فرانس ۲۴ روز دوشنبه گزارش داد: مذاکرات نماینده آمریکا با طالبان با هدف پایان بخشیدن به جنگ هجده ساله آمریکا در افغانستان در جریان است.
خلیلزاد یکسال است که با طالبان در دوحه مشغول مذاکره است.
تضمینهای امنیتی از سوی طالبان و مذاکرات گسترده تر صلح بین شورشیان و دولت افغانستان، دو بخش اصلی از مذاکرات را تشکیل می دهد.
این نهمین دور گفت وگوهای آمریکایی ها با طالبان بود.
سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان درباره این دیدار به خبرنگاران گفت: "تلاش های ایالات متحده و سایر شرکا کمک می کند که طالبان وارد مذاکره مستقیم با دولت افغانستان شود."
صدیق صدیقی اضافه کرد: ما امیدواریم که این تلاش ها منجر به پایان یافتن درگیری شود.
او درباره جزییات این طرح گفت: مهمترین بخش توافق این است که خشونت های طالبان متوقف شود.
صدیقی اضافه کرد: امیدواریم هر توافق نامه ای که بین ایالات متحده و طالبان به امضا می رسد، منجر به صلح و آتش بس شود.
عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی افغانستان نیز با انتشار بیانیه ای اطمینان داد که او از "صلح کامل و پایدار در افغانستان" حمایت می کند.
در ادامه مذاکرات، اشرف غنی یک هیأت پانزده نفره برای دیدار با طالبان و مذاکره درباره شرایط داخلی افغانستان تعیین کرده و قرار است نشست میان آنها در هفته های آینده در نروژ برگزار شود.
رئیسجمهوری آمریکا روز پنج شنبه ۷ شهریور در گفت وگو با شبکه «فاکس نیوز» اظهار کرد: پس از امضای توافقنامه با طالبان، شمار نیروهای آمریکایی در افغانستان حدود ۳۰ در صد کاهش و به هشت هزار و ۶۰۰ نفر خواهد رسید. در صورت توافق صلح با طالبان، آمریکا در یک منطقه از افغانستان حضور نظامی دائمی خواهد داشت.
در زمان حاضر آمریکا در افغانستان ۱۴ هزار نیروی نظامی و امنیتی دارد و در صدد تخلیه کامل پایگاه های خود نیست. این در حالی است که طالبان خواهان زمانبندی خروج نیروهای آمریکایی است.