بغداد – ایرنا – افسر بازنشسته برجسته ارتش عراق روز پنجشنبه از ترس آمریکا از تکرار تجربه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ارتش جمهوری اسلامی ایران در جنگ تحمیلی هشت ساله بر ارتش و تشکیلات بسیج مردمی الحشد الشعبی خبر داد.

سرلشکر «وفیق السامرایی» مشاور امنیتی «جلال طالبانی» رییس جمهوری فقید عراق که حتی در جنگ تحمیلی هشت ساله در کنار ارتش عراق برای مدتی جنگیده است در یادداشتی در صفحه شخصی خود نوشته است که آمریکایی ها همچنان از عقده سپاه پاسداران و تاثیری که بر ارتش جمهوری اسلامی ایران در دوران جنگ هشت ساله داشت، رنج می برند و نگرانند همین تاثیر را الحشد الشعبی بر ارتش عراق بگذارد.

وی با اشاره به اینکه آمریکا در جنگ تحمیلی از حامیان و پشتیبانان رژیم صدام بود اضافه کرده است که آمریکایی ها به ارتش جمهوری اسلامی ایران در آغاز جنگ هشت ساله همواره به چشم ارتش رژیم پهلوی نگاه می کردند و بسیار امیدوار بودند که این ارتش، وفاداری خود را به انقلاب اسلامی در ایران تغییر دهد.

به گفته وی، یکی از اتفاقات مهمی که در جنگ تحمیلی افتاد، تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ایران بود که به دلیل روحیه جنگی بالا و وفاداری که این نیروها به نظام جدید حاکم بر ایران داشتند، به سرعت بر ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز تاثیر گذاشته و ارتش نیز به شدت به نظام جدید در ایران وفادار شد.

السامرایی از خاطرات خود درباره روحیه جنگی نیروهای سپاه در ایام جنگ هشت ساله گفته است که نقل و انتقالات نیروهای سپاه همواره فرماندهی عراق را آزار می داد.

به گفته وی، روحیه جنگی و حفظ اسرار نیروهای سپاه بسیار بالا و دارای سرعت عمل در نقل و انتقال و موضع گیری و مانور دادن بودند.

وی اضافه کرد که آمریکایی ها در آن برهه با رژیم صدام علیه سپاه پاسداران همکاری می کردند و نسبت به ارتش جمهوری اسلامی ایران، نرمش نشان می دادند چون تصور می کردند این ارتش، ارتش رژیم شاه است اما سریعتر از آنچه فکر می کردند، ارتش و سپاه تبدیل به یک نیروی واحد در دفاع از انقلاب اسلامی ایران شدند.

وی تاکید کرده است که این عقده همچنان با آمریکایی ها در مواضع امروزشان نسبت به الحشد الشعبی باقی مانده هر چند که الحشد الشعبی با نابودی گروه تروریستی داعش خدمت بزرگی به امنیت بین المللی ارائه کرده است.

این کارشناسان امور راهبردی در عراق تاکید کرده است که آمریکایی ها امروز الحشد الشعبی را مشابه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ایران می دانند.

بر اساس گزارش های رسانه ای، طی یک ماه گذشته چهار انبار سلاح  الحشد الشعبی عراق در معرض انفجار قرار گرفته است که بسیاری از ناظران احتمال حادثه بودن آن را نفی و بر عمدی و مشکوک بودن این رویدادها بویژه با توجه به تکرار آن تاکید می کنند.

برخی ناظران و مسوولان عراقی این حملات را کار آمریکا و اسراییل و از طریق حملات هوایی با پهپاد دانسته بوده اند.

در آخرین مورد نیز یکشنبه شب دو هواپیمای بدون سرنشین به یک مقر الحشد الشعبی در نزدیک مرز سوریه در استان الانبار شلیک کردند که طی آن دو نیروی الحشد از جمله یک فرمانده میدانی به شهادت رسید و دو خودروی این نیرو نیز منهدم شد.

سازمان الحشد الشعبی عراق در اطلاعیه ای به صراحت اعلام کرد که حمله یاد شده از سوی هواپیماهای بدون سرنشین اسراییل و با پوشش هوایی نیروهای آمریکایی (مستقر در عراق تحت پوشش ائتلاف مدعی مبارزه با داعش ) انجام شد.

در این اطلاعیه تصریح شده است که حمله هواپیماهای بدون سرنشین اسراییل  با پشتیبانی هوایی نیروهای آمریکایی و یک بالون تجسسی در جاده عکاشات - القائم 15 کیلومتری مرز سوریه صورت گرفته است.

واشنگتن همچنین با این ادعا که نیروهای الحشد الشعبی شبه نظامیان وابسته به خارج (ایران) هستند طی چند سال گذشته علاوه بر گنجاندن نام برخی گروهها و شخصیت های این سازمان در لیست های تحریمی و تروریسم خود، اعمال فشارهای بسیاری نیز در سطح دولت و احزاب عراقی برای طرد و به حاشیه راندن این نیرو انجام می دهد. /