سید رضا سلامتی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه کشت گیاه دارویی رازیانه در سطح بیش از ۲ هزار هکتار از اراضی شهرستان انجام شده است افزود: بیش از ۹۵ درصد رازیانه کشور به میزان بیش از پنج هزار تن در شهرستان رزن تولید میشود.
وی اضافه کرد: گیاه رازیانه با هدف کشت گیاهان کم آب بر و با نیاز آبی پایین در این شهرستان کشت می شود و این محصول باعث اصلاح ساختار خاک شده و در تناوب با غلات(گندم و جو) به عنوان گیاه دارویی و صنعتی استفاده می شود.
فرماندار رزن ادامه داد: از جمله اقدامات جهاد کشاورزی این شهرستان در زمینه مصرف بهینه آب در بخش کشاورزی تغییر الگوی کشت است که در این راستا سطح زیر کشت محصولات پر آب بر از جمله سیب زمینی، هندوانه و یونجه کاهش و سطح زیر کشت محصولات کم آب بر افزایش پیدا می کند.
سلامتی اظهار داشت: تغییر الگوی کشت در شهرستان به سمت محصولات کم آب بر به دلیل وجود خشکسالی های اخیر یکی از نیازهای اساسی استان است.
وی با بیان اینکه شهرستان رزن قطب تولید رازیانه کشور است گفت در راستای برند سازی رازیانه تلاش خواهیم کرد و در آینده نه چندان دور این مهم محقق خواهد شد.
فرماندار رزن عنوان کرد: در سالجاری جشنواره گیاهان دارویی و رازیانه در شهرستان رزن برگزار می شود و این جشنواره در راستای برند سازی رازیانه با کمک اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ، جهاد کشاورزی و دستگاه های مرتبط برگزار خواهد شد.
به گفته مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی همدان ۱۱ هزار و ۶۸۳ تن گیاه دارویی در این استان تولید میشود که بیشترین کشت رازیانه استان در رزن و بیشترین کشت گشنیز در نهاوند انجام میشود.
حجتالله شهبازی گفت: رزن در کشت گیاهان دارویی استان رتبه نخست و نهاوند و اسدآباد نیز در رتبههای دوم تا سوم قرار دارند.
در استان همدان یک هزار و ۵۰۰ نوع گیاه دارویی می روید که اغلب آن مصارف درمانی دارد.
سالانه ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی شهرستان رزن به کشت گندم و جو، غلات و صیفی اختصاص می یابد.
شهرستان رزن با ۱۱۳ هزار نفر جمعیت در ۸۱ کیلومتری همدان واقع شده است.
۷۵۲۳/۲۰۸۷