فرانس۲۴ روز جمعه با انتشار این خبر افزود: نفرات اندکی از این گروه دیروز با انتشار یک کلیپ ویدئویی ۳۲ دقیقه ای در شبکه اجتماعی یوتیوپ، از پایان دادن به صلح سه ساله با دولت بوگوتا خبر داده و بار دیگر به جنگل های کلمبیا بازگشتند.
بنابر این گزارش، یکی از رهبران سابق فارک در مذاکرات صلح شرکت داشت، دولت بوگوتا را به نادیده گرفتن تعهدات خود در قبال پیمان صلحی که سه سال پیش بین طرفین به امضا رسید، متهم کرد.
در این گزارش آمده است: درا ین کلیپ ویدیویی حدود ۲۰ نفر از اعضای "نیروهای نظامی انقلابی کلمبیا" موسوم به فارک با یونیفورم نظامی دیده می شوند که پلاکاردی با مضمون " تا زمانی که خواسته ای برای جنگ وجود داشته باشد، امیدی برای پیروزی هم وجود خواهد داشت"، در کنارشان قرار داشت.
این شبکه تلویزیونی فرانسوی در ادامه گزارش داد: "لوسیانو مارین" (Luciano Marin) مشهور به "ایوان مارکوز" (Iván Márquez) از رهبران سابق چریک های فارک که خود یکی از مذاکراه کنندگان صلح با دولت کلمبیا بود، ضمن متهم کردن بوگوتا به خیانت در عمل نکردن به موارد کلیدی درج شده در این پیمان گفت: دولت کلمبیا به مهم ترین تعهدات خود وفادار نمانده است، تعهداتی که متضمن جان شهروندان بویژه ترور اشخاص به دلایل سیاسی است.
شبکه فرانسوی اضافه کرد: بنابر پیمان صلح منعقد شده، هزاران چریک فارک که دارای عقاید مارکسیست و لنینیستی بودند، سلاح های خود را به دولت کلمبیا تحویل داده که در قبال آن دولت از آنها حمایت کرده و متعهد به ایجاد زیرساخت در مناطق منزوی شده این گروه می شود.
فرانس ۲۴ ادامه داد: در ماه مه گذشته این رهبر سابق فارک گفته بود، این یک اشتباه بود که جنگجویان سلاح های خود را تا پیش از دریافت هرگونه تضمینی، به دولت تحویل دادند.
بنابراین گزارش، دراین کلیپ ویدیویی که در جنگل های کلمبیا گرفته شده، مارین (مارکوز) اعلام می کند که این گروه در نظر دارد تا با "ارتش آزادی بخش ملی" موسوم به (ELN)، دیگر گروه چریک نظامی چپ گرا در کلمبیا، همکاری کند، اعلام این موضوع از سوی رهبران ELN مورد استقبال قرار گرفت.
فارک ( FARC) موسوم به "نیروهای مسلح انقلابی کلمبیا" ، یک سازمان چریکی انقلابی مارکسیست-لنینیستی بود که پیشتر دولت کلمبیا آن را گروهی تروریستی مینامید. در دهه ۱۹۶۰ میلادی این گروه به عنوان شاخه نظامی "حزب کمونیست کلمبیا" تشکیل شد.
شمار چریک های فارک تا سال ۲۰۱۳ میلادی بین هشت تا ۱۰ هزار نفر تخمین زده می شد.
بنابر برآوردی که از سوی مرکز مطالعات ملی کلمبیا در امور ذهنیت تاریخ به عمل آمد، حاکی است که در جریان نبرد بین چریک های فارک و نیروهای دولتی، بین سال های ۱۹۵۸ تا ۲۰۱۳ ،حدود ۲۲۰ هزار نفر کشته شدند که از این میان بالغ بر ۱۱۷ هزار غیر نظامی و نزدیک به ۴۱ هزار نفر از چریک ها و نظامیان کشته شدند و بین سال های ۱۹۸۵ تا ۲۰۱۲ این مناقشات منجر به بی خانمان شدن بیش از پنج میلیون نفر از ساکنان کلمبیا شد.
مذاکرات صلح بین دولت کلمبیا و فارک از ۲۶ اوت ۲۰۱۲ (۵ شهریور ۱۳۹۱) در هاوانا آغاز شد و در ۲۵ اوت۲۰۱۶ (۴ شهریور ۱۳۹۵) به پایان رسید؛ این موافقتنامه شامل اصلاحات روستایی، مشارکت سیاسی، آتشبس دوجانبه، راه حل مشکل مواد مخدر و سازوکار اجرا و ارزیابی صلح بود.
در مورخ ۲۶ سپتامبر ۲۰۱۶، " خوآن مانوئل سانتوس " رئیس جمهوری کلمبیا و «رودریگو لوندونو» رهبر گروه فارک ، با امضای توافقنامهٔ صلح به بیش از نیم قرن رویارویی خونین پایان دادند.