تهران- ایرنا- نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی گفت: حج را به عنوان یک امداد الهی یاد می‌کنیم و در سرتاسر این سفر شاهد امدادهای الهی بودیم.

حجت الاسلام و المسلمین سید عبدالفتاح نواب روز یکشنبه در بازگشت از سفر حج افزود: برای برگزاری آیین حج برنامه های زیادی توسط سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری تدوین شده بود که انجام شد و ما قبل از برگزاری آیین حج را گران، سخت و طولانی یاد کردیم اما بعد از برگزاری آیین حج شاهد بودیم که خود سفر حج یک امداد الهی است و در جای جای این سفر شاهد امدادهای الهی بودیم.
وی ادامه داد: در عرفات که گرمای هوا به ۵۰ درجه و بیش از آن می رسید، با الطاف الهی و بارش رحمت الهی وضعیت هوا مناسب شد، تا جایی که حجاج به فضای باز رفتند.
نواب افزود: در منا نیز این اتفاق افتاد هر چند طولانی بودن سفر برای برخی از زائران سخت است، اما با توجه به الطاف الهی این سفر دلچسب و شیرین بود. همچنین در عمره ماه محرم هم که کمتر اتفاق می‌افتد، زائران ایرانی به دلیل اینکه این سفر طولانی‌تر شده بود توانستند آن را انجام دهند.
وی تاکید کرد: هر چند از این سفر به عنوان یک سفر سخت یاد می‌شود اما عنایات الهی شامل ما شد که بر اساس دعای بزرگان کشور، مردم و خانواده معظم شهدا و همه ملت که خود را در حج سهیم می دانند، این سختی ها برطرف شد.
نواب تصریح کرد: امروز هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران که گاهی در پروازهای داخلی نیز تاخیر دارد، در پرواز مربوط به حجاج، تعجیل را شاهد بودیم که به لطف خدا و امداد الهی و همچنین زحمات و تلاش دست اندرکاران با کمترین مشکلات به ثمر رسید.

نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی با اشاره به اینکه زائران ایرانی بسیار آماده بودند و در خصوص همان شعار حج حرکت می کردند، افزود: امسال هم از برگزاری دعای کمیل در مدینه محروم بودیم و از مسئولان عربستان درخواست کردیم سال آینده دعای کمیل در شهر پیامبر (ص) برگزار شود.
نواب ادامه داد: فراهم کردن  مقدمات این کار  برای کشور میزبان سخت نیست چرا که وضعیت امروز با گذشته فرق کرده و می توانند با مساعدتی که انجام می دهند زائران ایرانی را دلشاد کند.
نماینده ولی فقیه تصریح کرد: برنامه ها مطابق برنامه ریزی‌هایی که از قبل شده بود  به نحو مطلوب در هتل ها برگزار می شد.

وی خاطر نشان کرد: امروز بیش از ۸۰ درصد زائران ایرانی به وطن بازگشته اند.

نواب در باره وضعیت سلامتی حجاج نیز گفت: یکی از نکاتی که درباره حج سال جاری وجود داشت، میانگین سنی حجاج بود. میانگین سنی حجاج بالا بود اما با خدماتی که صورت گرفت وضعیت مناسب بود و هر روز از هتل ها، مطب ها و بازرسی داشتیم.

سرپرست حجاج ایرانی ادامه داد: مسئولان  هیات پزشکی همکاری می کردند، هر چند بیماری های  واگیردار در سرزمین عربستان بسیار زیاد است و به خصوص در تجمعاتی که خیلی فشرده است، سرایت بیماری ها وجود داشت، اما به لطف خدا تمام مسائل تحت کنترل بود.
وی علت اکثر فوتی ها را بیماری های قلبی ذکر کرد و افزود: تعداد فوتی ها ۱۶ نفر بود که بعضی از آن‌هادر حرم امن الهی به خاک سپرده شدند.
نواب تاکید کرد: بیمارانی که وضعیت مناسبی نداشتند با انجام اعمال حج با اولین پرواز به ایران بازگشتند.
وی در مورد حج عمره و برگزاری آن نیز گفت: عمره برای جمعی از ملت عزیزمان که استطاعت حج ندارند فرصت مناسبی است و برای برگزاری این حج نیز برنامه داریم.

سرپرست حجاج ایرانی با اشاره به تعداد معتکفین در ایام البیض و همچنین زائران اربعین در کشور گفت: این حضور در میان کشورهای اسلامی کم نظیر است و مردم  در خواست دارند و مسئولین هم در حال پیگیری هستند تا زمینه برگزاری حج عمره را فراهم کنند که در صورت امکان اعلام می شود تا زائران برای اعزام اقدام کنند.
نواب با بیان اینکه شرایط ایجاد می کند تا حج عمره به صورت محدود شروع شود و به مرور به صورت کامل راه اندازی شود، اظهار کرد: اساس تعطیل شدن آن هم  به خاطر یک ناخشنودی بود و گرنه تعطیل نمی شد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در مورد بهترین اتفاق حج امسال  گفت: مناسب بودن هوا در عرفات از امدادهای الهی بود، چرا که کمتر در این موقع از سال شاهد بارش باران در عرفات هستیم.
نواب ادامه داد: اتفاق مهم دیگر این بود که با غیرت و ایثارگری کارکنان هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران شاهد رکوردی برای انتقال زائران بودیم و با ادامه این همکاری امیدواریم همه زائران به سلامتی به کشور بازگردند.
وی در مورد خدمات ارائه شده  توسط تیم فرودگاهی گفت: برای خدمت به زائران و حجاج هر قدمی را که می توانیم باید برداریم اما با توجه به شرایط موجود کشور که دشمن  تلاش می‌کند قامت این سرو را بشکند، ایثارگری و خدمات رسانی بهینه به زائران و دعای خانواده شهدا توانست راز این استقامت را به دیگران نشان دهد تا دیگران هم از آن الهام گیرند.
نماینده ولی فقیه در سازمان حج تاکید کرد: امسال کسانی که با زائران ایرانی در ارتباط بودند اذعان کردند که عموم زائران ایرانی از نحوه خدمات رضایت داشتند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص کاهش مسائل مربوط به امر معروف و نهی از منکر و دادن مسئولیت آن به نیروهای عربستانی گفت: هر حرکتی که در چارچوب منطق نباشد،  آرام آرام اثرش را از دست می دهد.
نواب درخصوص شمار کارگزاران حج نیز گفت: تا جایی که ممکن باشد قصد بر این است که شمار کارگزاران و خادمین حج تا حد امکان تقلیل یابد و به جای آن ها زائران به این سفر اعزام شوند.

وی در مورد سهمیه دو هزار نفری حج امسال نیز گفت: کشورهایی که نمی توانند یک هزارم جمعیت خود را به حجم بیاورند، سهمیه ای ایجاد می شود که به برخی از کشورها واگذار شود، اگر بر اساس درصد و جمعیت حجاج هر کشور این سهمیه اضافه شود به عدالت نزدیک تر  است، اما کشوری داریم که فقط ۳۳ هزار نفر زائر اعزام کرده بود که به او بیست هزار نفر سهمیه داده شد. در این خصوص نیز به جمهوری اسلامی ایران ۲ هزار نفر سهمیه دادند و بر اساس این سهمیه نیز حجاج ما مشرف شدند.