بودیم تا سوبسیدی به کالاها برای شکل گرفتن شرکت‌ های نوپا تعلق گیرد. عمدتا نیز این تولیدات تجهیزات آزمایشگاهی ساخت داخل بود.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهموری ادامه داد: کار به این صورت پیش می‌رفت که به تولید کننده‌ها می گفتیم که اگر محصولی را تولید کنید ۱۰۰ درصد محصول را از شما خریداری می کنیم.

کرمی ادامه داد: برای اینکه بودجه کم نیاوریم با دانشگاه‌ها صحبت کرده و قرار شد مراکز دانشگاهی دولتی و مراکز آزمایشگاهی اگر از بین نمایشگاه ایران ساخت خرید انجام دهند ۵۰ درصد آن را ما تقبل کرده و ۵۰ درصد باقی را دانشگاه‌ها ومراکز علمی تحقیقاتی تقبل خواهند کرد.

وی گفت: سال اول با ۷۰۰- ۶۰۰ محصول کار را شروع کرده و در سال دوم ۵۰ درصد خود را به ۴۰ درصد حمایتی به دانشگاه‌های آزاد اسلامی و مناطق تحقیقاتی و پژوهشی ذیل آنها اضافه کرده و در سال سوم مراکز آزمایشگاهی شخصی را نیز به آن اضافه کردیم.

کرمی افزود: در سال گذشته حدود ۱۵۰۰ دستگاه های تک را به سراسر دانشگاه‌های کشور و مراکز علمی پژوهشی از همین طریق فروختیم. این موضوع شناخته شده نبود و در کنار آن ایران ساخت را فرهنگی هنری کرده واز اصحاب رسانه و فرهنگ و هنر کمک گرفتیم.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهموری تاکید کرد: قرار است با آماده سازی ساختمانی در خیابان آزادی در آینده نزدیک اولین مرکز نوآوری و شتاب دهی حوزه نوشت افزار را  با حمایت معاونت علمی و مجمع نوشت افزار راه اندازی کرده و این مکان را به مرکز تولید ایده، فکر و نوآوری در حوزه نوشت افزار ایرانی تبدیل کنیم.   

تولیدکنندگان با افتخار ساخت ایران را بر روی محصول خود درج می کنند

سعید حسینی مدیرعامل مجمع نوشت افزار ایرانی- اسلامی هم در مراسم افتتاحیه نمایشگاه دائمی نوشت‌افزار اظهارداشت: ما با ۲ تولیدکننده در ابتدا شروع کردیم و در حال حاضر بیش از ۱۰۰ تولیدکننده در این حوزه مشغول به فعالیت هستند.

وی افزود: مسئله تولید کننده، تولید فرهنگ بوده و کودک و نوجوان به عنوان اصلی‌ترین مخاطب فرهنگی الگو و سبک زندگی اش با شخصیتو کاراکترها اداره و مدیریت می‌شود.

وی یادآور شد: در سال‌های قبل درکشور کار جدی در این خصوص صورت نگرفته اما شاهد اتفاقات خوب در این حوزه هستیم و از سوی دیگر در حوزه تولید ملی نیز اتفاقات خوبی در حوزه نوشت‌افزار افتاده و تولیداتی که تاکنون در کشور نبوده در این سال‌ها در کشور تولید می‌شود.

مدیرعامل مجمع نوشت افزار ایرانی- اسلامی گفت: به نوعی تمام اجزا این حرکت در حال کامل شدن است. نوشت افزار یکی از این اجزا در حوزه تولید بوده که با افتتاح این نمایشگاه دائمی علاوه بر کارکرد مردمی و صادرات آن، مجموعه ها، مدارس، مردم و تولیدکنندگان شاهد حضور مکانی دائمی برای فروش محصولات باشند.

حسینی ادامه داد: با حمایت مجموعه سرچشمه، سازمان تبلیغات و بنیاد خاتم شاهد تشکیل نمایشگاه دائمی در این مکان هستیم. همچنین در این چند سال اتفاقی که باعث شد این حجم تولیدات و تولید کنندگان دیده شوند جنبه رسانه‌ای آن بوده است.

وی تصریح کرد: شاید بتوان به عنوان یک نمونه موفق در حوزه تولیدایرانی از آن نام برد که با ذائقه سازی برای مخاطب و استقبال مردم روز به روز شاهد افزایش این تولیدات و تولید کنندگان بودیم.

مدیرعامل مجمع نوشت افزار ایرانی- اسلامی گفت: مجموعه‌ رسانه‌ها در به جریان افتادن این اتفاق خوب بسیار موثر بوده‌اند. زمانی در کشور اگر نوشت افزاری نیز تولید می شد اسم آن به خارجی بر روی محصول درج می‌شد و بازار برای فروش محصولات خود نمی‌توانست به مخاطب، ایرانی بودن محصول را معرفی کند. حسینی یادآور شد: اما امروز به جایی رسیدیم که تولیدکنندگان با افتخار ساخت ایران را بر روی محصول خود درج می کنند و حتی برخی واردکنندگان نیز تلاش می‌کنند تا خود را تولید کننده معرفی کنند.

وی ادامه داد: این اتفاق رسانه‌ای به جایی رسیده که مردم از این محصولات استقبال کرده وآنها را خریداری می‌کنند البته به شرط کیفیت، قیمت و جذابیت کالا که روز به روز در حال رشد است.

مدیرعامل مجمع نوشت افزار ایرانی- اسلامی تاکید کرد: تولید نوشت افزار ایرانی نمونه ای است برای سایر محصولات کودک و نوجوان که در ۱۵ محور دیگر کاراکتر و محتوا محور بوده و جنبه تولید اقتصادی نیز دارد.

حسینی ادامه داد: در مجموع باید به جایی برسیم که کودکان با محصولاتی که فرهنگ ایرانی داشته و تولید پدران خود بوده و برای سلامت آنها مشکلی ایجاد نمی کند به جایی برسیم که با این شاخص‌ها تمام محصولات بازار این ویژگی‌ها را داشته باشد.   

در ادامه این مراسم محمد مهدی دادمان قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی گفت: غرض حضور بنده در این مراسم به نمایندگی از برادران و خواهران سازمان تبلیغات اسلامی، بیان خدا قوت به این اقدام ویژه فرهنگی است که چند سالی است با محوریت و میدان داری گروه‌های مردمی و مجموعه‌های خود جوش و مردم نهاد شکل گرفته و همچون جویبارهای کوچک که به یکدیگر پیوند خورده و می‌توان امیدوار بود مانند رودخانه پر خروش فرهنگی شکل بگیرد.

وی افزود: امیدواریم چشمه‌های متصلی که در سراسر کشور مشغول جوشیدن بوده و جویبارهای کوچک و بزرگ را شکل داده یک جریان گسترده فرهنگی را شکل دهد.

دادمان ادامه داد: آنچه در مجموعه ایران نوشت به آن توجه شده  و مورد اولویت آنها است، براساس فهم دقیق و مسئله شناسی در حوزه صنایع فرهنگی اتفاق افتاده و مبتنی بر تصویری از بالا با یک نقشه هوایی شکل گرفته است حوزه شخصیت پردازی است.

قائم مقام رئیس سازمان تبلیغات اسلامی افزود: توجه به این موضوع برای تمام اصحاب رسانه، مسئولین دستگاه‌های مختلف و موسسات وتشکل‌ها و گروه‌های فرهنگی ضروری بوده تا در حوزه صنایع فرهنگی اگر زنجیره ارزشی کامل شکل نگیرد، نمی‌توانیم وارد اثرگذاری جدی و ملموس باشیم و اگر این زنجیره را شکل ندهیم مجموعه‌های مختلفی که در اقصی نقاط دنیا شکل گرفته‌اند بر روی تولید محصولات فرهنگی می‌نشینند که بر روی مصرف فرهنگی ایرانی می‌نشینند.

وی تصریح کرد: مهم ترین کاری که در حوزه مصرف و صنایع فرهنگی باید صورت گیرد، پیدا کردن حلقه‌های مفقوده در زنجیره ارزش تولید فرهنگی است. نوشت افزار بسیار مهم بوده اما یکی از این حلقه‌ها به شمار می‌رود و باید تصویر هوایی داشته و حلقه مفقوده را به درستی تشخیص داده و بر روی این مسئله تمرکز کنیم.

دادمان از مسئولین و همکاران و فعالین حوزه نوشت افزار بابت انتخاب دقیق مسئله شناسی تشکر کرد و خاطرنشان کرد: در حوزه شخصیت‌ پردازی خلا جدی ما در زنجیره تولید و مسائل فرهنگی است. وظیفه تمام ما اعم از(سازمان تبلیغات، وزارت ارشاد، دستگاه‌های فرهنگی و صدا و سیما، اصحاب رسانه و مجموعه‌های قانون گذار بالادستی) این است که به این حوزه کمک کرده تا آینده‌ای بهتر از امروز بسازیم.

در پایان این آیین از خبرنگاران و مدیران رسانه‌های خبری فعال در امر ترویج و فرهنگ سازی استفاده از نوشت افزار ایرانی اسلامی از جمله خبرگزاری ایرنا تقدیر شد.

در این نمایشگاه بیش از ۵ هزار قلم کالای نوشت افزاری از ۱۰۰ تولید کننده ایرانی عرضه شده است. همچنین در طبقه زیرین این نمایشگاه، چند ماهی است نمایشگاه دائمی اسباب بازی دایر است.

آیین گشایش رسمی نمایشگاه و مرکز فروش دائمی نوشت افزارایرانی اسلامی در محل یادمان شهدای هفتم تیربا حضور جمعی از مسئولان فرهنگی و تولیدکنندگان برگزار شد.