محمدتقی حلی ساز روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: این دو تیم شامل حدود بیست نفر پزشک عمومی، پزشک متخصص، پزشک جراح، پرستار و امدادگر است که با توجه به افزایش شمار زائران عتبات مقدسه به مناسبت شرکت در آیین عزاداری تاسوعا و عاشورای حسینی به مدت پنج روز و به منظور ارائه خدمات درمانی به شهر مقدس کربلای معلی اعزام خواهند شد.
وی قَمهزَنی را یکی از شیوه های مرسوم عزاداری هیات ها و دسته جات عزادار ورودی و خروجی در روزهای تاسوعا و عاشورا حسینی به شهر کربلای معلی اعلام کرد و گفت: طی روزهای یادشده و به رغم توصیه هایی که در این خصوص انجام شده است مداوای جراحات مصدومان ناشی از این شیوه عزاداری زمان زیادی از گروه های پزشکی اعزامی جمعیت هلال احمر را به خود اختصاص می دهد.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر با بیان اینکه با اعزام این تیم پزشکی مقادیری هم انواع دارو و تجهیزات پزشکی برای درمان زائران یادشده به شهر کربلای معلی ارسال خواهد شد، اضافه کرد: بیشترین تجهیزات پیش بینی شده در این محموله دارویی وسایل مربوط به بخیه و پانسمان جراحات ناشی از جراحت قَمهزَنی است که برخی از زائران کشورهای مختلف در آن با شمشیر و قمه به سر خود ضربه میزنند تا خون جاری شود.
حلی ساز خاطرنشان کرد: پزشکان، جراحان و پرستاران اعزامی به کربلا معلی بدون دستمزد و به صورت داوطلبانه به زائران خدمات درمانی ارائه میکنند.
مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر به عنوان زیرمجموعه جمعیت هلال احمر و همکار سازمان حج و زیارت، ماموریت اصلی خود را تامین سلامت زائران حج تمتع، عمره و عتبات عالیات قرار داده و تمام تلاش خود را صرف می کند تا زائران سرزمین وحی و عتبات مقدس با اطمینان از حضور امکانات و متخصصان مجرب ایرانی عرصه پزشکی و سلامت در کنار خود، بدون نگرانی از وضعیت جسمانی خود هرچه بیشتر از سفر خود بهره ببرند.
این مرکز پزشکی عهده دار تمامی مسائل بهداشتی و درمانی زائرین ایرانی در سه کشور زیارتی عربستان، عراق و سوریه است که با جذب و بهره گیری از کادر بهداشتی و درمانی مجرب کشور در سطوح مختلف با ایجاد بیمارستان و درمانگاه های عمومی و تخصصی در کشورهای هدف به زائرین ایرانی این کشورها خدمات بهداشتی و درمانی ارائه می کند.