به گزارش خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا، هفتمین جشنواره ملی رویش عصر چهارشنبه با حضور غلامرضا غفاری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.
غلامرضا غفاری در سخنانی خاطرنشان کرد: کانونهای فرهنگی، مجموعه پرشمار تشکلهای دانشجویی محسوب می شوند و سلایق، نظارت های فرهنگی و اجتماعی متعددی در کانونهای دانشگاهی وجود دارد.
به گفته معاون فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، کانون ها در سرمایه گذاری فرهنگی و اجتماعی نقش پر رنگی دارند.
غفاری با اشاره به آخرین آمار تشکلهای دانشگاهی گفت: در حال حاضر حدود سه هزار و ۲۰۰ کانون فرهنگی در دانشگاههای کشور فعال است که هزار و ۲۸۱ کانون در جشنواره شرکت کردهاند.
وی درباره فرایند داوری هفتمین جشنواره ملی رویش اظهار داشت: فرآیند داوری این جشنواره، پس از ثبت آثار آغاز و از برگزیدگان تقدیر شد. دانشگاه باید تمام اهتمام خود را به کار ببندد تا شاهد رونق کانونها باشیم.
غفاری ادامه داد: اگر به ادامه حیات دانشجویی اعتقاد داریم، یکی از مجموعههایی که میتواند آن را محقق کند کانونهای فرهنگی است؛ چرا که این کانون ها هویت آفرین هستند.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یادآور شد: تجربه نشان داده افرادی که در این کانونها فعالتر هستند، پس از دانش آموختگی میتوانند در خارج از جامعه هویت آفرین بوده و نقش آفرینی داشته باشند.
دوام دانشگاه با نشاط همراه است
محمدتقی احمدی رئیس دانشگاه تربیت مدرس در بخشی از این مراسم اظهار داشت: پیشرفت علمی و پژوهشی در دانشگاه دوام نخواهد داشت مگر اینکه از نشاط، امید و ذهنهای سالم پاسداری کنیم. اثرگذاری اجتماعی، فرهنگی و مذهبی این روزها مورد نیاز دانشگاهیان است که موجب امید و خلاقیت می شود.
وی افزود: به همین منظور، کانون های فرهنگی، هنری، اجتماعی و مذهبی بسیار اثر گذار هستند و میتوانند آینده دانشگاهها را تحت تاثیر قرار دهند.
رئیس دانشگاه تربیت مدرس تاکید کرد: این دانشگاه در چهار سال گذشته تلاش کرد دانشجویان تحصیلات تکمیلی را که در حال ارائه پایان نامه و رساله هستند به مسائل فرهنگی وارد کند.
هفتمین جشنواره ملی رویش هزار و ۵۷۸ کانون از ۱۳۷ دانشگاه را پذیرا بود که دانشجویان به ارائه توانمندی های خود در حوزه های فرهنگی، هنری، اجتماعی و دینی پرداخته اند.
از تفاوت های این دوره با دوره های قبل می توان به اضافه شدن بخش غیر رقابتی اشاره کرد. با توجه به رسالت اصلی کانون های فرهنگی و اهمیت فرهنگ سازی در تحقق اقتصاد مقاومتی بخش نمایشگاهی جشنواره حذف شد.
برگزاری میزگرد تخصصی، کارگاه های آموزشی، نشست دبیران شورای هماهنگی کانون های دانشگاه های برگزار کننده رویش دانشگاهی، حضور چهره های شاخص فرهنگی و هنری و تقدیر از برگزیدگان جشنواره از جمله برنامه های هفتمین دوره جشنواره ملی رویش است.