تهران - ایرنا - نخست وزیر پاکستان در سخنانی ویدیویی برای پنجاه و ششمین نشست جامعه اسلامی آمریکای شمالی در هادسون آمریکا گفت:جهان باید از آنچه در کشمیر می گذرد، آگاه شود ترس ما از این است که هند برای انحراف توجهات از کشمیر تلاش کند.

به گزارش روز یکشنبه تلویزیون "جیو" پاکستان، عمران خان ضمن درخواست از دولت آمریکا برای ترغیب اعضای کنگره این کشور به درک آنچه در کشمیر می گذرد، ابراز امیدواری کرد جامعه بین الملل به مسوولیت خود در قبال کشمیر عمل کند.

وی گفت: ترس ما از این است که هند برای انحراف توجهات از کشمیر تلاش کند. اگر هند دست به چنین کاری بزند ما به شیوه ای مقتضی پاسخ می دهیم.

عمران خان با اشاره به خروج حدود ۲ میلیون مسلمان آسام هند از فهرست شهروندی مدعی شد : یک سازمان ملی میهنی (RSS) در هند معتقد است تنها هندوها باید در هند باشند. دولت "نارندرا مودی"، نخست وزیر هند به دنبال تغییر بافت جمعیتی کشمیر است. جهان باید از آنچه در کشمیر می گذرد، آگاه شود.
عمران خان همچنین گفت: تروریسم هیچ ارتباطی با مذهب ندارد. چرا مسلمانان همواره به عنوان مظنون محسوب می شوند؟ به محل عبادت مسلمانان در اروپا هم حمله شده است. قبل از حملات ۱۱ سپتامبر، ببرهای تامیل دست به حملات انتحاری می زدندو تروریسم ارتباطی با هیچ مذهبی ندارد. پس از حملات ۱۱ سپتامبر، هند مبارزه کشمیری ها برای استقلال را تروریسم معرفی کرد.

وی  تصریح کرد، اسلام دین صلح و آموزش زندگی توام با آرامش و صلح است. عمل یک فرد را نمی توان به کل جامعه نسبت داد.

تنش بین اسلام آباد و دهلی بر سر کشمیر به ۱۴ مرداد برمی گردد که "نارندرا مودی"، نخست وزیر هند، ۵ اوت(۱۴ مرداد) از لغو اصل امتیازات ویژه دولت کشمیر تحت کنترل هند که در قانون اساسی این کشور برای این منطقه در نظر گرفته شده بود، خبر داد.

طبق اصل ۳۷۰ قانون اساسی هند، منطقه جامو و کشمیر به جز در مسایل دفاعی و امور خارجی، در مسایل داخلی از خودمختاری برخوردار بودند.

پاکستان و هند، کشمیر دارای اکثریت مسلمان ‌نشین را بخشی از قلمرو خودشان می‌ دانند. این دو کشور در گذشته دو بار بر سر کشمیر با یکدیگر جنگ کردند.

پس از لغو اختیارات ویژه منطقه کشمیر از سوی هند، پاکستان مبادلات تجاری و فرهنگی با هند را قطع، سفیر هند را اخراج کرد، سطح تعاملات دیپلماتیک میان دو کشور را کاهش داد و بخشی از آسمان خود را به روی هند بست.