به گزارش سازمان بیمه سلامت، محمد رضا میرزایی روز دوشنبه درباره اجرای برنامه پزشکی خانواده افزود: برای اجرای برنامه پزشکی خانواده در کل کشور لازم است از تجربه دو استان اجرا کننده این برنامه (فارس و مازندران) استفاده شود. ۶ ماهه دوم امسال فرصت مناسبی برای طراحی مدل، برنامه ریزی اجرایی، هماهنگی با مجلس و دولت است تا مسیر اجرای برنامه پزشکی خانواده مشخص شود.
وی ادامه داد: نکته مهم در اجرای برنامه پزشک خانواده شهری که این روزها در دستور کار وزارت بهداشت و سازمانهای بیمه گر است، بحث مدل اجرایی و تامین اعتبارات لازم این برنامه است. اولین الزام اجرای برنامه پزشکی خانواده شهری تاکید جدی تولیت نظام سلامت، اعتقاد قلبی و عزم راسخ معاونتهای وزارت بهداشت و دومین موضوع مساعدت رئیس جمهوری و تصویب آن در هیات دولت و اختصاص اعتبار است. اگر قرار باشد از سال آینده این برنامه در یک سوم کشور اجرا شود، حداقل به ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
میرزایی بیان کرد: با توجه به فراهم شدن زیرساختهای خدمات الکترونیک از جمله نظام ارجاع الکترونیک، نسخه الکترونیکی، رسیدگی الکترونیکی به اسناد بستری، استحقاق سنجی الکترونیک و تامین فضای فیزیکی و تجهیزات در کشور برای اجرای برنامه پزشکی خانواده در سال ۹۹ مانعی وجود ندارد و میتوان این اقدام را در چند استان دیگر آغاز کرد.
مدیرکل دفترخدمات عمومی سازمان بیمه سلامت اظهار داشت: با توجه به تجربه اجرای مدلهای مختلف برنامه پزشکی خانواده در استانها به نظر میرسد که بهترین مدل برای اجرای این برنامه، مدل اصلاح شده استان های فارس و مازندران است. با توجه به مشکلات اجرایی که این دو استان دارند لازم است که تمام موارد بررسی و در دستورالعمل جدید گنجانده شود. این دستورالعمل می تواند مکمل دستورالعمل ۰۲ باشد که در آن مقطع توسط هیات دولت مصوب شده بود.
وی بیان کرد: وزارت بهداشت باید از نظر کارشناسان فنی سایر حوزه ها از جمله سازمان بیمه سلامت، تامین اجتماعی و استانهایی که در آن نظام ارجاع اجرا میشود، استفاده کند تا برای اجرای این برنامه در سایر استانها مدل کاربردی کامل و بی نقصی داشته باشیم.
میرزایی پیش از این نیز درباره برنامه پزشکی خانواده گفته بود: اولین نیاز اجرای برنامه پزشکی خانواده در کشور تامین اعتبار حداقل ۶ هزار میلیارد تومان در سال برای ۵۰ میلیون ایرانی در جمعیت شهری با حداقل برآورد سرانه سالانه ۱۲۰ هزار تومان برای هر نفر است. بزرگترین اولویت وزارت بهداشت و سازمانهای بیمهگر پایه برای خروج از مشکلات نظام سلامت کشور، اجرای بسته کامل برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع است. برنامه پزشکی خانواده روستایی، عشایری و شهرهای زیر هزار نفر از حدود ۱۴سال پیش برای حدود ۲۸ میلیون نفر اجرایی شد و بیش از ۶ هزار و ۷۰۰ پزشک و بیش از ۵ هزار و ۴۰۰ ماما همراه با سایر اعضای تیم سلامت بسته خدمات سطح یک را به مردم ارائه میکنند.