بیرجند - ایرنا - استاندار خراسان جنوبی گفت: با افتخار اعلام می‌کنیم از سال گذشته تاکنون هیچ واحد تولیدی در استان تعطیل نشده است و حتی شاهد فعالیت مجدد برخی واحدها نیز بوده‌ایم.

محمدصادق معتمدیان عصر شنبه در نشست توسعه و سرمایه‌گذاری استان خراسان جنوبی که در پایان سفر یک روزه وزیر صنعت، معدن و تجارت به این استان برگزار شد افزود: این در حالی است که با وجود تحریم‌های ظالمانه ای که در ماه‌های اخیر بر کشور حاکم شده است انتظار این بود که شاهد تعطیلی و رکود واحدهای تولیدی در سطح کشور و استان باشیم اما با سیاست‌های دولت و وزارت صمت و پای کار بودن تولیدکنندگان استان این گونه نشد.

وی گفت: در ارتباط با کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید، مدل بومی و استانی در خراسان جنوبی اجرا شد که در این خصوص به صورت میدانی در واحدهای تولیدی حاضر شدیم و از نزدیک در جریان مسایل و مشکلات واحدها قرار گرفتیم.

نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی تصریح کرد: عمده مشکلات واحدهای تولیدی استان مانند سراسر کشور در بخش بانک‌ها، وثایق، سرمایه در گردش، مالیات، تامین اجتماعی و حوزه‌های تعهدآور زیرساختی مانند آب، برق، گاز و سایر انشعابات شناسایی شد.

وی گفت: بازدید از واحدهای تولیدی و صنعتی استان مصوباتی به همراه داشت که بخش قابل توجهی اجرایی شده و بخشی نیز در دست اجراست که امید است بتوانیم حمایت‌های عملی از تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی داشته باشیم هرچند نیازمند واگذاری اختیارات بیشتری هستیم.

معتمدیان افزود: از همه فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان که با انگیزه مضاعف در جهت توسعه استان، رونق تولید و ایجاد اشتغال تلاش می‌کنند، قدردانی می‌کنیم.

وی خام‌فروشی را از عمده مشکلات بخش معدن و محصولات استراتژیک دانست و گفت: امیدواریم با تمرکز بر ایجاد واحدها و صنایع فرآوری از خام‌فروشی محصولات این استان جلوگیری شود.

استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت در هشت ماه گذشته جزو معدود وزارتخانه‌هایی بود که جلسات متعددی با معاونان آن برگزار و مشکلات و مسایل استان پیگیری شد که نگاه و توجه وزیر به مناطق کم برخوردار و کمتر توسعه یافته قابل قدردانی است.

وی گفت: در مقطعی که وزیر جدید انتخاب شد، شاهد خدمات ارزنده‌ای از جمله ثبات قیمتی هستیم همچنین مباحث مربوط به ساخت داخلی مورد توجه واقع شده است که در این زمینه چند ماه گذشته بزرگترین نمایشگاه تولیدات داخلی برگزار شد و منجر به رفع مشکلات بخش زیادی از واحدهای تولیدی و صنعتی شد و در سامانه رصد ۱۰۰ قلم کالا شاهد ثبات خوبی در بازار کشور هستیم.

معتمدیان اظهار داشت: از مجموعه سازمان صمت استان نیز به خاطر خدمات قابل توجهی که در ماه‌های اخیر به ویژه در تنظیم بازار داشتند، قدردانی می‌کنیم چراکه خراسان جنوبی در ایام نوروز از محدود استان‌هایی بود که قیمت اقلام موردنیاز مردم را تا حد قابل قبولی مدیریت کرد.

وی افزود: استفاده از ظرفیت‌های مرز و اعمال محدودیت‌های خروج دام سبب شد خراسان جنوبی جزو معدود استان‌هایی باشد که در زمینه تامین اقلام اساسی مردم موفق عمل کرد.

استاندار خراسان جنوبی خواستار اجرای چند طرح تولیدی در شهرستان‌های استان شد و گفت: با عنایت به محرومیت برخی شهرستان‌های مرزی و تازه تاسیس استدعا داریم حداقل در هر شهرستان یک طرح تولیدی با همکاری شرکت سرمایه‌گذاری ایمیدور اجرایی شود.

وی بیان کرد: در زمینه مطالعات اکتشافی معادن اقدامات خوبی در خراسان جنوبی شروع شده که امید است شاهد افزایش اعتبارات ویژه برای تکمیل مطالعات اکتشافی در استان باشیم.

معتمدیان اظهار داشت: یکی از درخواست‌های جدی ما کمک به احداث زیرساخت‌های معادن استان به ویژه معادن طلا است که بیش از ۲۰ تن طلا شناسایی شده و قابلیت واگذاری دارد و بخشی نیز واگذار شده است.

وی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی جزو کم درآمدترین استان‌های کشور است گفت: یکی از راه‌های خروج از این شرایط توجه به واحدهای فرآوری معدنی و محصولات استراتژیک کشاورزی استان است.

وی یادآور شد: خراسان جنوبی با وجود ۳۳۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان امن‌ترین مرز کشور است اما متاسفانه از سال ۹۳ تاکنون سه بازارچه مرزی استان مسدود و تعطیل شده است.

استاندار خراسان جنوبی گفت: این موضوع سبب شده سال گذشته ۴۰۰ میلیون دلار کاهش صادارت نسبت به سال ۹۶ به دلیل محدودیت چهار قلم کالا صادارتی به افغانستان داشته باشیم.

وی تاکید کرد: زیرساخت‌های فنی و زمینه فعالیت در بازارچه‌های مرزی استان فراهم شده است و امیدواریم سریعتر شاهد بازگشایی بازارچه‌های خراسان جنوبی برای تامین معیشت مرزنشینان باشیم.

معتمدیان خواستار لغو محدودیت واردات در مقابل صادرات مرزنشینان خراسان جنوبی و اختصاص ۳۰۰ میلیارد تومان از محل تبصره ۱۸ قانون بودجه شد و گفت: نداشتن بازار فروش مهمترین مشکل ما در بخش تولید استان است.

وی همچنین خواستار اجرایی شدن بیمه ۲۰ هزار نفر از قالیبافان استان و مساعدت وزارت صنعت، معدن و تجارت در این زمینه شد و گفت: خراسان جنوبی ظرفیت خوبی در زمینه تولید و صادرات فرش دستباف دارد.

وی اظهار امیدواری کرد: فاز نخست کارخانه فولاد قاینات که وزیر صمت امروز از آن بازدید کرد، با تخصیص ۱۰۰ درصدی منابع مالی تا دهه فجر امسال و فاز دوم آن تا سال بعد به بهره‌برداری برسد چراکه در ایجاد اشتغال استان تاثیرگذار خواهد بود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت امروز (شنبه) به همراه رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران وارد خراسان جنوبی و راهی شهرستان قاینات شد.

رحمانی واحد تولید پروفیل و در و پنجره یو پی وی سی و واحد تولید لوله پلی اتیلن را در شهرک صنعتی قاین افتتاح و از کارخانه فرآوری و بسته بندی «تروند زعفران» بازدید کرد.

همچنین خط تولید جرم‌های دیرگداز قلیایی شرکت تهیه و تولید مواد نسوز کشور با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت در کارخانه اکسید منیزیم در شهرستان سربیشه به بهره‌برداری رسید.

وزیر صمت ضمن بازدید از کارخانه‌های کویر تایر و کاشی فرزاد بیرجند، در نشست توسعه و سرمایه‌گذاری استان شرکت کرد.

۷۵۵۷*۳۰۲۸