قم – ایرنا - عضو گروه علمی مطالعات زنان جامعه المصطفی با تاکید بر ضرورت آموزش پیرامون مهارت های ازدواج گفت: در مطالعاتی که انجام دادیم، بسیاری از دختران سن ازدواج از حداقل مهارت‌های زندگی مشترک بی‌اطلاع بودند.

 خدیجه  برزگر روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا،‌ با اشاره به مطالعات انجام‌شده پیرامون مهارت‌های ازدواج افزود: مطالعات انجام شده نشان داد که نه تنها جوانان از حداقل مهارتهای زندگی مشترک بیاطلاع هستند بلکه ازدواج و فراگیری مهارت‌های زندگی مشترک جزو اولویت‌های خانواده‌ها برای دختران خود نیز نیست.

وی با انتقاد از ایجاد سایت های همسریابی گفت: بزرگ‌ترین ظلم به خانواده این است که به جای تقویت خانواده برای نقش‌آفرینی در وظایف خود،‌ نهاد موازی با خانواده برای این وظایف تعریف کرد.

عضو گروه علمی مطالعات زنان جامعه المصطفی با تاکید بر ضرورت ریشه یابی پیرامون آسیب های حوزه خانواده از جمله تجردگرایی در میان جوانان،‌ افزود: به جای اینکه موضوع تجرد و علل گرایش و افزایش آن در میان دختران جامعه مورد آسیب‌شناسی قرار گیرد، باید به این سئوال پاسخ داده شود که چه تغییری در نگرش ذهنی پسران جامعه ایجادشده که تلقی های ذهنی آن‌ها طی یک دهه به طور کامل تغییر کرده است.

وی با بیان اینکه وقتی موضوع تجرد مطرح می‌شود، سریعا موضوع به تجرد دخترها متمرکز می‌شود، اظهار داشت: خانواده به شدت چند ساحتی است و هر موضوعی که به خانواده بر می‌گردد مانند تجرد چندبعدی است که نمی‌توان دلیل آن را تنها در یک یا چند دلیل تقلیل داد.

برزگر، کاهش اعتماد دختران نسبت به پسران را یکی از دلایل گرایش به تجرد در میان دختران دانست. در همین راستا، برخی از سیاست‌های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی نیز سهوا به کاهش سرمایه فرهنگی افراد دامن زده و در نهایت تجرد به عنوان یک انتخاب در کنار ازدواج مطرح شده است.

عضو گروه علمی مطالعات زنان جامعه المصطفی، حل موضوع خانواده و تجرد گرایی نیازمند سیاست‌گذاری جدید است گفت: برای حل مسائل پیرامون خانواده و ازدواج جوانان باید از خانواده و آموزش پدر و مادرها شروع کرد.

وی افزود: معیارهای انتخاب همسر در پسران تغییر کرده است و گرایش به دختران شاغل در میان پسران افزایش یافته است و این موجب شده تا شاهد به‌هم‌ریختگی الگوهای همسرگزینی، افزایش سن ازدواج و گرایش به تجرد گرایی باشیم.

برزگر با بیان اینکه تجرد مساله ای ناظر بر خانواده است گفت: در تحقیق انجام‌شده در سال 1392، بیش از نیمی ازپسران مجرد  دهه هشتاد مشکل مالی نداشتند که این نشان می‌دهد مسائل اقتصادی اگر چه عامل اثرگذار ولی عامل اصلی تجرد و جلوگیری از ازدواج جوانان نیست.

بر اساس آخرین سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال 1395، 550 تا 800 هزار تجرد قطعی در کشور وجود دارد.

7404/ 6133/