سنندج - ایرنا - رئیس اداره تغذیه و بهداشت آموزش و پرورش کردستان گفت: در حال حاضر از حدود سه هزار مدرسه شهری و روستایی در این استان، ۲۲ درصد مجوز ایجاد پایگاه تغذیه سالم دریافت کرده‌اند.

نادر منصوری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: پایگاه های تغذیه سالم همان بوفه یا تعاونی آموزشگاهی هستند که با رعایت منوی مواد خوراکی سالم و در راستای کمک به سلامت دانش آموزان ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۲۲ درصد مدارس استان مجوز ایجاد این پایگاه ها را دریافت کرده اند، افزود: پایگاه های تغذیه سالم ۲ نوع هستند و تمام آنها باید دارای تجهیزات مورد نیاز از جمله سرمایشی و گرمایشی، یخچال ویترینی، جعبه کمک های اولیه، قفسه بندی دیواری و ظرف زباله درب دار قابل شستشو باشند.

رئیس اداره تغذیه و بهداشت آموزش و پرورش کردستان اضافه کرد: در این پایگاه ها انواع خشکبار، خرما، مغزها و دانه ها، شیر و فرآورده های آن از نوع بدون چربی، نوشیدنی شامل دوغ بدون گاز صنعتی و آب معدنی، بیسکویت، کیک و کلوچه، انواع میوه های تازه اما شستشو شده، لقمه سالم، غذاهای پخته و انوع نان‌ها قابل عرضه است.

وی به مواد خوراکی غیر قابل عرضه در این پایگاه ها نیز اشاره کرد و یادآور شد: در این مکان ها باید از عرضه و فروش انواع پفک و چیپس مثل چیپس سیب زمینی و ذرت، انواع یخمک، نوشابه های گازدار و ماءالشعیر، دوغ گازدار، سوسیس و کالباس و انواع همبرگرهای بدون بسته بندی و فاقد مجوزهای بهداشتی خودداری شود.

منصوری تاکید کرد: همچنین فروش و عرضه آدامس های حاوی مواد قندی، سالادالویه بدون بسته بندی و فاقد مجوزهای بهداشتی، انواع لواشک و آلو و آلوچه فاقد مجوزهای بهداشتی، آب نبات هایی که به سطح دندان می چسبند، انواع آب میوه هایی که دارای قند افزوده هستند، فلافل، سمبوسه بستنی یخی، پاستیل، خیار شور و انواع سس ها ممنوع است.

وی اظهار داشت: محل عرضه و فروش مواد خوراکی در مدارس (پایگاه های تغذیه سالم) نیز باید دارای مصالح ساختمانی صاف، سالم و قابل شستشو بوده و مسئول بوفه نیز دارای کارت صحت سلامت و تندرستی باشد.

دستورالعمل پایگاه تغذیه سالم بر اساس ماده سه آیین نامه اجرایی تامین، حفظ و ارتقای سلامت جسمی، روانی و اجتماعی دانش آموزان مصوب هیات وزیران در آبان ۱۳۸۴ و بر اساس ابلاغ مشترک آموزش و پرورش و وزارت بهداشت و درمان با هدف ارتقای تامین بخشی از انرژی و مواد مغذی مورد نیاز دانش آموزان، ارائه مواد غذایی سالم و جلوگیری از عرضه مواد غذایی کم ارزش تغذیه ای به آنان، تهیه و در سطح مدارس کشور به مرحله اجرا در آمده است.  

در سال تحصیلی گذشته ۲۶۲ هزار دانش آموز در ۲ هزار و ۹۱۰ مدرسه با ۱۲ هزار و ۱۸۵ کلاس درس تحصیل کردند.
۷۳۴۸/۹۱۰۲