دولت تدبیر و امید از سال ۹۲ در حالی رئوس برنامه ها، خط و مشی و سیاستهای راهبردی خود را با بینشی عمیق و روشن و با چاشنی تدبیر، امید و اعتدال در حوزه های گوناگون ترسیم کرد که اکنون آثار و نتایج مثبت و امیدآفرین آن برای مردم قدرشناس کهگیلویه وبویراحمد به زیبایی ملموس و نمایان است.
مسئولان و تیم اجرایی دولت تدبیر و امید در کهگیلویه و بویراحمد نیز از آغاز فعالیت دولت با کارکرد و رویکردی امیدبخش و کارشناسانه اقدام به تهیه و تدوین برنامه های عملیاتی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت برای خروج از محرومیت و پرکردن گودال های عمیق و مشکلات انباشت شده از گذشته کردند.
البته نکته حائز اهمیت در این رهگذر آن است که باید همواره در بررسی شاخص ها و ارزیابی ها در زمینه کارکردهای اجرایی و یا اقتصادی نباید وضعیت فعلی را با وضعیت مطلوب و آرمانی سنجش کرد.
گرچه مشکلات، نارسایی ها و دغدغه ها آن قدر عمیق هستند که حتی تلاش ها و دستاوردهای قابل ملاحظه در سایه برخی بی مهری ها و سیاه نمایی ها گم می شوند و یا کمرنگ جلوه می کند، که همین امر گاه منجر به قضاوت های نابه جا و دور از انصاف حتی در فضای رسانه ای و افکار عمومی شده است.
اما به حق استان کهگیلویه وبویراحمد را اکنون می توان شاخصی برای میزان سنجش نگاه تحول گرا، توسعه طلبانه و محرومیت زدایی دولتمردان تدبیر و امید در حوزه های گوناگون اجتماعی، فرهنگی، عمرانی، اقتصادی و زیربنایی دانست.
رشد حدود چهار برابری اعتبارات عمرانی از سال ۹۲ نسبت به سال ۹۸، آغاز عملیات اجرایی پتروشیمی دهدشت مرکز شهرستان کهگیلویه پس از ۱۲ سال از کلنگ زنی آن، افزایش طول بزگراه های استان از ۵۰ کیلومتر به بیش از ۱۹۰ کیلومتر در سال جاری ، افزایش میزان تجهیز زمین های کشاورزی به روش های نوین آبیاری از ۲۰هزار هکتار به ۳۸هزار هکتار، اجرای بیش از ۱۵ طرح پمپاژ آب کشاورزی پس از سالها تعطیلی ، آغاز عملیات اجرایی آبرسانی به چهار شهر استان از طریق سد کوثر، رشد شاخص آبرسانی روستاهای استان از ۶۷به ۷۶درصد و جذب ۳۸۱ میلیارد ریال اعتبار از طریق صندوق توسعه ملی برای ۱۸ مجتمع آبرسانی روستایی ، بازگشت بیش از ۱۳۰ کارخانه راکد صنعتی به چرخه تولید و سرمایه گذاری افزون بر ۴۰ هزار میلیارد ریال طرح های اقتصادی بخشی از دستاوردهای دولت تدبیر وامید در این استان کوچک و با یک درصد مساحت و جمعیت کشور است.
رشد چهار برابری اعتبارات عمرانی
رئیس سازمان برنامه و بودجه کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به تخصیص میزان بودجه سالانه و اعتبارات عمرانی استان در طول ۶ سال گذشته نسبت به قبل از فعالیت دولت یازدهم گفت که در سال ۹۱ کل بودجه عمرانی این استان اعم از استانی و ملی سه هزار و ۴۲۰ میلیارد ریال بود که در سال جاری این میزان با حدود چهار برابر رشد به رقمی افزون بر ۱۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال افزایش پیدا کرده است.
حسن نوروزی تصریح کرد: مجموع اعتبارات ملی استانی شده در سال ۹۲ در این استان کمتر از ۲۸۰ میلیارد ریال بود که هم اینک و در بودجه سال جاری این رقم به بیش از ۲هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال افزایش یافته است.
وی ادامه داد: مجموع اعتبارات طرح های ملی این استان در حالی که در سال ۹۲ و آغاز دولت تدبیرو امید کمتر از هزار میلیارد ریال بود هم اینک به حدود سه هزار میلیارد ریال رسیده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کهگیلویه وبویراحمد گفت: میزان اعتبار مصوب از محل ردیف های متفرقه (استفاده از قانون متوازن و ماده ۱۸۰ سابق) در این استان در سال ۱۳۹۲ ۲۵۰ میلیارد ریال بود که هم اینک به بیش از سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال رشد یافته است.
نوروزی تاکید کرد: هم اینک بیش از ۲۵درصد از اعتبارات عمرانی و مصوب امسال این استان تخصیص یافته است.
نوروزی اظهار داشت که سهم استان از کل اعتبارات عمرانی دولت در سال ۹۲ حدود ۶۲ صدم درصد بوده که در سال جاری به حدود ۲درصد رسیده است.
وی یادآور شد: در حالی که شورای برنامه ریزی و توسعه کهگیلویه و بویراحمد در سال ۹۱ تنها مجاز به توزیع و تصمیم گیری راجع به هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال بودجه بود اما در سال ۹۸ میزان بودجه ای که استان می تواند بین شهرستان ها و مناطق مختلف توزیع کند به رقمی حدود هشت هزار میلیارد ریال رسیده است.
تدوین سند اشتغال ۴۵۵ روستای کهگیلویه وبویراحمد
رئیس سازمان برنامه و بودجه کهگیلویه وبویراحمد همچنین تاکید کرد: بر اساس برنامه پششم توسعه و ضرورت تدوین سند تحول و توسعه روستاهای بالای ۲۰ خانوارف هم اینک سند توسعه اشتغال و شناسایی ظرفیت های بالقوه تعداد ۴۵۵ روستا از مجموع ۷۲۰ روستای بالای ۲۰ خانوار این استان اجرایی و عملیاتی شده است.
وی با اشاره به نحوه تدوین این سند راهبردی در توسعه و اشتغال روستاها نیز گفت: مشاور و کارشناسان در بخش های مختلف با حضور میدانی در روستا تمامی ظرفیت های بالقوه و استعدادهای روستاهای مورد هدف را شناسایی و با جمع بندی نهایی گزارش کار را ابتدا در کمیته برنامه ریزی شهرستان، طرح آمایش سرزمینی و همچنین به شورای برنامه ریزی و توسعه استان ارجاع می دهند.
نوروزی یاداور شد: هم اینک طرح سند توسعه و اشتغال این تعداد روستا در این کمیته ها و شورای برنامه ریزی استان به تصویب نهایی رسیده است.
وی تاکید کرد: بر اساس برنامه ششم توسعه قرار بود که سالانه تعداد ۹۱ روستا کار مطالعاتی و شناسایی ظرفیت های بالقوه آنها انجام شود که تا پایان سال جاری تمامی تعهدات استان در این راستا انجام خواهد شد.
کهگیلویه وبویراحمد یکهزار و ۶۷۴ روستای دارای سکنه دارد که ۷۲۰ روستای ان بالای ۲۰ خانوار و بیش از ۹۰۰ روستا نیز زیر ۲۰ خانوار جمعیت دارند.
رشد حدود چهار برابری صادرات نفت خام
نوروزی همچنین با اشاره به دستاوردهای ارزشمند دولت تدبیرو امید در این استان بویژه در زمان قبل از شدت یافتن تحریم های ظالمانه گفت: اعتبارات مصوب درآمد حاصل زا صادرات نفت خام و گاز طبیعی در این استان بویژه در بین سال های ۹۴ تا ۹۶ در بودجه سالانه به رشدی حدود چهار برابری نسبت به قبل از سال ۹۲ در یان استان رسید.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کهگیلویه وبویراحمد همچنین تصریح کرد: افزایش این میزان اعتبارات مصوب درآمد حاصل از صادرات نفت خام و گاز طبیعی کهگیلویه و بویراحمد در دولت تدبیر و امید تاثیر بسزایی در توسعه عمرانی این استان خواهد داشت.
تفاهم نامه بالای ۱۶ هزار میلیارد ریالی با شرکت های اقتصادی
رئیس سازمان برنامه و بودجه کهگیلویه و بویراحمد گفت که سازمان ها و شرکت های اقتصادی وابسته به دولت شامل ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، بنیاد برکت و سازمان اقتصادی کوثر ظرف پنج سال گذشته افزون بر ۱۶ هزار میلیارد ریال در حوزه عمرانی و اقتصادی در یان استان سرمایه گذاری کرده اند.
نوروزی اظهار داشت که مهمترین این سرمایه گذاری ها شامل کمک۲ هزار میلیارد ریالی وزارت نفت برای ساخت راه های ارتباطی در مناطق نفت خیز کهگیلویه و بویراحمد شامل جاده باباکلان - گچساران و بی بی حکیمه - گچساران بوده است.
وی افزود که در همین راستا وزارت نفت ۶۲۰ میلیارد ریال برای ساخت زمین های ورزشی در کهگیلویه و بویراحمد اختصاص داد که از این میزان ۵۲۰ میلیارد ریال ان مربوط به سال های ۹۴ تا سال ۱۳۹۶ بوده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: یکی از مهمترین طرح هایی که سازمان اقتصادی کوثر اجرای آن را در این استان متعهد شده مجتمع تجاری و تفریحی یاسوج با سرمایه گذاری افزون بر ۱۰هزار میلیارد ریال است.
سفر رئیس جمهوری سرآغاز تحول/ تحقق بیش از ۶۰درصد مصوبات
سفر پر برکت رئیس جمهوری و اعضای هیات دولت به استان در مرداد سال ۱۳۹۵ سرآغاز و نقطه عطفی از تحول، امید و رونق در طرح های مختلف عمرانی و سرمایه گذاری در این استان بوده است.
در این سفر ۴۶ طرح با اعتبار ۹ هزار و ۶۶۰ میلیارد ریال برای کهگیلویه و بویراحمد مصوب شد که از این میزان پنج هزار و ۸۹۰ میلیارد ریال برای سال ۱۳۹۵ و سه هزار و ۷۷۰ میلیارد ریال نیز برای سال جاری پیش بینی شده است.
از مجموع این ۴۶ طرح چهار مورد در فصل عمران شهری و روستایی با یکهزار و ۷۴۰ میلیارد ریال، ۶ مورد در فصل کشاورزی با یکهزار و ۳۳۰ میلیارد ریال، ۹ مورد در فصل منابع آب با ۲ هزار و ۱۹۰ میلیارد ریال، پنج مورد در فصل علمی، فرهنگی و گردشگری با ۷۲۰ میلیارد ریال، هفت مورد در فصل بهداشت و درمان با ۹۷۰ میلیارد ریال، چهار مورد در فصل حمل و نقل و جاده ها با ۲ هزار و ۶۶۰ میلیارد ریال و ۱۱ مورد نیز در فصل ورزش و جوانان با ۴۹ میلیارد ریال بوده است.
عزیز فیلی معاون عمرانی استاندار کهگیلویه وبویراحمد در نشست هفته پیش خود با خبرنگاران تصریح کرد که تاکنون حدود ۶۰درصد مصوبات سفر اعضای هیات دولت به این استان عملیاتی و تحقق یافته است.
دستاوردهای دولت در اقتصاد مقاومتی
نوروزی تاکید کرد که اقتصاد مقاومتی دارای پنج رویکرد کلی شامل درون زایی، برون گرایی، دانش بنیانی، عدالت محوری و مردمی بودن است.
وی ابراز داشت: در حوزه درون زایی اقدام هایی در زمینه زیرساختی در کهگیلویه و بویراحمد انجام شده که مهمترین آن تبدیل هفت هزار هکتار زمین کشاورزی دیم به آبی در دولت یازدهم بوده که از این میزان سه هزار و ۵۰۰ هکتار در منطقه امامزاده جعفر گچساران و مابقی نیز در دیگر نقاط استان است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کهگیلویه و بویراحمد گفت که تبدیل کشت دیم به آبی در این استان علاوه بر اشتغالزایی به رونق اقتصادی استان نیز کمک بسزایی می کند.
نوروزی اظهار داشت که افتتاح کارخانه آجر دهدشت با ۶۸۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری، بهره برداری از کارخانه سیمان مارگون با ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال و تصویب اعتباری افزون بر ۲۲۰ میلیون یورو از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی برای ساخت پتروشیمی گچساران از دستاوردهای دولت تدبیر و امید در حوزه اقتصاد مقاومتی در این استان بوده است.
بازگشت حدود ۱۳۰ واحد تولیدی به چرخه تولید
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: از ابتدای سال ۱۳۹۵ زمان شروع به کار ستاد تسهیل و رفع موانع تولید این استان تاکنون ۱۳۰ واحد راکد صنعتی به چرخه تولید بازگشتهاند که میزان اشتغال احیا شده آنها بیش از ۶۰۰ نفر بوده است.
داریوش دیودیده اظهار داشت: از تیرماه ۱۳۹۴ تاکنون بیش از ۱۶۰ جلسه کارشناسی و تخصصی کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کهگیلویه و بویراحمد برای بررسی و رسیدگی به مشکلات واحدهای تولیدی صنعتی، کشاورزی، گردشگری و دیگر موارد تشکیل شده است.
وی افزود: از وظایف اصلی ستاد تسهیل و رفع موانع تولید اجرایی کردن و هموار کردن طرحهای جدید سرمایه گذاری در کهگیلویه و بویراحمد و پیگیری وضعیت کنونی طرحهاست.
۶ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری صنعتی در کهگیلویه وبویراحمد
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه وبویراحمد گفت: میزان سرمایهگذاری واحدهای صنعتی به بهره برداری رسیده این استان افزون بر ۶ هزار و ۶۴ میلیارد ریال است.
دیو دیده تصریح کرد: ۴۴۴ طرح صنعتی با سرمایهگذاری افزون بر ۲۷۰ هزار میلیارد ریال در این استان در حال اجراست.
تعداد کل واحدهای صنعتی دارای پروانه بهره برداری در استان ۶۴۳ واحد است که ۵۷۲ مورد از این تعداد فعال هستند و سرمایهگذاری صنعتی به بهرهبرداری رسیده به بیش از ۹۵۰ درصد رسید.
حدود نیمی از واحدهای تولیدی راکد در این استان ظرف چهار سال گذشته با پرداخت تسهیلات رونق و سایر کمکهای فنی و اعتباری به چرخه تولید بازگشتهاند.
حدود ۵۰ درصد از واحدهای صنعتی و تولیدی استان در سالهای ۱۳۹۲ و ۱۳۹۳ راکد و یا نیمه فعال بودند.
اکنون کمتر از ۳۵ درصد این واحدها راکد هستند و ظرف چهار سال گذشته ۱۲۵ طرح صنعتی، تولیدی و کشاورزی در مناطق مختلف استان با کمک تسهیلات رونق به چرخه تولید بازگشتند.
کهگیلویه و بویراحمد دارای ۱۳ شهرک و ناحیه صنعتی فعال است.
بر اساس آمارها، بخش صنعت ۳۶ درصد سهم اشتغال این استان را در اختیار دارد.
۴۰هزار میلیارد ریال طرح اقتصادی در کهگیلویه وبویراحمد
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه وبویراحمد تاکید کرد: هم اینک حدود ۸۷۴ طرح مهم و بزرگ اقتصادی با سرمایه گذاری بیش از ۴۰ هزار میلیارد ریال در بخش های مختلف کشاورزی ، صنعت و خدمات و گردشگری در مناطق مختلف این استان در حال اجرا و سرمایه گذاری است.
جعفر گوهرگانی اظهار داشت: ۴۱۲ پروژه حوزه صنعت و معدن،۳۹۲طرح بخش کشاورزی و ۷۰ طرح گردشگری در کهگیلویه و بویراحمد با سرمایه گذاری ۲۵۰ هزار میلیارد ریال در دست ساخت است.
وی تعداد اشتغال پیش بینی شده برای این طرح ها را ۱۷هزار شغل برآورد کرد.
گوهرگانی ابراز داشت: این طرح ها در مراحل اخذ مجوز تا پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصد در کهگیلویه و بویراحمد اجرا می شود.
وی بیان کرد: تلاش می شود۳۰ درصد از این واحدهای تولیدی صنعتی تا پایان دولت دوازدهم به بهره برداری برسد.
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: احداث سه کارخانه پتروشیمی از مهمترین پروژه های اقتصادی در دست ساخت استان است.
گوهرگانی ابراز داشت: هم اینک یکهزار و ۸۲۱ واحد اقتصادی در استان با ۱۶ هزار نفر نیروی کار در حال فعالیت است.
وی ادامه داد: هم اکنون یکهزار و ۵۹ واحد اقتصادی حوزه کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در بخش های گلخانه،شیلات، طیور، دام و سایر زیرشاخه ها در حال فعالیت است.
گوهرگانی تعداد واحدهای در حال فعالیت حوزه صنعت و معدن را ۵۸۲ مورد اعلام کرد و افزود: ۱۸۰ واحد اقتصادی نیز در حوزه گردشگری استان فعالیت می کند.
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: در هفته دولت امسال ۳۱ طرح اقتصادی با ۳۷۶میلیارد ریال اعتبار و ۵۳۰ فرصت شغلی به بهره برداری می رسد.
گوهرگانی گفت: عملیات اجرایی ۶ طرح مهم اقتصادی با میزان سرمایه گذاری افزون بر ۱۴۳ میلیارد ریال در هفته دولت امسال در کهگیلویه وبویراحمد آغاز شد.
اجرای ۲۰۰ طرح راهسازی در کهگیلویه وبویراحمد
مدیر کل راه و شهر سازی کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۲۰۰ طرح مهم و بزرگ راهسازی در مناطق مختلف استان در دست اجراست.
عبدالمجید نژاد صفوی ابراز داشت: این طرح ها در قالب جاده های چهار خطه، راه های اصلی و جاده های های روستایی در کهگیلویه و بویراحمد در حال اجراست.
وی ساخت جاده گچساران باباکلان، بابامیدان،گچساران به بهبهان، تونل دیل را از جمله طرح های مهم راهسازی استان ذکر کرد.
مدیرکل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: ۲هزار ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار در سال گذشته برای تکمیل طرح های راهسازی کهگیلویه و بویراحمد هزینه شد.
وی بدون اشاره به میزان اعتبارات اختصاص یافته امسال برای طرح های راهسازی استان تصریح کرد: میزان اعتبارات تخصیص یافته به حوزه راهسازی استان امسال نسبت به پارسال ۱۵ درصد افزایش یافته است.
کهگیلویه و بویراحمد حدود ۶ هزار کیلومتر جاده ارتباطی اعم از بزرگراه، راه اصلی، فرعی و روستایی دارد که از این میزان ۱۴۲ کیلومتر بزرگراه، ۵۰۵ کیلومتر راه اصلی، یک هزار و ۲۳۸ کیلومتر راه فرعی و مابقی نیز راه روستایی است.
نژاد صفوی همچنین از اختصاص ۲۷۰ میلیارد ریال برای اجرای طرح های بازآفرینی شهرهای در دهدشت،یاسوج و دوگنبدان خبر داد.
مدیرکل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد بازار روز دهدشت ، ساخت پارک محله ای سادات و رادک، ساخت دیوار حائل و پیاده راه محله لبنان،احداث سیل بند هدایت آبهای سطحی میدان مرکزی شهر دهدشت، روکش آسفالت محوطه بازار روز دهدشت، ساماندهی و کف سازی ورودی محله لبنان، ساخت پل ارتباطی محله سادات به رادک، بازگشایی معبر هشت متری حدفاصل خیابان شهید بشارت تا مسجد بیت العباس، بازگشایی معبر هشت متری خیابان شهید امینی به خیابان بشارت مسکونی و تجاری و چشمه نباتی یاسوج را از دیگر طرح ها اعلام کرد.
وی بیان کرد:طرح مجتمع پزشکان متخصص باشت با ۸۸ میلیارد ریال اعتبار در ۲ ساختمان جداگانه برای پزشکان زن و مرد جنب بیمارستان این شهر اجرا می شود.
نیمه دوم سال ۹۸/ زمان بهره برداری از جاده ملی پاتاوه - دهدشت
نژاد صفوی جاده ملی پاتاوه - دهدشت را یکی از مسیرهای اصلی و طرحهای ملی راهسازی برای اتصال جنوب به مرکز کشور دانست و گفت: با بهره برداری این جاده به طول ۱۳۷ کیلومتر بیش از ۴۰۰ روستای محروم در ۲ شهرستان بویراحمد و کهگیلویه با جمعیتی افزون بر ۱۰۰ هزار نفر از نعمت جاده مناسب برخوردار خواهند شد.
وی با بیان اینکه بیش از یک هزار میلیارد ریال از محلهای مختلف برای شتاب بخشی در اجرای این طرح ملی اختصاص یافته است، گفت: سال گذشته نیز افزون بر ۹۵۰ میلیارد ریال به این طرح ملی تخصیص یافته بود.
نژاد صفوی با بیان اینکه این میزان اعتبار برای شتاب بخشی و اجرای قطعه سوم به طول ۶۳ کیلومتر تخصیص یافته است، گفت: با توجه به پیش بینی انجام شده، این طرح تا نیمه دوم سال ۹۸ زیر بار ترافیک میرود.
اجرای ۵۰۰ کیلومتر راه روستایی
وی همچنین با اشاره به اینکه حدود ۵۰۰ کیلومتر راه روستایی در این استان در حال ساخت، بهسازی و آسفالت است، گفت: بر اساس برنامه پیش بینی شده هر سال حدود ۱۰۰ کیلومتر آن به اتمام میرسد.
وی تصریح کرد که ظرف سه سال گذشته و برغم همه فشارها و تحریم ها و کمبود منابع ، همچنین بیش از ۴۰۰ کیلومتر راه روستایی در سطح استان احداث، بهسازی و آسفالت شده است.
نژاد صفوی ادامه داد که میزان اعتبار هزینه شده برای این میزان آسفالت راه روستایی در استان ظرف چهار سال گذشته افزون بر ۲ هزار و ۱۵۰ میلیارد ریال بوده است.
وی با بیان اینکه کهگیلویه وبویراحمد همچنان به لحاظ شاخص آسفالت راه روستایی نسبت به میانگین کشوری هنوز فاصله زیادی دارد، افزود که بیش از نیمی از مجموع چهار هزار و ۵۰۰ کیلومتر راه روستایی در این استان خاکی است.
کهگیلویه وبویراحمد حدود ۶ هزار کیلومتر راه اعم از بزرگراه، راه اصلی، فرعی و روستایی دارد که از این میزان ۱۴۲ کیلومتر بزرگراه، ۵۰۵ کیلومتر راه اصلی، یکهزار و ۲۳۸ کیلومتر راه فرعی و مابقی نیز روستایی است.
تخصیص ۶۰۰ میلیارد ریال به جاده لنده - تشان -بهبهان
مدیرکل راه و شهرسازی کهگیلویه وبویراحمد همچنین یکی از طرح های بزرگ راهسازی در کنار محور ملی پاتاوه - دهدشت را مربوط به جاده لنده- تشان، بهبهان دانست و گفت: با بهره برداری از این طرح ملی، مسافت ۱۰۰ کیلومتری جاده تشان- بهبهان به لنده با ۷۰ کیلومتر کاهش به ۳۴ کیلومتر می رسد.
وی تصریح کرد: ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای ساخت فاز نخست جاده لنده به تشان بهبهان در سال جاری اختصاص یافت.
نژاد صفوی یادآور شد: همچنین با بهرهبرداری از این طرح ، مسیر خوزستان به شهرستان کهگیلویه و مرکز استان با سهولت بهتر و مسافت کمتری صورت می گیرد.
مدیرکل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد گفت: جاده لنده به تراب، جایزان به لیکک، لیکک به رامهرمز و دیشموک به باغملک از دیگر طرح های مهم راهسازی برای خروج مناطق گرمسیری از بن بست و توسعه و تقویت زیرساخت ها و طرح های زیربنایی در یان مناطق است.
اجرای ۵۳ طرح مطالعاتی آب
استاندار کهگیلویه وبویراحمد با بیان اینکه هم اینک ۵۳ طرح مطالعاتی تامین آب آشامیدنی و کشاورزی در مناطق مختلف این استان در دست اجراست، گفت: با تکمیل این طرحها آب آشامیدنی مردم کهگیلویه و بویراحمد تا افق ۱۴۰۵ و ۱۲ هزار هکتار زمین کشاورزی تأمین آب میشود.
کلانتری یادآور شد: ظرف گذشته افزون بر ۲ هزار میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی و استانی برای طرحهای تأمین آب کهگیلویه و بویراحمد مصوب شد که تاکنون یک هزار میلیارد ریال آن جذب شده است.
وی برخی از طرحهای ملی حوزه امور آب این استان را شامل سد تنگ سرخ،تأمین آب لیکک، ساخت ایستگاه پمپاژ آب منطقه دهدشت غربی، طرح آبرسانی امامزاده جعفر، ساماندهی رودخانه باشت ذکر کرد.
سرمایه گذاری ۱۲۲۸ میلیارد ریال در حوزه آب وفاضلاب شهری
استاندار کهگیلویه وبویراحمد گفت: ظرف ۲ سال گذشته افزون بر یکهزار و ۲۲۸ میلیارد ریال در حوزه طرح های آب و فاضلاب شهری در این استان هزینه و سرمایه گذاری شده است.
وی تصریح کرد: همچنین بیش از ۵۰ کیلومتر شبکه فاضلاب ظرف یک سال و نیم گذشته در شهرهای مختلف استان را از دیگر دستاوردهای ارزشمند دولت در این استان دانست و
استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: هم اکنون ۶۰ طرح توسعه فاضلاب و ۴۵ طرح اصلاح شبکه آب با اعتباری افزون بر ۸۰۰ میلیارد ریال در این استان در حال اجراست.
اجرای ۶۵۰ میلیارد ریال طرح های آبرسانی روستایی
استاندار کهگیلویه وبویراحمد همچنین گفت که افزون بر ۶۵۰ میلیارد ریال طرح های آبرسانی روستایی ظرف ۲ سال گذشته تاکنون در این استان اجرایی شده است.
کلانتری یادآور شد: حدود ۴۷۳ میلیارد ریال در قالب بیش از ۱۶ مجتمع بزرگ آبرسانی از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی و مابقی نیز از محل اعتبارات استانی بوده است.
آبرسانی به ۶ شهر و ۵۰۰ روستا از طریق سد کوثر
استاندار کهگیلویه و بویراحمد یکی از برجسته ترین و مهمترین اقدام های حوزه عمرانی و تیم مدیریتی استان را در دولت یازدهم توجه به موضوع تخصیص منابع آبی از سدهای موجود در این استان ذکر کرد.
فیلی اظهار داشت که تخصیص آب از سدهای موجود استان طی سالیان متمادی مورد غفلت واقع شده بود و بسیاری از شهرها و مناطق کهگیلویه وبویراحمد با وجود بیش از ۱۱ میلیارد مترمکب روان آب اما دچار بحران و تنش آبی بود.
وی ابراز داشت با اهتمام جدی دولت تدبیرو امید و پیگیری های مکرر مجموعه مدیریتی استان و همکاری نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی اجازه تخصیص افزون بر ۸۵۰ میلیون مترمکعب آب از سدهای موجود در استان گرفته شد.
سد کوثر یک منبع آبرسانی به استان های خوزستان، بوشهر، هرمزگان و جنوب فارس است و شهرهای دهدشت، سوق، چرام و لنده دیشموک و قلعه رئیسی از آن بی بهره بودند که در سفر استانی رئیس جمهوری به کهگیلویه و بویراحمد تخصیص آب استان از این سد تغییر کرد و تخصیص آب از سرچشمه های حوزه کارون، مارون و زهره در گذشته پایین بود که با پیگیری های لازم اصلاح شد.
فیلی گفت: همچنین آب شرب پایدار بیش از ۵۰۰ روستای از مناطق پایین دست و پیرامونی این سد از تامین خواهد شد.
وی یاداور شد: تامین آب شهر مادوان از تنگ کبوتری یاسوج در سفر استانی رئیس جمهوری به کهگیلویه و بویراحمد پیگیری و هفته گذشته کلنگ زنی شد.
آبیاری ۶ هزار هکتار زمین های کشاورزی دهدشت غربی
فیلی ابراز داشت: طرح انتقال آب به ۶ هزار هکتار از زمین های دهدشت غربی اکنون فعال است و تا پایان سال جاری نیز یک خط از ۲ خط آن افتتاح می شود.
معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت که مطالعات سد آبریز دشت های دهدشت و چرام انجام شده و این سد پس از افتتاح ۲۵ هزار هکتار زمین کشاورزی را در آینده آبیاری می کند که به ازای هر هکتار نیز یک شغل ایجاد خواهد شد.
۳۷۲روستای کهگیلویه وبویراحمد گازدار شدند
مدیرعامل شرکت گاز کهگیلویه و بویراحمد گفت: از ابتدای سال ۱۳۹۲ همزمان با دولت تدبیر و امید تاکنون ۳۵۷ روستای استان با جمعیت ۱۷ هزار و ۱۷۸ خانوار به شبکه گاز متصل شد.
رحمان خادم اظهار داشت: سه شهر با جمعیت یکهزار و ۷۸۸ خانوار نیز در دولت تدبیر و امید گازرسانی شدند.
وی تعداد انشعاب های گاز روستایی واگذار شده این مدت در کهگیلویه و بویراحمد را ۲۳هزار و ۱۷۴ خانوار اعلام کرد و افزود: در این مدت همچنین یکهزار و ۹۰۲ انشعاب گاز در مناطق شهری استان واگذار شده است.
مدیرعامل شرکت گاز کهگیلویه و بویراحمد توضیح داد: برای گازرسانی به بیش از ۲۵ هزار انشعاب شهری و روستایی استان یکهزار و ۱۰۹ کیلومتر شبکه روستایی و ۲۱۳ کیلومتر شبکه شهری اجرا شده است.
مدیرعامل شرکت گاز کهگیلویه و بویراحمد گفت: در حال حاضر ۱۷۰هزار خانوار استان با جمعیت ۶۸۰ هزار نفر از گاز خانگی بهره مند هستند.
وی گفت: هم اینک ۷۰۸ روستا و ۱۷ شهر کهگیلویه و بویراحمد به شبکه گاز متصل هستند.
وی بیان کرد: گازرسانی به روستاهای کنجگان و تنگ سرخ با ۱۰۷۶ خانوار و گازرسانی به ۵۳ روستای منطقه ممبی و سرآسیاب از مهمترین این طرح هاست.
با تکمیل این پروژه ها شعله های گاز در ۲۳۶ روستای دیگر استان روشن خواهد شد.
وی یادآور شد: با تکمیل این پروژه ها شعله های گاز در ۲۳۶ روستای دیگر استان روشن خواهد شد.
خادم همچنین از در دست اجرا بودن چهار طرح گازرسانی صنایع در شهرستان های گچساران ، باشت، بویراحمد، دنا، کهگیلویه و بهمئی خبر داد.
وی عنوان کرد: در هر ۲ حوزه شهری و روستایی کهگیلویه و بویراحمد ۱۹۰ هزار و ۱۲۷ مشترک وجود دارد.
شرکت گاز کهگیلویه و بویراحمد در سال ۱۳۷۷ با توجه به سیاست های دولت و نیاز روزافزون جامعه به گاز طبیعی تاسیس شد و از سال ۱۳۷۸ فعالیت خود را برای ارائه خدمات مطلوب گازرسانی آغاز کرد.
گازرسانی به دیشموک خدمت ماندگار
استاندار کهگیلویه وبویراحمد طرح گازرسانی به بخشهای قلعه رئیسی و دیشموک را خدمت ماندگار دولت تدبیر و امید به مردم دانست و گفت: تاکنون بیش از ۸۰۰ میلیارد ریال برای اجرای این طرح هزینه شده است.
وی یادآور شد: تاکنون و در فاز نخست این طرح علاوه بر گازرسانی به دو شهر قلعه رئیسی و دیشموک حدود ۱۰۲ روستای پیرامونی نیز از نعمت گاز بهره مند شده اند.
کلانتری تصریح کرد: با شتاب بخشی اجرای این طرح ۴۰ درصد باقی مانده روستاها نیز در آینده ای نزدیک گازرسانی خواهند شد.
برخی کارشناسان بارها به دلیل مسافت طولانی، سخت گذر بودن مسیر و هزینه زیاد ، اجرای طرح گازرسانی به قلعه رئیسی و دیشموک را ناممکن می دانستند.
وی تصریح کرد: با وجود هزینه بر بودن اجرای این طرح ، دولت تدبیر و امید تصمیم گرفت به بخش های قلعه رئیسی و دیشموک گازرسانی کند و اکنون ساکنان این دو بخش طعم شیرین خدمت رسانی دولت را می چشند.
فاز سوم گازرسانی به بخشهای قلعه رئیسی و دیشموک کهگیلویه که شامل اجرای شبکه داخلی شهرها و روستاهای اقماری و علمک گذاری بود با حضور معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در اواخر سال ۹۵ آغاز شد.
گاز رسانی به زیلایی پایانی بر رنج زنان و دختران این دیار
طرح گازرسانی به دهستان زیلایی در کهگیلویه و بویراحمد را که به گفته مسئولان استان از مهرماه امسال اجرایی می شود، باید پایانی بر هیزم به دوشی زنان و دختران سختکوش این منطقه محروم دانست.
نام زیلایی بویراحمد طی سالیان متمادی در اوج تنگناها، کمبودها و ضعفهای زیرساختی و چالشهای متعدد دست و پنجه نرم میکرد و مردمان این دیار همواره غرق در فقر و محرومیتهای عمیق و تاریخی بودند، اما اینک و ظرف سالهای گذشته آنچنان این منطقه در کانون توجه دولتمردان و مسئولان ملی و محلی قرار گرفته که دیگر واژه عجین شده محرومیت با این منطقه همخوانی ندارد.
شتاب خدمات رسانی و ایجاد زیرساختهای عمرانی و زیربنایی و طرحهای محرومیت زدایی در این منطقه ظرف سالهای گذشته تاکنون امید را در دل مردان و زنان این دیار زنده کرده و این مهم به گونهای کاملاً محسوس در سطح توقعات و نوع درخواستهای امروزشان و تفاوت فاحش با مطالبات دیروزشان، هویداست.
گرچه همین افزایش سطح توقعات و ظهور نیازهای جدید نوع مطالبه گری و درخواستها در روستاها را نیز بالا برده و قدرت اقناع سازی و تأمین این نیازها تا حدودی برای متولیان امر و دولتمردان مشکل شده است اما این مهم برای منطقه زیلایی که روزگاری حتی داشتن یک کیلومتر راه دسترسی برای مردمانش آرزویی دست نیافتنی بود و اینک با درخواستها و توقعات جدید از مسئولان استقبال میکنند، خود حکایت دیگری است.
طرح محرومیت زدایی در برخی مناطق کمتر برخوردار و محروم در استان کهگیلویه و بویراحمد از جمله دهستان زیلایی بویراحمد و در راستای رویکرد و سیاست راهبردی دولت و همچنین اهتمام ویژه شخص رئیس جمهوری مبنی بر توسعه متوازن و متناسب به عنوان یک اقدام ارزشمند از حدود بیش از ۲ سال گذشته آغاز شده و با قوت و جدیت ادامه دارد.
تفاهم نامه رفع محرومیت زیلایی بویراحمد به عنوان یکی از اقدامهای مثبت دولت مرهمی بر زخمهای کهنه مردمان این دیار برای غلبه بر بسیاری از کمبودها و مشکلات انباشت شده از گذشته است.
بر اساس تفاهم نامه سه جانبه بین مجموعه استانداری کهگیلویه وبویراحمد، دستگاههای متولی و دفتر مناطق محروم ریاست جمهوری افزون بر ۷۲۰ میلیارد ریال برای اجرای ۱۰ طرح عمرانی، خدماتی و توسعه برای رفع محرومیت دهستان زیلایی شهرستان بویراحمد اختصاص یافته است.
آغاز عملیات اجرایی طرح گازرسانی به دهستان زیلایی از اوایل مهرماه سال جاری را باید پایانی بر هیزم به دوشی زنان و دختران سخت کوش زیلایی بویراحمد دانست و در عین حال یکی از بهترین و نوید بخش ترین وعدههای مسئولان و طرحهای ماندگار در همه سالهای گذشته تاکنون برای مردم این منطقه خواهد بود.
انباشت خیره کننده هیزم در روستاهای مختلف کهگیلویه وبویراحمد از جمله دهستان زیلایی بویراحمد همواره دردی است فراتر از زخمهای کهنه فقر و محرومیت که مردان و زنان بیش از یک هزار روستای این استان سالهاست تحمل میکنند.
نحوه تهیه هیزم به گونهای است که روستاییان پس از قطع و یا آتش زدن ریشه درختان بعد از گذشت چند ماه که درخت کاملاً خشک شد با تبر و یا اره برش داده و به قطعههای کوچکتر تبدیل میکنند.
تهیه هیزم و حتی هیزمهای تر، از مناطق کوهستانی و جنگلی در سطح روستاها با الاغ و یا بر پشت زنان حکایت تلخی است که همچنان بیش از محرومیتهای عمیق در برخی مناطق روستایی این استان به چشم میخورد.
طرح گازرسانی به دهستان زیلایی بویراحمد به عنوان یکی از مناطق پر ازدحام و با پوشش جنگلی فراوان که یکی از مناطق با بیشترین حجم از تعرض به حریم منابع ملی و زیست محیطی طی سالیان گذشته نیز بشمار میرود علاوه بر پایان ۴۰ سال انتظار بحق مردم و زنان این دیار در حقیقت مرهمی بر زخمها و تراژدی غم انگیز سالها قطع درختان سبز بلوط در این منطقه نیز محسوب میشود.
حسین کلانتری استاندار کهگیلویه و بویراحمد در اولین سفر کاری خود به منطقه زیلایی، این نوید را به مردم داد که تا اوایل مهرماه سال جاری عملیات اجرایی طرح گازرسانی به روستاهای واجد شرایط دهستان زیلایی آغاز خواهد شد.
افزایش ۵۰سانتی متری سرانه ورزش استان
مدیرکل ورزش و جوانان کهگیلویه وبویراحمد گفت: سرانه ورزشی این استان ظرف ۶ سال گذشته و با اجرای طرح های مختلف ورزشی افزون بر ۵۰ درصد نسبت به آغاز فعالیت دولت تدبیرو امید در سال ۱۳۹۲ رشد یافته است.
سید محمدتقی علوی اظهار داشت: در حالی که سرانه فضای ورزشی کهگیلویه و بویراحمد در سال ۱۳۹۲ ،۳۴ سانتیمتر بود هم اکنون سرانه فضای ورزشی است.
وی بیان کرد: افزایش بودجه عمرانی حوزه ورزش به ویژه از محل اعتبارات نفت، مالیات بر ارزش افزوده عامل موفقیت در توسعه فضای ورزشی استان در سال های اخیر بوده است.
علوی بیان کرد: درخشش ورزشکاران کهگیلویه و بویراحمد در عرصه های فراملی دستاورد افزایش سرانه فضای ورزشی استان بوده است.
تعداد مدال های کسب شده آسیایی و جهانی ورزشکاران استان که در سال ۱۳۹۲ ،۶ مورد عدد بود در سال ۱۳۹۷ به ۱۷ مورد رسید.
در سال ۱۳۹۷ ،۲۲تیم از ورزشکاران کهگیلویه و بویراحمد در مسابقات آسیایی شرکت کردند در حالی که سال ۱۳۹۲ و ابتدای شروع بکار دولت تدبیر و امید ۹ تیم از ورزشکاران استان به مسابقات آسیایی اعزام شده بودند.
مدیرکل ورزش و جوانان کهگیلویه و بویراحمد تعداد طرح های عمرانی حوزه ورزش استان از سال ۱۳۹۵ تاکنون را ۹۰ طرح برآورد و افزود: تعدادی از این پروژه ها بهره برداری و تعدادی نیز در دست اجراست.
علوی از اختصاص ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار از محل های مختلف مالی برای توسعه طرح های ورزشی هدایا نفت و بیست و هفت صدم درصد به استان در سال جاری خبر داد.
وی بیان کرد: هفته دولت امسال ۱۷ طرح ورزشی در این استان به بهره برداری می رسد.
علوی اظهار داشت: این طرح ها شامل ۱۰ سالن ورزشی، پنج چمن مصنوعی فوتبال و ۲ خانه جوان است.
مدیرکل ورزش و جوانان کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: اعتبار هزینه شده برای اجرای این طرح ها ۱۴۱ میلیارد ریال بوده است.
وی ابراز داشت: با افتتاح این طرح ها ۳۴ نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم مشغول به کار می شوند.
پرداخت ۱۵هزار فقره تسهیلات اشتغال صندوق کارآفرینی امید
مدیر صندوق کارآفرینی امید کهگیلویه و بویراحمد گفت: از ابتدای سال ۱۳۹۲ تاکنون ۱۵ هزار فقره تسهیلات از سوی صندوق کارآفرینی امید در این استان به متقاضیان پرداخت شده است.
به گزارش ایرنا، ارسلان حسن پور افزود: در این مدت ۲ هزار میلیارد ریال تسهیلات اشتغال، ازدواج و وام های ضروری در کهگیلویه و بویراحمد پرداخت شده است.
وی تصریح کرد: میزان تسهیلات پرداختی صندوق کارآفرینی استان در دولت تدبیر و امید نسبت به دولت های قبل ۳.۵ برابر شده است.
حسن پور تسهیلات اشتغال صندوق کارآفرینی امید کهگیلویه و بویراحمد را در بخش های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، صنعت و معدن، کشاورزی و فناوری اطلاعات، ورزش و خدمات عنوان کرد.
وی بیان کرد: حمایت از کسب و کارهای کوچک با توجه به زودبازده بودن از برنامه های دولت برای رونق تولید و کارآفرینی است.
حسن پور عنوان کرد:صندوق کارآفرینی امید کهگیلویه و بویراحمد در سال ۱۳۹۷ براساس سهمیه جزو چهار استان برتر کشور در پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی عشایر در بین صندوق های کارآفرینی ۳۱ استان کشور را دارد.
روستای باغچه جلیل و اسلام آباد اکنون در کنار بیش از ۷۰ روستای کشور در زمره روستاهای بدون بیکار تعریف و لحاظ شده و این روستاها می توانند الگوی تمام عیاری از تلاش مدیریت جهادی والبته نمادی برای جوانان و دانش آموختگانی باشند که کسب درآمد و ایجاد شغل را تنها در پشت میزنشینی و مشاغل دولتی جستجو می کنند.
افزایش کشت و برداشت محصول در کهگیلویه و بویراحمد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: از ابتدای فصل برداشت تاکنون بیش از ۷۳ هزار تن گندم مازاد بر مصرف از کشاورزان این استان خریداری شده که نسبت به پارسال حدود ۲.۵ برابر شده است.
الیاس تاج الدینی اظهار داشت: امسال ۶۳ هزار تن گندم سیلویی و ۱۰ هزار تن گندم بذری به مراکز خرید تضمینی این محصول در کهگیلویه و بویراحمد تحویل داده شده است در حالیکه پارسال ۳۰ هزار تن گندم از کشاورزان استان خریداری شد.
وی بیان کرد: برداشت و خرید تضمینی محصول در کهگیلویه و بویراحمد ادامه دارد و پیش بینی میشود تا پایان فصل خرید به ۸۰ هزار تن در استان برسد.
بخش زیادی از محصولات گندم مزارع دیم استان در سال زراعی گذشته به دلیل خشکسالی از بین رفت.
پاییز سال ۱۳۹۷، ۷۲ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی این استان زیر کشت گندم دیم، ۲۲ هزار هکتار گندم آبی و یکهزار و ۷۰۰ هکتار زیر کشت کلزا رفت.
تاج الدینی یادآور شد: همچنین از خرید تضمینی ۲ هزار و ۲۰۰ تن محصول دانههای روغنی کلزا در مناطق گرمسیری استان خبر داد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد همچنین گفت: میزان تولید امسال محصول کلزا در این استان نسبت به پارسال نیز بیش از ۲.۵ برابر افزایش یافته است.
افزایش بهره وری از ماشین آلات کشاورزی
رئیس اداره امور فناوری های مکانیزه سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: ضریب بهره وری از تجهیزات مکانیزاسیون کشاورزی در این استان به ۱.۳۹ اسب بخار در هر هکتار رسید که نسبت به سال های گذشته افزایش یافته است.
صیدال اسدی افزود: ضریب تجهیزات مکانیزاسیون کشاورزی در پایان سال ۱۳۹۶ در کهگیلویه و بویراحمد ۱.۳۲ اسب بخار در هر هکتار بود.
وی با اشاره به اینکه ضریب بهره برداری از تجهیزات مکانیزاسیون کشاورزی در کشور ۱.۷ اسب بخار در هر هکتار است عنوان کرد: براساس برنامه ششم توسعه باید این میزان به ۲.۱ اسب بخار در هر هکتار برسد.
هم اکنون بیش از هفت هزار و ۵۰۰ دستگاه تراکتور، کمباین، انواع ادوات دنباله بند و ادوات زراعی، دام، طیور و شیلات در کهگیلویه و بویراحمد در مراحل مختلف تولید و برداشت محصولات کشاورزی استان بکار گرفته می شود.
رئیس اداره امور فناوری های مکانیزه سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه ۳۷۰ میلیارد ریال تسهیلات خرید ماشینهای کشاورزی برای پرداخت به بهره برداران استان در سال جاری اختصاص یافته است ابراز امیدواری کرد: با پرداخت این تسهیلات شاخص بهره گیری از ماشین آلات کشاورزی استان در سال جاری به ضریب کشوری نزدیک تر شود.
اسدی افزود: سهمیه پرداخت تسهیلات تجهیزات مکانیزاسیون کشاورزی برای بهره برداران کهگیلویه و بویراحمد در سال جاری ۶۳ فقره است.
وی بیان کرد: این تسهیلات با سود ۱۵ درصد و دوره بازپرداخت پنج ساله به متقاضیان پرداخت می شود.
رئیس اداره امور فناوری مکانیزه سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: ۸۰ درصد از اعتبار مورد نیاز خرید ماشین آلات کشاورزی از طریق تسهیلات بانکی و بقیه با سهم آورده کشاورزان تامین می شود.
وی ابراز داشت: افزایش سرعت و دقت در کار،پایین آمدن نیاز به کار و زحمت کشاورز و کاهش هزینه از مزایای استفاده از این تجهیزات است.
سالانه ۹۱۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در استان کهگیلویه و بویراحمد تولید میشود.
این استان ۲۷۰ هزار هکتار زمین کشاورزی دارد که ۱۶۰ هزار هکتار آن زراعی است.
ایجاد ۶ هزار فرصت شغلی در کهگیلویه وبویراحمد
اداره کل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه وبویراحمد در سال گذشته با پرداخت افزون بر ۲۱۳ میلیارد تومان با پیش بینی حدود ۶هزار فرصت شغلی در سطح استان و کارنامه ای درخشان جزو پنج استان برتر کشوری در زمینه اعطای تسهیلات اشتغالزایی روستایی و عشایری کشور شد.
به گفته پروانه نیک مرام مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی از مجموع بیش از ۱۲ هزار و ۴۴۳ میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی روستایی و عشایر در کشور سهم تخصیصی استان کهگیلویه وبویراحمد ۲هزار و۹۱۰ میلیارد ریال بود که تاکنون بیش از ۷۱درصد آن جذب و پرداخت شده است.
جذب ۱۰۰درصد مشاغل خانگی
نیک مرام همچنین از جذب ۱۰۰ درصد تسهیلات مشاغل خانگی در سال گذشته در استان خبر داد و گفت: میزان تسهیلات تخصیصی در این زمینه نیز ۶۰ میلیارد ریال بود.
وی تصریح کرد که اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه وبویراحمد بر اساس ارزیابی ها و شاخص های پیشبینی شده در بخش های گوناگون از سوی گروه های ارزیاب وزارتخانه مربوطه سال گذشته رتبه عالی را کسب کرد.
سرمایه گذاری چهار هزار میلیارد ریالی صنعت گردشگری در کهگیلویه وبویراحمد
مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه وبویراحمد گفت: هم اینک بیش از ۷۰ طرح مهم و بزرگ گردشگری با سرمایه گذاری حدود چهار هزار میلیارد ریالی در مناطق مختلف این استان در حال اجراست.
محمود باقری تصریح کرد: این طرح ها بیشتر در زمینه صنعت هتل داری، ساخت اردوگاه ها و مجتمع های تفریحی، خدماتی و گردشگری اس.
وی یادآور شد: همچنین افزونبر یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال طرح گردشگری در یان استان آماده دریافت تسهیلات و آغاز عملیات اجرایی است.
تدوین سند توسعه گردشگری
کهگیلویه و بویراحمد سرزمینی است که برف و آفتاب را در کنار هم دارد در حالی که نیمه سردسیر آن پوشیده از برف است، لطافت شقایق های بهار در نیمه گرمسیر آن دامن سبز گسترانیده است.
دیار گرمسیری کهگیلویه و بویراحمد همچون شهرستان های گچساران، بهمئی، چرام و کهگیلویه مناطقی هستند که شیپور و موسم شکفتن شکوفه های لطیف بهار را به طور نسبی از نیمه نخست اسفند تجربه می کنند.
جاذبه ها، مناظر بکر، طبیعی و گردشگری در کنار امام زاده های متعدد و اماکن تاریخی و مذهبی درمناطق گرمسیری، این دیار را به سرزمینی زیبا با جاذبه های حیرت انگیز تبدیل کرده است.
در مناطق گرمسیری این استان وجود جلوه زیبایی از طبیعت، چشمه سارهای متعدد و خروشان، آبشارها، تالاب ها و شمیم عطر گل های بهاری فضایی دل انگیز و بانشاط را برای آسایش و آرامش خاطر گردشگران به ارمغان آورده است.
سرزمین زیبای کهگیلویه وبویراحمد با داشتن ۲۸۰ تفرجگاه طبیعی، ۲هزار و ۶۰۰ اثر تاریخی، ۷۵۰ اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی و مواهب و ظرفیت های بکر به عنوان یکی از مناطق هدف گردشگری در ایران زمین تبدیل شده و سالانه به ویژه در ایام بهار میزبان خیل عظیمی از مسافران و گردشگران است.
اما با وجود این ظرفیت منحصربفرد و طبیعت رئوایی در کنار آثار ارزشمند معنوی و تاریخی سهم صنعت گردشگری در اقتصاد مردم و اینکه می توان با سرمایه گذاری بیش از پیش بر روی این صنعت شکاف عمیق توسعه ای این استان را بهبود بخشید.
سند توسعه گردشگری از همان آغاز دولت یازدهم در دستور کار مسئولان و متولیان قرار گرفت و اکنون این صعنعت به گونه قابل ملاحظه ای جای خود را در بین استان های مختلف پیدا کرده و اکنون کهگیلویه وبویراحمد به عنوان یکی از قطب های مهم صنعت گردشگری در سطح کشور شناخته می شود.
کاهش ارجاع بیماران به خارج از استان
دولت تدبیرو امیدبا تحقق یکی ازبرنامه های پایه ای خود و با هدف کاهش بار مالی و هزینه های سرسام آور و همچنین دسترسی عادلانه اقشار مختلف مردم به شاخص های درمانی مناسب اقدام به اجرایی کردن طرح تحول سلامت کرد تا به این نیاز مبرم و حق مغفول مانده ملت پاسخ مثبت داده باشد.
معاون استاندار کهگیلویه و بویراحمد یکی از دستاوردهای عظیم طرح تحول نظام سلامت را کاهش محسوس ارجاع بیماران به خارج از استان دانست و گفت که شمار بیماران ارجاعی از این استان به استانهای همجوار از ۳۰ نفر به ازای هر یک هزار نفر تا قبل از اجرای طرح تحول نظام سلامت بوده که هم اینک به حدود دو نفر به ازای این میزان رسیده است.
عزیز فیلی یادآور شد: تقویت زیرساخت های درمانی، اجرای طرح هتلینگ بیمارستان ها و افزایش تعداد پزشکان متخصص که تمامی آنها از حل اجرای موفقیت طرح تحول سلامت بوده از مهمترین عوامل کاهش ارجاع بیماران به استان های همجوار است.
وی گفت که افزایش دستگاه های سی تی اسکن در این استان از ۲ مورد به ۶ مورد، راه اندازی سه مرکز آی سی یو نوزادان در سه شهر دوگنبدان، یاسوج و دهدشت و اضافه شدن بیش از ۱۴۰ خانه ساختمان ملکی خانه بهداشت در روستاها از دیگر دستاوردهای بهبود زیرساخت های درمانی در دولت تدبیرو امید بوده است.
ساخت ۱۴۰ خانه بهداشت روستایی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تاکید کرد: ظرف چهار سال گذشته بیش ۱۴۰ خانه بهداشت روستایی در دورترین نقطه روستایی این استان به زیرساخت های بهداشتی اضافه شده است.
پرویز یزدان پناه یادآور شد: رقمی افزون بر ۱۹۰ میلیارد ریال هزینه تجهیزات و ساخت این تعداد خانه بهداشت در استان شده است.
وی گفت که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی حدود ۷۰درصد و استانداری و دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد نیز به ترتیب ۲۰ و ۱۰ درصد تامین این میزان اعتبار را تعهد کرده بودند.
رشد پنج برابری خدمات درمانی به روستاییان
معاون عمرانی استاندار کهگیلویه وبویراحمد گفت که خدمات بهداشتی و درمانی در بین روستاییان این استان پس از اجرای طرح تحول سلامت به حدود پنج برابر افزایش یافته است.
فیلی تصریح کرد: میزان سرانه درمان در طرح پزشک خانواده روستایی و شهرهای زیر ۱۰۰هزار نفر این استان از ۲۱۰ هزار ریال قبل از اجرای طرح تحول سلامت اکنون به بیش از ۹۶۰ هزار ریال رسیده است.
وی تصریح کرد که اکنون ۱۰۰ درصد جمعیت شهری و روستایی این استان زیر پوشش خدمات بهداشتی این طرح قرار گرفتهاند.
معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت که بیش از ۱۳۰ پزشک و ۸۰ ماما اکنون در مراکز، پایگاهها و خانههای بهداشت روستایی مشغول خدمات رسانی به مردم این استان هستند.
احیای بیمارستان های در آستانه تعطیل تامین اجتماعی
مدیر درمان تامین اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۴۴۰ میلیارد ریال برای تامین تجهیزات و هتلینگ بیمارستانهای تامین اجتماعی کهگیلویه وبویراحمد هزینه شد.
پیام اکبری اظهار داشت: حدود ۳۲۰ میلیارد ریال از این اعتبار صرف خرید و نصب تجهیزات پزشکی و مابقی نیز هزینه ساخت، بهسازی و ارتقای هتلینگ کلینیکهای درمانی و بیمارستان شهدای گمنام تامین اجتماعی یاسوج شده است.
وی تصریح کرد: حدود ۲۴۰ میلیارد ریال از این میزان صرف خرید تجهیزات پزشکی و ارتقای هتلینگ بیمارستان شهدای گمنام یاسوج شد.
مدیر درمان تامین اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد یادآور شد: ۲۰۰ میلیارد ریال از این میزان صرف خرید تجهیزات پزشکی و مابقی نیز هزینه ساخت و بهسازی این بیمارستان شده است.
وی تعداد مراکز طرف قرارداد با حوزه درمان تامین اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد را ۳۰۵ مورد عنوان کرد.
اکبری همچنین میانگین مراجعه کنندگان به کلینیکهای درمانی تخصصی و همچنین بیمارستان شهدای گمنام یاسوج را روزانه افزون بر هشت هزار نفر دانست و تاکید کرد: میزان مراجعه بیمه شدگان به کلینیک تخصصی یاسوج روزانه حدود ۲ هزار نفر است.
وی با بیان اینکه برخی سوء مدیریتها در گذشته عامل ضعف در حوزه زیرساختهای بیمارستانی و درمانی تامین اجتماعی استان شده است، گفت: بیمارستان شهدای گمنام یاسوج حتی تا آستانه تعطیلی پیش رفت.
اکبری گفت: این بیمارستان در حالی که در سال ۹۴ یک بیمارستان درجه دو با اخطار معرفی شده بود اما هم اینک و ظرف سه سال گذشته حائز رتبه اول تا سوم بین حدود ۶۵ بیمارستان تامین اجتماعی کشور شده است.
شمار تختهای این بیمارستان از ۳۲ تخت در اوایل سال ۹۵ به ۶۴ تخت در سال ۹۸ رسیده است.
جذب ۲۰۷۰ میلیارد ریال برای زلزله کهگیلویه و بویراحمد
استاندار کهگیلویه وبویراحمد همچنین با اشاره به وقوع زمین لرزه های اردیبهشت امسال در شهرستان های بویراحمد و دنا نیز گفت: مبلغ ۲ هزار و ۷۰ میلیارد ریال در قالب تسهیلات و کمک بلاعوض به زلزله زدگان در شهرهای مختلف استان ابلاغ شده است.
کلانتری تاکید کرد: یک هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال از این میزان در قالب تسهیلات بانکی و ۳۷۰میلیارد ریال نیز از طریق کمک های بلاعوض به استان ابلاغ شده است.
وی با بیان اینکه میزان برآورد خسارات ناشی از زلزله های رخ داده در اردیبهشت سال جاری در استان حدود ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال بوده است، گفت: دولت در این راستا توجه ویژه ای به استان داشته و در حد بروز یک زلزله مهیب با قدرت بالا کمک کرده است.
کلانتری تصریح کرد: سود تسهیلات پرداختی به خسارت دیدگان در روستاها چهار و در مناطق شهری نیز پنج درصد تعیین شده است.
بر اساس اعلام مدیریت بحران استانداری کهگیلویه وبویراحمد در اثر بروز ۴۳ زمین لرزه در ماه های اردیبهشت و خرداد سال جاری در سطح شهرستان های بویراحمد و دنا ۲۸۰ نفر نیز مصدوم شدند.
افزایش ضریب نفوذ اینترنت به ۸۴ درصد
استان کهگیلویه و بویراحمد که پیش از انقلاب از محروم ترین استان های کشور در زمینه خدمات مخابراتی و ارتباطی بود اکنون دارای زیرساخت های مناسبی است آنچنان که در برخی شاخص ها در کشور هم رکورددار است.
کلانتری گفت: ضریب نفوذ اینترنت پرسرعت ظرف ۲ سال گذشته از ۵۱ درصد به ۸۴ درصد رسیده است.
وی اظهار داشت: در این مدت ضریب نفوذ تلفن همراه نیز از ۹۳/۶۷ درصد به ۹۶/۷۴ درصد افزایش یافته است.
استاندار کهگیلویه وبویراحمد تصریح کرد که تمام شهرهای استان تحت پوشش شبکه های ارتباطی نسل ۳ و ۴ قرار گرفته اند و امکان اتصال به اینترنت پرسرعت در ۲۳۲ روستا نیز فراهم شده است.
کلانتری با اشاره به برقراری اتصال تلفن همراه در ۳۴ روستای استان در ۱۸ ماه اخیر، بیان کرد: امکان بهره مندی از تلفن ثابت در ۲۶۴ روستا فراهم شده است.
وی یادآور شد: ارائه تسهیلات از محل منابع داخلی و اشتغال پایدار روستایی و عشایری به میزان ۳۰ هزار و ۵۵۰ میلیون ریال و با پیش بینی اشتغال ۴۹ نفر از شهریور ۹۶ تاکنون در کهگیلویه و بویراحمد انجام شده است.
استاندار کهگیلویه وبویراحمد گفت: ارائه خدمات پولی و بانکی به روستاها از طریق نصب ۳۷ دستگاه خودپرداز و شروع به کار اپراتور دوم تلفن ثابت و رفع انحصار موجود از جمله اقدامات انجام شده در ۱۸ ماه اخیر در استان است.
کهگیلویه و بویراحمد ۷۲۳ هزار نفر جمعیت دارد که کمتر از ۵۰ درصد آن در روستاها زندگی می کنند.
براساس گزارش مرکز آمار ایران خانوارهای روستایی کهگیلویه و بویراحمد در سال ۱۳۹۶ پس از استان های بوشهر، مازندران و خوزستان رتبه چهارم استفاده کنندگان از اینترنت را در اختیار داشتند.
براساس همین گزارش در سال ۱۳۹۶ در کل کشور ۱۲.۶۳ درصد از خانوارهای روستایی به طور میانگین از رایانه استفاده کردند این در حالی است که ساکنان روستایی استان کرمان ۳.۸۵ درصد و کهگیلویه و بویراحمد با ۲۹.۸۱ درصد به ترتیب کمترین و بیشترین استفاده کنندگان از رایانه بودند.
براساس این گزارش در سال گذشته ۶.۹۷ درصد خانوارهای روستایی کهگیلویه و بویراحمد از تلفن ثابت استفاده می کردند.
سرمایه گذاری ۱۰۰ میلیارد ریالی برای زیر ساخت های مخابراتی
استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: ظرف یک سال گذشته تاکنون بیش از ۹۷ میلیارد ریال برای زیر ساخت های مخابرات این استان در بخش خصوصی و دولتی هزینه شده است.
وی ابراز داشت: هم اکنون سه طرح در زمینه واگذاری تلفن و اینترنت با سرعت نامحدود با ۲۰ میلیارد ریال اعتبار(FTTH)، تجمیع دیتای استان(IPNA) با هفت میلیارد ریال و سیستم انتقال بین شهری ( O t n) با ۷۰ میلیارد اعتبار در دست اجراست.
وی ضریب نفوذ تلفن همراه در این استان ۱۱۲.۸۷ درصد ذکر کرد و گفت: بر اساس اعلام شرکت مخابرات استان تاکنون یک هزار و ۶۵۱ روستای این استان به انواع ارتباطات مخابراتی مجهز شده اند.
بهره برداری از ۲۵۳ طرح عمرانی و اقتصادی ارمغان هفته دولت
استاندار کهگیلویه وبویراحمد از افتتاح و کلنگ زنی ۲۹۰ طرح عمرانی و اقتصادی در هفته دولت امسال در این استان خبر داد و گفت: ۲۵۳ مورد از این طرح ها افتتاحی و ۳۷ مورد نیز کلنگ زنی شد.
کلانتری اظهار داشت: ۳۱ مورد از طرح های افتتاح در هفته دولت امسال اقتصادی و مابقی نیز عمرانی در حوزه های مختلف راه، بهداشت ، اوزش، ورزش، آب ، گاز رسانی ، برق رسانی و خدمات بود.
وی همچنین مجموعه اعتبار هزینه شده و یا پیش بینی شده برای طرح های عمرانی و اقتصادی در هفته دولت امسال را افزون بر ۶ هزار میلیارد ریال ذکر کرد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد میزان اشتغالزایی این تعداد طرح اعم از عمرانی و اقتصادی را نیز حدود سه هزار نفر عنوان کرد.
بیش از ۲ هزار طرح در حال اجرا
کلانتری با تاکید بر اینکه اولویت اساسی در اجرای طرح های عمرانی با طرح های دارای پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد است، گفت: هم اینک بیش از ۲ هزار و ۲۵۰ طرح عمرانی نیمه تمام در این استان در حال اجراست که بخش عمده ای از آنها انباشت و طرح های راکد و نیمه تمام از سال ها و حتی دولت های گذشته است.
وی همچنین طرح ملی پاتاوه – دهدشت و بیش از ۱۰۰ طرح مهم راهسازی، پتروشیمی های دهدشت و گچساران، طرح های آبرسانی به شهرهای دهدشت سوق ، لنده و لیکک از سد کوثر، طرح چهارخطه کردن ۲۰ کیلومتر ورودی شهرهای استان و سد تنگ سرخ را از جمله طرح های مهم و دارای اولویت و شتاب بخشی در استان دانست و گفت: با بهره برداری از این طرح ها تحول بزرگی در زمینه ایجاد زیرساخت ها در استان ایجاد خواهد شد.
۳۰۱۶/۶۱۱۰