«محمد کشاورز زاده» در مصاحبه ای با روزنامه «مردم» چین که امروز پنجشنبه منتشر خاطر نشان کرد ایران سیاست جدید لغو روادید را برای گردشگران چینی در نظر گرفته است و آنها هیچ مشکلی برای سفر به ایران ندارند و سفارت و شخص سفیر آماده همکاری با همه گردشگران علاقه مند به ایران است.
وی گفت: غرب از یک سو با تحریم و از طرف دیگر با انتشار گزارش های رسانه ای نادرست سعی دارد ایران را به ناآرامی ها و تسلیحات هسته ای مرتبط سازد در صورتی که ایران برای گردشگران بسیار امن است و در مقایسه با بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی از ضریب امنیتی بالایی برخوردار است.
سفیر ایران در چین تصریح کرد تمدن با شکوه پارس ایران را به یک منبع غنی گردشگری تبدیل کرده است به طوری که ایران دارای ۲۲ میراث فرهنگی و دو میراث طبیعی جهانی است.
کشاورز زاده جای جای ایران از تهران گرفته تا شیراز، تبریز، اصفهان و مشهد را امن توصیف کرد و گفت: درهای اقصی نقاط ایران به روی همه گردشگران باز است.
وی به رشد چین و گردشگری این کشور اشاره کرد و افزود: آماره نشان می دهد از مارس ۲۰۱۸ تا مارس ۲۰۱۹ نزدیک به ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار گردشگر خارجی به ایران رفته اند که فقط ۱۰۰ هزار نفر آنها چینی بوده اند و برای همین ایران سیاست لغو روادید را برای چینی ها در نظر گرفت و بیشترین امکانات را در اختیار آنها قرار داده است تا سفر رضایت بخشی به ایران داشته باشند.
او افزود: دو تمدن کهن ایران و چین، روابط انسانی و فرهنگی مستحکمی دارند و از درک متقابل برخوردارند و دارای مبادلات بسیار دیرینه از جمله در مسیر قدیمی ابریشم هستند.
کشاورززاده گفت: دو کشور دارای همکاری های فرهنگی و هنری هستند از جمله «مجید مجیدی» کارگردان بنام ایرانی با طرف های چینی همکاری می کند و دو کشور گردهمایی ها و اجلاس های مشترک برگزار می کنند و در موزه های آنها به روی گردشگران باز است.
او به راه ابریشم جدید به عنوان یک فرصت ایده آل اشاره کرد و گفت: احیای این راه به معنای احیای جاده صلح، دوستی و همکاری است.
سفیر ایران در چین سپس به سفر «شی جین پینگ» رییس جمهوری چین در سال ۲۰۱۶ میلادی به ایران و ارتقا روابط دو کشور به سطح مشارکتی راهبردی همه جانبه و امضای سند راه ابریشم اشاره و اضافه کرد: پس از آن اولین قطار باربری راه ابریشم از شهر «یی وو» چین به تهران عزیمت کرد و به دنبال آن قطارهایی از شهرهای شی آن، چانگشا، گونگ چینگ، این چوان و بایانور راهی ایران شده که باعث گشایش کریدور اقتصادی آسیای غربی و مرکزی با چین شده است.
وی افزود که راه ابریشم به صلح و ثبات در سیاست، اقتصاد و فرهنگ جهان کمک می کند و ملت و رهبران ایران این مسیر و این مفهوم را به رسمیت می شناسند و آماده مشارکت و همکاری برای پیشبرد آن هستند.
به گفته سفیر ایران در چین، در این مسیر همکاری گسترش می یابد ضمن آنکه ایران علاقه مند به همکاری فنی پیشرفته با چین است و از شرکت های چینی برای مشارکت در طرح های ساخت پل و جاده و سد در ایران دعوت می کند و ایران هم می تواند از تجربه چین در تولید قطار تندرو بیاموزد.
او گفت: ایران نیز دارای تولیدت کیفی از جمله در بخش های کشاورزی، آبزیان، مواد غذایی و صنایع دستی است دو کشور می توانند همکاری قوی داشته باشند و کسی و کشوری نمی تواند مانع آنها شود.
کشاورزاده در پایان مصاحبه با رسانه ارگانی چین به تنگه هرمز و خلیج فارس اشاره کرد و گفت ایران خواستار افزایش تنش ها در این مناطق نیست و مخالف اقدامات تنش زای آمریکا است و آماده همکاری با کشورهای دوست برای برقراری امنیت در این منطقه است.