به گزارش پایگاه اینترنتی نیواطلس، این سرویس طیف وسیعی از اطلاعات در مورد فضاپیما و آنتنهای زمینی ارائه میدهد که از جمله آنها میتوان به مدت زمان انتقال یک سیگنال و فاصله میان فضاپیما و آنتن اشاره کرد.
برقراری ارتباط با فضاپیماهای دوردست که از طریق فضای بین سیاره ای اتفاق میافتد، یک موضوع جهانی است و مستلزم آن است که کاوشگر در خط مستقیم دید آنتن زمینی باشد. بنابراین ایستگاههای قدرتمندی که با فضاپیماها گفت و گو میکنند باید در سراسر جهان پخش شوند تا اطمینان حاصل شود که یک فضاپیما در تماس است و تا حد ممکن میتواند ارتباطات و دستورات را از مربیان در ایستگاههای زمینی دریافت کند.
اکنون سرویس جدیدی که سازمان فضایی اروپا ارائه میدهد، زیربنای ارتباطاتی این کاوشگرها را مشخص میکند و به علاقمندان این امکان را میدهد تا درباره نحوه و زمان ارتباط و اینکه با چه فضاپیمایی ارتباط برقرار است، مطلع شوند.
این ابزار که EstrackNOW نام دارد، از اطلاعات جمعآوری شده از ایستگاههای ردیابی زمینی مورد استفاده سازمان فضایی اروپا استفاده میکند؛ این ایستگاههای ردیابی به طور جمعی شبکه ردیابی فضایی اروپا (ESTRACK) را تشکیل میدهند.
این ابزار کنترل لحظه به لحظه هر ماموریت فضایی که توسط کاربر انتخاب شود را ممکن میکند و دسترسی به دادههای این سفرها تا زمان پایان آن برای علاقمندان ممکن خواهد بود.
ابزار یادشده از سایت http://estracknow.esa.int در دسترس است. برای دریافت اطلاعات هر فضاپیما باید بر روی آیکونی که در سمت چپ صفحه قرار گرفته، کلیک شود و سپس آیکونهای جدید مرتبط با هر ماموریت نمایش داده میشود و با کلیک بر روی هر کدام از آنها جزئیات ماموریتها قابل مشاهده خواهد بود. در سمت راست صفحه هم اطلاعاتی در مورد ایستگاههای زمینی و آمار و اطلاعات آنها در دسترس است.
مأموریتهایی که هم اکنون توسط این دستگاه پشتیبانی میشوند، از تلاشهای رصدی زمین مانند ماموریتهای Copernicus Sentinel تا مدار گرد Mars Express ، که در حال حاضر مشغول جستجوی اسرار این سیاره سرخ است، متغیر هستند.