پیمان آرامون روز پنجشنبه در یک گفت و گوی تلویزیونی افزود: با این هزینه قابل توجه طرحهای مهمی از جمله انتقال آب میان حوضه به دریاچه، احداث تصفیهخانه و انتقال پساب، اقدامات حفاظتی از تالابها و منابع آبی، اجرای طرحهای آبخیزداری و تثبیت ریزگردها، پروژههای افزایش بهرهوری مصرف آب و اقدامات فرهنگی در حاشیه دریاچه ارومیه انجام شدهاست.
وی اضافه کرد: با بارشهای مناسب امسال و همچنین اجرای موفق برخی طرحهای تثبیت و احیای دریاچه ارومیه، در حال حاضر تراز این دریاچه به یکهزار و ۲۷۱ متر و ۴۲ سانتیمتر رسیده که ۱۰۴ سانتیمتر بیشتر از زمان مشابه سال گذشته است.
وی بیان کرد: در حال حاضر همچنین حجم آب موجود در دریاچه ارومیه به سه میلیارد و ۸۰۰ میلیون مترمکعب رسیده که حجم مناسبی در این فصل از سال است.
سرپرست معاونت امور عمرانی استانداری آذربایجانغربی با بیان اینکه در دولت تدبیر و امید، بسیاری از شاخصها در مناطق روستایی و کمبرخوردار استان رشد چشمگیر داشتهاست، اظهار کرد: در حال حاضر از ۴۶ شهر استان، ۴۲ شهر گازرسانی شده که از این تعداد، هفت شهر جدید در ۶ سال گذشته از این نعمت برخوردار شدهاست.
آرامون با بیان اینکه در این دولت هر ۲ روز به پنج روستا در آذربایجانغربی گازرسانی میشود، ادامه داد: در ۶ سال گذشته، هفت هزار کیلومتر شبکه گازرسانی در استان احداث شده که به طور تقریبی معادل کل شبکه گازرسانی پیش از این دولت بوده است.
وی گفت: برخورداری تمامی روستاهای بالای ۱۰ خانوار استان از نعمت برق، بهرهمندی ۸۵ درصدی روستاهای آذربایجانغربی از خدمات شرکت آب و فاضلاب روستایی، افزایش ۷۰۰ کیلومتری طول شبکه فیبرنوری در استان، آسفالت ۶۲۴ کیلومتر راه روستایی از جمله خدمات دولت تدبیر و امید در حوزه زیربنایی بودهاست.
دریاچه ارومیه در قالب طرحهای ستاد احیا قرار است ظرف مدت ۱۰ سال / از ۱۳۹۴/ به تراز اکولوژیک خود برسد؛ این دریاچه از اواسط دهه ۱۳۸۰ شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بینالمللی تا سال ۲۰۱۵ میلادی حدود ۸۰ درصد از مساحت آن خشک شد.
همه کارشناسان داخلی و خارجی بر این عقیده هستند که مشارکت جوامع محلی در کنار اجرای طرحهای مختلف، نقش مهمی در احیای نگین آبی آذربایجان دارد.
۸۱۳۷/۲۰۹۳