اصفهان- ایرنا- اولین مرکز مشاوره برای دانش آموزان با نیاز ویژه روز شنبه با حضور جمعی از مسوولان در اداره کل آموزش و پرورش استثنایی استان اصفهان افتتاح شد.

دانش آموزان با نیاز ویژه به آن دسته اطلاق می‌شود که از نظر هوشی، جسمی و روانی به میزان قابل توجهی نسبت به دیگر همسالان خود متفاوت باشد به گونه‌ای که این تفاوت‌ها مانع از بهره‌گیری کودک از آموزش و پرورش عادی شود.

رییس اداره کل آموزش و پرورش استثنایی اصفهان در آیین آغاز به کار این مرکز به خبرنگار ایرنا گفت: تاکنون مشاوره برای دانش آموزان نیاز ویژه در مراکز مشاوره عمومی صورت می‌گرفت ولی با راه اندازی این مرکز، مشاوره تخصصی به افراد ارائه می‌شود.

محسن الماسی اظهار داشت: این مرکز شامل بخش های کار و مشاوره، انجام تست های تخصصی، بازی درمانی، کاردرمانی و گفتاردرمانی است که در آینده بخش های تئاتر و موسیقی درمانی نیز به آن اضافه می‌شود.

وی بیان کرد: هم‌اکنون در استان پنج هزار و ۶۲ دانش آموز با نیاز ویژه در مدارس خاص و سه هزار و ۸۰۰ دانش آموز در مدارس عادی مشغول به تحصیل هستند.

این مسوول با بیان اینکه یکی از رسالت‌ها و برنامه‌های این اداره سنجش و شناسایی دانش آموزان استثنایی است، گفت: بر این اساس سالانه با انجام این معاینات پیش از دوره دبستان، دانش آموزان دارای نیاز ویژه و ضایعات خاص از دانش آموزان عادی شناسایی و برحسب شدت و نوع عارضه بطور جداگانه به مدارس استثنایی و عادی معرفی می‌شوند.

رییس اداره انجمن اولیا و مربیان اداره کل آموزش و پرورش اصفهان نیز در ادامه گفت: موضوع خانواده برای آموزش و پرورش موضوع مهم و محوری است و در اغلب برنامه ها سعی می‌شود که با برنامه ریزی های مناسب به سمتی پیش رفت که خانواده های استحکام خود را داشته باشند و از موضوعاتی که به آنها آسیب می زند جلوگیری شود.

علیرضا سلطانی افزود: در همین راستا یکی از کارهای که انجمن اولیا و مربیان انجام می‌دهند تاسیس و راه اندازی مرکز مشاوره و راهنمایی خانواده ها است.

وی خاطرنشان کرد: هم اکنون در استان تعداد مراکز مشاوره و راهنمایی با احتساب این مرکز به ۲۴ باب افزایش یافته است.

سلطانی، ویژگی خاص این مرکز را ارائه خدمات خاص و کامل به دانش آموزان استثنایی و خانواده های آنها عنوان کرد و گفت: چون به مراتب مشکلات این خانواده ها بیشتر است.

وی یادآور شد: در این مرکز علاوه بر مسائل درمانی، مشاوره های دیگری در زمینه مسائل تحصیلی، خانوادگی، اختلالات روانی، بزهکاری اجتماعی و ... نیز توسط روانشناسان و مشاوران متخصص ارائه می‌شود.

 در زمان حاضر ۱۳۴ فضای آموزشی برای دانش آموزان استثنایی در استان موجود است که مساحتی بیش از ۳۰۶ هزار مترمربع را شامل می‌شود.

استان اصفهان ۸۵۰ هزار نفر دانش آموز دارد.

۶۹۹۴/۵۰۲۶/