تهران- ایرنا- وزیر پیشنهادی وزارت میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه امین اموال موزه‌ها صددرصد از بین زنان انتخاب می‌شود، گفت: ‌تاکنون سهمیه زنان برای فعالیت در سمت‌های مدیریتی سازمان میراث فرهنگی را از ۱۴.۷ به ۲۷ درصد افزایش دادیم و تلاش می‌کنیم بعد از آغاز فعالیت‌های این وزارتخانه این عدد را به ۵۷ درصد افزایش دهیم.

به گزارش خانه ملت، علی اصغر مونسان امروز دوشنبه در نشست فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی گفت: بنده نگاه ویژه‌ای به توانمندی زنان برای فعالیت در سمت‌های مدیریتی دارم و تلاش کردم در سازمان میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نیز حضور زنان در سطوح مختلف مدیریتی را افزایش دهم.

وزیر پیشنهادی میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی یادآور شد: البته مدیران زن برای خروج از تهران با مشکلاتی مواجه بودند، بنابراین محدودیت‌هایی برای استفاده از ظرفیت آنها در این سمت‌ها داشتیم. با این حال تاکنون دو مدیر زن در سطح عالی، ۴۲ نفر در سطح میانی و ۷۸ نفر در سطح  پایه انتخاب شدند و سهمیه زنان برای فعالیت در سمت‌های مدیریتی را از ۱۴.۷ به ۲۷ درصد افزایش دادیم و تلاش می‌کنیم بعد از آغاز فعالیت‌های این وزارتخانه این عدد را به ۵۷ درصد افزایش دهیم.

امین اموال موزه‌ها صددرصد از بین زنان انتخاب می‌شود

وی افزود: فعالیت زنان در اقامتگاه‌های بوم‌گردی که برای اولین بار صورت گرفته، ۱۶۰۰ زن فعالیت دارند، ۱۷۳ زن نیز به عنوان سرمایه گذار در حوزه گردشگری فعالیت می‌کنند و در کل ۸۵ درصد شاغلان در حوزه صنایع دستی را نیز زنان تشکیل می دهند، ضمن اینکه در زمینه انتخاب امین اموال موزه‌ها نیز صددرصد از ظرفیت زنان استفاده می‌شود.

مونسان با یادآوری اینکه بعد از این مانع ورود مدیران ناکارآمد به این وزارتخانه خواهد شد، تاکید کرد: بیمه هنرمندان و صنعتگران که به مدت ۵ سال قطع شده بود، از سال گذشته آغاز شده و امسال نیز تداوم پیدا خواهد کرد، همچنین در عرصه محصولات صنایع دستی به منظور قطع دست دلالان، نمایشگاه‌های ویژه‌ای در مناطق محروم و روستاها ایجاد خواهند کرد و به افراد در این مناطق آموزش می‌دهند تا محصولات خود را از طریق فضای مجازی به فروش برسانند.

وزیر پیشنهادی میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اظهار داشت: اجرای طرح تجاری سازی از سال ۹۶ آغاز شده ضمن اینکه بروزرسانی نحوه تولید صنایع دستی و فعالیت استارت آپ ها از دیگر مواردی است که در دستور کار قرار دارد. همچنین افزایش تعطیلات آخر هفته به طور قطع به رونق گردشگری منتهی می شود، بنابراین معتقدم حداقل برای دانش آموزان باید ۵ روز در دی ماه به علاوه دو روز آخر هفته تعطیل اعلام شود.

مونسان ضمن اینکه تاکید کرد که باید در بودجه سال ۹۹ ردیف خاصی برای اداره این وزارتخانه در نظر گرفته شود، تفاهم نامه‌ای با فراکسیون زنان به منظور تخصص سهمیه ۳۰ درصدی مدیریتی به زنان در این وزارتخانه امضا کرد.

فریده اولادقباد رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه استفاده از توانمندی مدیران زن در این وزارتخانه مهمترین دغدغه فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی است، گفت: توجه ویژه به صنایع دستی و بیمه زنانی که در این حوزه فعالیت دارند و صیانت از آثار باستانی کشور باید در اولویت دستور کار وزیر پیشنهادی گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی قرار بگیرد، ضمن اینکه این حوزه از این نظر دارای ارزش است که می‌تواند سالانه ۱۰۰ میلیارد دلار برای کشور ارزآوری داشته باشد.

وی تصریح کرد: دولت باید ردیف مستقلی برای وزارت گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی در نظر بگیرد تا بتواند گام‌های اساسی در زمینه ایجاد بازار برای عرضه صنایع دستی زنان به ویژه زنان سرپرست خانوار هم در داخل و هم خارج کشور ایجاد کند.

مدیران غیرمتخصص را از وزارت گردشگری کنار بگذارید

سیده فاطمه ذوالقدر نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه هدف از تبدیل سازمان میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به وزارتخانه این بود که در حوزه گردشگری تحولی اساسی صورت گیرد، خطاب به وزیر پیشنهادی این وزارتخانه گفت: شما باید مدیران غیرمتخصص را از بخش‌های مختلف این وزارتخانه حذف کرده و به جای آنها از افراد متخصص و کارآمد استفاده کنید تا در حوزه گردشگری تحول ایجاد شود.

وی با بیان اینکه توسعه حوزه گردشگری به درآمدزایی و اشتغالزایی منتهی خواهد شد، تاکید کرد: وزیر گردشگری باید برای ایجاد بازار به منظور عرضه صنایع دستی تولید شده توسط زنان و بیمه آنها چاره‌اندیشی کند و برای جذب گردشگر برنامه داشته باشد.

برای حمایت از تولیدات زنان سرپرست خانوار چاره‌اندیشی کنید

زهرا سعیدی نماینده مردم شهرستان مبارکه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه عرضه صنایع دستی تولید شده توسط زنان سرپرست خانوار نیازمند بازاریابی است، گفت: هم‌اکنون می‌توان از طریق فضای مجازی برای عرضه محصولات این زنان بازاریابی کرد، ضمن اینکه لازم است وزیر گردشگری قول دهد که مسئول خاص برای اداره این بخش تعیین کند تا بعد از گذشت مدتی این امر مورد غفلت قرار نگیرد. همچنین بعد از گذشت ۶ ماه توسط وی گزارشی در این رابطه به فراکسیون زنان ارائه شود.

زهرا ساعی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با یادآوری اینکه هدف از ایجاد وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اهمیت صنعت گردشگری در کشور بوده است که جای کار زیادی دارد، از وزیر پیشنهادی این وزارتخانه خواست که برای اجرای برنامه‌های خود در این زمینه اولویت‌بندی داشته باشد تا از این طریق مجلس نیز بتواند نظارت دقیقی بر این بخش داشته باشد.

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: یکی از مواردی که باید مورد توجه قرار بگیرد، ارتقای کیفیت مواد اولیه مورد نیاز برای تولید صنایع دستی است، همچنین فعالیت‌ها در این زمینه باید به روز رسانی شود و برای عرضه آنها در دیگر کشورها به ویژه کشورهای همسایه بازاریابی شود.

مجلس آماده همکاری با وزارت گردشگری برای رفع موانع جذب گردشگر خارجی است

سهیلا جلودارزاده عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ایجاد وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در پی درک عمیق از شرایط کشور و ظرفیت های موجود و نیاز به ارتقای حوزه گردشگری صورت گرفت، افزود: تنها ایجاد این وزارتخانه نمی‌تواند مشکل گشا باشد، بنابراین باید بانک اطلاعاتی در زمینه شناسایی ظرفیت‌ها در این حوزه ایجاد شود، نهادها شکل بگیرند تا بعد از مدتی دچار روزمرگی نشوند.

وی یادآور شد که مجلس آماده همکاری با وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در جهت رفع موانع جذب گردشگران خارجی و تامین امنیت آنهاست البته تحقق این مهم در گرو تعریف از منافع ملی است که باید در سطح عمومی اعلام شود.

افزایش تعطیلات آخر هفته به رونق گردشگری منتهی می‌شود

سیده فاطمه حسینی عضو فراکسیون زنان مجلس با بیان اینکه تمرکز بر افزایش تعطیلات آخر هفته به رونق گردشگری در داخل کشور منتهی میشود، گفت: این امر فرصتی  برای افراد ایجاد می کند تا بتوانند برای سفر به بخشهای مختلف کشور برنامه‌ریزی کنند، ضمن اینکه در این مورد باید ظرفیت‌های گردشگری در حوزه منابع طبیعی استان های مختلف به ویژه مناطق محروم کشور شناسایی شود و این اقدام نیز با رویکرد عدالت محور صورت گیرد.

وی  با یادآوری اینکه مبلغ ۱.۵ میلیارد دلار به حوزه گردشگری تخصیص یافته از وزیر پیشنهادی میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خواست تا توزیع مناسبی در زمینه منابع مالی موجود داشته باشد.

ایجاد تحول در وزارت گردشگری در گرو مدیریت صحیح منابع است

پروانه مافی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بودجه ای که برای امسال به حوزه گردشگری تخصیص یافته، پاسخگوی نیاز وزارت گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی نخواهد بود، از وزیر پیشنهادی خواست تا تعریف جدیدی از شرح وظایف ها داشته و منابع مالی مورد نیاز برای آن را مشخص کند، در غیر این صورت نمی‌توان تحولی در حوزه گردشگری ایجاد کرد.

سکینه الماسی عضو کمیسیون انرژی مجلس با یادآوری اینکه وزارت گردشگری در سایر کشورها یکی از مهمترین وزارتخانه‌ها محسوب می شود، افزود: یکی از مواردی که در روند فعالیت آن باید مورد توجه قرار گیرد، نحوه به کارگیری مدیران است، چرا که در گذشته هرگاه می خواستند به فردی یک پست مدیریتی بدهند که به نوعی به وی امتیازی داده باشند، به سازمان گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مراجعه می شد، بنابراین وزیر این وزارتخانه باید غربالگری در این حوزه را در دستور کار خود قرار دهد.