«کیانوش رستمی» که تمرینات انفرادی وی شهره عام و خاص است و دانش هیچ مربی را در این رشته قبول ندارد این روزها در زمره نفراتی قرار گرفته که باید برای حضور در رقابتهای قهرمانی جهان در این رشته عازم تایلند شود.
هر چند که این ورزشکار خود را تافته جدا بافته از سایر وزنهبرداران میداند و فدراسیون نیز نسبت به رفتارهای وی مدارا لازم را به عمل میآورد اما اوت کردن وزنه در بازیهای آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا موجب شد تا این مداراها کمرنگتر شود و کیانوش به حاشیه برود. اما رستمی از تلاش دست برنداشت و مصدومیت چندباره کتف «سهراب مرادی» موجب شد تا وی به عنوان نفر نخست دسته ۹۶ کیلوگرم در لیست اعزام به تایلند قرار گیرد.
اما آیا کیانوش این توانایی را دارد که قدرت گذشته خود را بازیابد و بر سکوی جهانی و المپیکی قرار گیرد؟ برای پاسخ به این پرسش لازم است رکوردهای رقیبان وی مورد واکاوی قرار گیرد؛ رقیبانی که هم داخلی هستند و هم از کشورهای چین و قطر که در رقابتهای قهرمانی جهان حضور پیدا میکنند.
نخستین حریف سخت رستمی در راه مدال جهانی، «سهراب مرادی» عنواندار دسته ۹۶ کیلوگرم است. البته مصدومیت سهراب موجب شد تا کیانوش به راحتی جواز حضور در تایلند را کسب کند اما این مجوز برای انتخابی المپیک کار را برای وزنهبردار کرمانشاهی تیم ملی سخت خواهد کرد. سهراب مرادی با مهار وزنه ۱۸۶ کیلوگرم در یک ضرب و ۲۳۰ کیلوگرم در ۲ ضرب رکورددار جهان و المپیک به شمار میرود. این در حالی است که رکورد نهایی کیانوش در ۲ ضرب را ۲۲۰ کیلوگرم تخمین زدهاند.
اما اگر بنا باشد که مصدومیت مانعی برای حضور مرادی در المپیک باشد این سوال در ذهن دوستداران رشته ورزنهبرداری شکل خواهد گرفت که در نبود دارنده مدال طلای ریو ۲۰۱۶، مدال طلای دسته ۹۶ کیلوگرم به وزنه بردار ایرانی خواهد رسید؟ پاسخ به این پرسش با شرایط کنونی بدون شک منفی است زیرا در این دسته، ۲ ورزشکار دیگر هستند که رکوردی به مراتب بهتر از رستمی دارند.
«تیان تائو» چینی که در المپیک ریو ۲۰۱۶ مغلوب رستمی شد به دسته ۹۶ آمده است و شرایطی به مراتب بهتر از کیانوش دارد. وی تیرماه با مهار وزنه ۲۳۱ کیلوگرمی در ۲ ضرب، رکورد این دسته را به نام خود ثبت کرد؛ پیش از این سهراب مرادی با ۲۳۰ کیلوگرم عنواندار بود. دیگر وزنه برداری که میتواند در تایلند مانعی برای مدال طلای رستمی باشد «ابراهیم فارس الباخ» قطری است. وزنه برداری که در ۲ ضرب ۲۲۵ کیلوگرم را به ثبت رسانده است.
این شرایط نشان میدهد که رستمی هر چند به هوای ایستادن بر سکوی قهرمانی دسته ۹۶ گیلوگرم، به این وزن آمده است اما کسب مدال طلای او در این دسته بسیار دشوار به نظر میرسد. البته احتمالات را در وزنهبرداری نمیشود منکر بود. احتمالاتی که با لغزش رقیبان ممکن است کیانوش را به سمت سکوی قهرمانی سوق دهد.
لازم است این ورزشکار برای رسیدن به مدال طلا دسته ۹۶ کیلوگرم باید از خودسریهای یکجانبه پرهیز کند و با بازگشت به تمرینات و استفاده از تجربیات پیشکسوتان بتواند بهترین تصمیم برای مدال زرین المپیک بگیرد. کیانوش که در المپیک ریو ۲۰۱۶ با تمرینات انفرادی توانسته بود بر تیان تائو غلبه کند باید تا المپیک ۲۰۲۰ توکیو تلاشهای خود را بیش از پیش کند تلاشهایی که بتواند با ثبت رکورد از رقیبان داخلی و خارجی عبور کرده و به پرافتخارترین ورزشکار المپیکی ایران تبدیل شود.