دهلی نو- ایرنا- در میانه تنش های یک ماه گذشته بین هند و پاکستان، مقامات دو کشور روز جمعه در منطقه صفر مرزی «کارتارپور» دیدار و درباره بازگشایی این گذرگاه مذاکره کردند.

به نوشته روز جمعه نشریه "تایمز او ایندیا"، یک مقام هندی اعلام کرد: در این دیدار ۱۵ مقام دولتی از هر دو کشور شرکت داشتند.

این نخستین مذاکره مستقیم هند و پاکستان پس از لغو امتیازات خاص ایالت جامو و کشمیر توسط دهلی نو در اوایل ماه جاری میلادی است.

این تصمیم هند با واکنش نسبتاً شدید پاکستان رو به رو شد؛ به طوری که اسلام آباد روابط دیپلماتیک خود با دهلی نو را به حداقل رساند و  سفیر هند را اخراج کرد.

از سوی دیگر، هر دو کشور حرکت قطار دوستی میان خود را متوقف کرده اند.

مقامات دو کشور تاکنون درباره گذرگاه مرزی کارتارپور چندین دور مذاکره کردند اما با افزایش تنش ها میان دو کشور در یک سال گذشته، این مذاکرات متوقف شده بود. 

کریدور کارتارپور به طول چهار کیلومتر، سفر شهروندان سیک (به ویژه از هند) را به شهر کارتارپور در شرق پاکستان که مقدس ترین مکان جامعه سیک های هند است، تسهیل می کند.

پیشتر، دولت هند از پاکستان خواسته بود تا شهروندان هندی از جامعه سیک آن سوی مرز نیز بتوانند به معبد کارتارپور دسترسی داشته و با همین هدف دو کشور اقدام به ساخت یک جاده مخصوص برای تردد اتباع هندی کنند.

تقاضای طولانی مدت جامعه سیک هند برای ساخت این جاده، در نهایت مورد موافقت دو کشور از جمله دولت عمران خان قرار گرفت و دهلی نو و اسلام آباد توافق کردند که هر یک در طرف خود این جاده را احداث کند.

گورو بابا نانک، بنیانگذار آیین سیک و نخستین معلم این آیین است. او در قرن پانزدهم میلادی در نانکانا در پنجاب پاکستان کنونی زاده شد و اواخر عمر خود را در روستای کارتارپور در ایالت پنجاب پاکستان گذراند.

پیروان آیین سیک اواخر فروردین هر سال، به مناسبت سالروز گسترش این آیین در سال 1699 و برگزاری جشن های سال نو از سراسر جهان بویژه هند، به شهر 'حسن ابدال' پنجاب پاکستان سفر می کنند تا در مراسمی که در معبد کارتارپور برگزار می شود، حضور یابند.