یوناتن بت کلیا نماینده آشوریان در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز-سه شنبه-مجلس در موافقت با وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی و گردشگری گفت: میراث فرهنگی ریشه در گذشته های دور این سرزمین به درازای تمدن بشریت دارد و زمینه هایی را فراهم می کند تا ضمن کنترل منفی گردشگری به معرفی فرهنگ و هنر و تاریخ کشور پرداخته و موجب ورود ارز به کشور می شود که در نهایت سبب بهبود زندگی مردم و گسترش تبادلات فرهنگی خواهد شد.
وی افزود: میراث فرهنگی شامل آداب و رسوم و بناها و هر آنچه از گذشته به ما رسیده باید برای آیندگان حفظ شود، این که امروز اقلیت ها آزاد و راحت در ایران زندگی می کنند نشان از حفظ این فرهنگ ها و رسوم در تمدن ایران است.
نماینده مردم آشوریان در مجلس با اشاره به لزوم وجود نظام اداری مقتدر که متولی این میراث فرهنگی با ارزش باشد گفت: برای سکانداری این دستگاه فردی شایسته نیاز است و مونسان به عنوان مدیری کارآمد، محبوب، دلسوز، دور از جناح بندی و آشنا به مسائل گردشگری می تواند متولی این وزارتخانه باشد.
بت کلیا کارنامه موفق مونسان را بررسی کرد و اظهار داشت: رشد ۵۲ درصدی گردشگران ورودی در سال ۹۷، رشد ۶۶ درصدی درآمد ارزی در این سال، افزایش ۴۰ درصدی گردشگران ورودی در چهار ماه ابتدایی سال ۹۸، طراحی برند ملی گردشگری، جلب مشارکت سازمان های متخصص بین المللی برای اجرای شش پروژه گردشگری در کشور از مهم ترین اقدامات وی است.
در زمان مونسان شاهد افزایش ۵۲ درصدی گردشگران خارجی بودیم
مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود در موافقت با وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی و گردشگری گفت: مخالفان مونسان به کمبود نیرو و عدم تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی در میراث فرهنگی اشاره کردند در حالی که این موضوعی است که مونسان به آن اذعان دارد.
وی اظهار داشت: سال گذشته کل منابع در اختیار میراث فرهنگی ۶۰۰ میلیارد تومان بوده است و نمی دانیم آیا این اعتبار تخصیص یافته یا خیر، سال گذشته ۶ میلیون دلار صادرات صنایع دستی داشتیم و جزو ۱۰ کشور برتر دنیا در زمینه میراث فرهنگی هستیم.
وی گفت: امروز صنعت گردشگری ما رتبه سوم اقتصاد دنیا را به خود اختصاص داده است، سال ۹۷، ۱۱ میلیارد دلار درآمد ارزی داشتیم، ۶۶ درصد درآمدها ناشی از نوسانات ارزی بوده است.
لاهوتی افزود: شرایط سیاسی حاکم را در نظر بگیرید ما ورود گردشگران خارجی را قبول داریم، ۵۲ درصد گردشگران خارجی در سال گذشته افزایش یافته است، با دو کشور چین و عمان حذف روادید شده است و شرایط برای ورود گردشگران تسهیل شده است.
مونسان مدیریتی قوی در سازمان میراث فرهنگی دارد
احمد سالک نماینده اصفهان در موافقت با وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی و گردشگری گفت: مونسان در دو سال گذشته مدیریتی قوی با طراحی و توجه مبانی برنامه های ششم توسعه داشته است، وزارت میراث فرهنگی کاربردی اقتصادی و فرهنگی دارد و هر دو مقوله در برنامه های مونسان مورد توجه قرار گرفته است.
وی اظهار داشت: این وزارتخانه حافظ فرهنگی میراث کهن کشور ما و حافظ انقلاب است، مونسان در دوران مدیریت خود حاشیه ها را از میراث فرهنگی کاست رانت ها را کم کرد، اشتغال زایی را افزایش داد.
وی در بخش دیگری از سخنانش به آمار ارائه شده از معاونت نظارت مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: طبق این آمار اقدامات مونسان ۵۶ درصد با برنامه های مقام معظم رهبری و اسناد بالادستی تطبیق داشته و تعجب می کنم چرا برخی می گویند اقدامات مونسان با اسناد بالادستی منطبق نبوده است.
سالک اظهار داشت: ۳۲ درصد برنامه ها همسو با برنامه های سیاست های ابلاغی دولت و برنامه ششم توسعه است.
نماینده مردم اصفهان در مجلس با اشاره به اهمیت حوزه سرمایه گذاری در وزارت گردشگری افزود: در سابقه مونسان افتتاح و بهره برداری از ۲۰۹ پروژه، افتتاح ۱۴۲۵ واحد بوم گردی و صدور ۴۵۷۵ موافقت اصولی با حجم سرمایه گذاری ۱۰۰ هزار میلیاردی دیده می شود که این موارد نشان دهنده توانمندی وی است.
مونسان هیچ گاه وارد بازی های سیاسی نشده است
سید ناصر موسوی لارگانی نماینده فلاورجان در موافقت با وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی و گردشگری گفت: به دلیل آنکه وزارت میراث فرهنگی به همت مجلس دهم تاسیس شده است لازم است یک شخصیت موثر و کاربلد و آشنا به مشکلات حوزه و واقف به ظرفیت ها و کمبودهای وزارتخانه جدیدالتاسیس ریاست ان را بر عهده بگیرد.
وی اظهار داشت: مدیریت مونسان بر میراث فرهنگی قابل توجه بوده است، تحرک قابل توجه در سطح میراث فرهنگی، تقویت مشارکت بخش خصوصی، استفاده از سایر ظرفیت های نهادهای دولتی در مرمت بناهای تاریخی، توسعه زیرساخت های گردشگری، احداث هتل و تلاش برای رشد ۵۲ درصد گردشگران خارجی با توجه به تحریم های ظالمانه از دستاوردهای مونسان است.
وی افزود: همچنین تسهیل صدور روادید و لغو ویزا با کشورهای بازار هدف، استفاده از ظرفیت دیپلماسی فرهنگی در دوره مسوولیت ایشان قابل توجه است، مونسان از لحاظ سیاسی با همه جناح ها و جریان های سیاسی همکاری داشته است اما هیچ گاه وارد بازی های سیاسی نشده است