تهران - ایرنا - وزیر جهاد کشاورزی گفت: بررسی ها نشان می دهد با وجود ظرفیت های موجود و اقدامات صورت گرفته در کشت گلخانه ای ، از دنیا و حتی کشورهای همسایه عقب هستیم که برای توسعه این مهم ۲۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات نیاز است.

«محمود حجتی» روز یکشنبه در هفتمین همایش سراسری آغاز کشت محصولات زراعی که در محل این  وزارتخانه برگزار شد، افزود: کشورهای دنیا با سرعت بسیار بیشتری در توسعه کشت گلخانه ای حرکت می کنند، زیرا با وجود اینکه سال گذشته ۲۵ تا ۲۶ درصد رشد توسعه گلخانه ها را در کشور محقق شده، اما اکنون ۱۵ هزارهکتار گلخانه وجود دارد. 

به گفته وی،  این میزان رشد کشت گلخانه ای در کشور بی سابقه بوده، اما همچنان عقب ماندگی برطرف نشده است.

وی اظهارداشت: اکنون در کشور ترکیه سطح زیر کشت گلخانه ها نزدیک به ٧٠ هزار هکتار و در یکی از استان های کشور چین کشت گلخانه ای ۴۳۵ هزار هکتار  است.

وزیرجهاد کشاورزی تصریح کرد: توسعه کشت گلخانه ای در حل مشکل کم آبی موثر است، تا جایی که مصرف آب به ازای تولید هرکیلوگرم ٨٥ تا ٩٠ درصد کاهش پیدا می کند. 

وی ضمن انتقاد از عملکرد بانک ها در پرداخت تسهیلات به بخش کشاورزی گفت: بانک ها نبود اعتبار را بهانه می کنند که این امر قابل قبول نیست، بنابراین انتظار می رود بانک ها در سراسر کشور برای پرداخت تسهیلات تسهیل گری کنند.

حجتی افزود: بنابراین برای توسعه کشت گلخانه ای باید ٤٠ هزار میلیارد تومان پرونده تشکیل شود تا ۲۰ هزار میلیارد تومان آن تصویب و محقق شود. 

وی یکی از چالش های اصلی کشور را اشتغال بیان کرد و گفت: اکنون در شرایطی که با انبوه فارغ التحصیلان روبرو شده ایم،  ایجاد هر هکتار گلخانه برای ١٠ نفر اشتغال ایجاد می کند که در رفع بخشی از این مشکل موثر است. 

هفتمین همایش سراسری کشت محصولات زراعی ۹۸ - ۹۹ امروز با حضور وزیر جهاد کشاورزی، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، معاونین و مدیران ارشد، استانی و شهرستانی این وزارتخانه به همراه کشاورزان نمونه آغاز به کار کرد.

جهش تولیدات کشاورزی در ۱۰ سال آینده

وی درباره ارزیابی تولید ۱۳۴ میلیون تن محصول کشاورزی در  افق ۱۰ ساله گفت: معتقدم با اقدامات زیربنایی و زیرساختی د رحوزه آب و خاک میزان تولید بیش از میزان ارزیابی ها برای ۱۰ سال آینده است  زیرا اکنون سالانه بیش از یک میلیون تن محصول از توسعه گلخانه‌ها تولید می‌شود؛ بنابراین اگر هیچ بحش دیگری فعالیت نداشته باشد تنها از توسعه کشت گلخانه ای ۱۰ میلیون تن تولید خواهیم داشت.

 قول مساعد پتروشیمی ها برای تامین کود اوره بخش کشاورزی

وزیر جهاد کشاورزی درباره وضعیت عرضه کود اوره توسط پتروشیمی ها پیش از این با مشکل مواجه شده بود گفت: دولت و پتروشیمی‌ ها قول مساعد برای عرضه کود اوره بخش کشاورزی داده اند تا مشکلاتی که پیش امده بود، جبران شود.

وی با بیان این که دشمن برای تشدید فشار اقتصادی با بکارگیری از همه امکانات صف آرایی سختی را در مقابل ملت ما انجام داده است افزود: در این شرایط ما به عنوان متولی تولید که با معیشت مردم سر و کار داریم باید تلاش خود را به حداکثر ممکن برسانیم.

خوداتکایی کشور در تولید روغن ۱۷ درصد شد

حجتی با بیان این که در بخش دانه‌های روغنی وابستگی زیادی داریم اضافه کرد: در سالهای گذشته  میزان وابستگی از بین پنج تا ۶ درصد به نزدیک  ۱۷ درصد رسیده است که این رقم در مقابل تقاضا بسیار ناچیر است درحالی که باید در تولید روغن و کنجاله خوداتکا باشیم.

وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود، افزود: برخی پرسنل اداری، ارباب رجوع‌ها را آنقدر می برند و می آورند تا بتوانند در جایی او را تیغ بزنند.

وی خطاب به این افراد گفت: به مردم سخت نگیرید؛ برخی از آئین نامه‌ها و مصوبات، کار را بر مردم دشوار کرده است بنابراین از معاون امور اقتصادی و برنامه ریزی و دیگر مدیران می خواهم که جهت تسهیل قوانین و مقررات اقدامات لازم را به عمل بیاورند به طور مثال با چند ابلاغیه در حوزه امور دام و گلخانه ها تسهیل گری شد.

حجتی خطاب به تولیدکنندگان و مسئولان گفت: ضرورت دارد طرح تحول در افزایش تولید دانه‌های روغنی را جدی بگیریم و امیدواریم بتوانیم علاوه بر پشتیبانی و حمایت‌های لازم نظارت و کنترل را در این زمینه اعمال کنیم.

وی از مسئولان جهادکشاورزی در سطح شهرستان‌ها و استان ها خواست تا دستیاری ویژه برای پاسخگویی به مردم در نظر بگیرد تا بتوانیم این مشکل را حل کنیم.