تهران- ایرنا- نایب رییس فدراسیون کشتی پهلوانی و زورخانه‌ای گفت: تفکرات قدیمی عده‌ای از ورزشکاران باستانی مانع ورود زنان به ورزش زورخانه‌ای شده و این امر نیازمند فرهنگ‌سازی و تغییر نگرش است.

«سیدعبدالله سجادی» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا، اظهار داشت: در دوران گذشته خیلی‌ها اعتقاد داشتند که کودکان حق ورود به زورخانه را ندارند و این موضوع با گذشت زمان حل شد. ورود زنان به زورخانه هم نیازمند فرهنگ‌سازی است.

وی افزود: با توجه به اینکه زنان نیمی از جمعیت جامعه را تشکیل می‌دهند و بنیان خانواده را می‌سازند به هنگام میان‌سالی از ناراحتی کمر و دست رنج می‌برند. حتی تعدادی از آنها امکان رفتن به باشگاه را ندارند. بنابراین می‌توانند این ورزش را در خانه انجام دهند.

نایب رییس فدراسیون ورزش زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی عنوان کرد: هدف ما این نیست که زنان با مردان ورزش کنند بلکه آنها می‌توانند در یک زمان مشخصی به صورت جداگانه در زورخانه‌ها حضور یابند و به تمرین بپردازند. با توجه به تحقیقات علمی که انجام دادیم ورزش زورخانه‌ای فوق‌العاده ارزان است، نه باشگاه می‌خواهد و نه هزینه‌های سنگین، تنها با یک میل و تخته شنا زنان می‌توانند در منزل نیز به تمرین بپردازند. اکنون در حال آماده کردن سی‌دی برای زنان علاقمند به این ورزش هستیم تا در خانه امکان تمرین در این عرصه برای آنان وجود داشته باشد.  

وی ادامه داد: اکنون ورزش زورخانه‌ای در میان زنان علاقمندان بسیاری دارد اما فدراسیون نمی‌تواند به دلیل وجود موانع بسیار مدیریت بخش زنان را ایجاد کند. گرچه می‌دانم که به تدریج و با گذشت زمان این مشکل نیز برطرف می‌شود و شاهد حضور آنها در زورخانه‌ها خواهیم بود. فدراسیون به هیچ عنوان مخالف این مساله نیست و امروز هدف ما در ورزش گم شده است و تنها این رشته را از بعد قهرمانی و کسب مدال می‌سنجیم و سلامت جامعه را به کلی فراموش کردیم.

سجادی یادآور شد: ورزش باستانی به عنوان یک ورزش فراگیر برای زن، مرد و پیر و جوان است و مرز سنی نمی‌شناسد.  در ورزش باستانی یک حرکتی است با عنوان «پای شاطری» که زنان نیز با ضرب زورخانه و ریتمیک می‌توانند این ورزش را در منزل انجام دهند.  

نایب رییس فدراسیون کشتی پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای خاطر نشان کرد: اکنون ۹۵ درصد زورخانه‌ها صبح‌ها تعطیل است و تنها بعد از ظهرها باز هستند. در گذشته‌ها پهلوانان پیش از نماز صبح به زورخانه می‌رفتند و پس از خواندن نماز ورزش می‌کردند اما با گذشت زمان این امر تغییر کرده است. به نظرم اگر زنان ساعتی وارد زورخانه شوند و به تمرین بپردازند هم درآمدی برای زورخانه‌ها است و نیز زنان نیز با هم ورزش می‌کنند بنابراین امیدواریم روزی این شرایط فراهم شود.