جلسه علنی صبح سه شنبه مجلس شورای اسلامی با دستور کار بررسی صلاحیت "علی اصغر مونسان" برای تصدی وزارت «میراث فرهنگی و گردشگری» و "محسن حاجیمیرزایی" برای وزارت «آموزش و پرورش» تشکیل شد.
بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی وزارتهای «میراث فرهنگی و گردشگری» و «آموزش و پرورش» امروز در حالی در دستورکار قرار دارد که هر سه فراکسیون سیاسی مجلس (امید، مستقلین و ولایی) پیش از آغاز جلسه امروز نظر مثبت خود را نسبت به گزینههای پیشنهادی اعلام کردهاند.
حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی دقایقی پیش از آغاز جلسه علنی، در صحن مجلس شورای اسلامی حضور یافت تا از برنامههای وزیران پیشنهادی «میراث فرهنگی و گردشگری» و «آموزش و پرورش» دفاع کند که با استقبال نمایندگان و خوش آمدگویی علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی همراه شد.
اسحاق جهانگیری معاون اول رییسجمهور، محمود واعظی رییس دفترریاستجمهوری، لعیا جنیدی معاون حقوقی رییسجمهور، بیژن زنگنه وزیر نفت، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی، محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت، جمشید انصاری رئیس سازمان امور اداری و استخدامی و حسینعلی امیری معاون پارلمانی رییسجمهور، روحانی را در این جلسه همراهی میکردند.
روحانی: مونسان با نشاط و خوش فکر؛ حاجی میرزایی دقیق و پرکار
روحانی در دفاع از وزیران پیشنهادی آموزش و پرورش و میراث فرهنگی و گردشگری، با بیان اینکه شما نمایندگان حامیان اصلی دولت هستید، گفت: شما به وزیران رای دادید و دولت به پیشنهاد و تعیین افراد، توسط رییس جمهوری و رای اعتماد شما کار خود را آغاز کرد؛ بنابراین با کمک شما بوده که دولت تشکیل شده و با کمک شما است که دولت در مسیر قانونی خود قدم بر می دارد بنابراین در این روزهای سخت با وحدت از این مشکل عبور می کنیم ولو اینکه برای مردم روزهای سختی گذشته و باز روزهای سختی خواهد بود.
رئیسجمهوری افزود: اگر میراث فرهنگی نبود، کتاب نمیتوانست هویت ملی ما را تبیین کند. کاری که آثار شیراز، اصفهان و بقیه شهرهای بزرگ ایران را میتواند گویا باشد، زبان کتاب قاصر و کوتاه است. زبان تمدن و معماری یک زبان رسا و همه فهم است و ترجمه هم نمیخواهد.
رئیس جمهوری بیان کرد: آقای مونسان که از قبل هم در این سمت در دولت فعالیت می کرد عنصر فعال، بانشاط، پرکار، خوشفکری که از بهترین دانشگاه کشور فارغ التحصیل شده است آمادگی دارد بار مسئولیت این کار را بر دوش بگیرد که امیدوارم با رای نمایندگان مجلس شورای اسلامی در این دو سال باقی مانده همچنان آقای مونسان بتواند در این سمتی که تاکنون بوده، البته به عنوان وزیر این مسئولیت را بر عهده گیرد.
رئیس جمهوری با بیان اینکه محسن حاجیمیرزایی مزایای ویژه خود را دارد، گفت: او از نظر خلق و خوی، اخلاق، ادب و نحوه برخورد، انسان فوقالعادهای است و ما تا به حال در این ۶ سال ندیدهایم که عصبانیت وی چگونه است و این را تجربه نکردیم.
روحانی تصریح کرد: حاجی میرزایی این توان را دارد هم از لحاظ تحصیلات که علوم اجتماعی است و هم از نظر تجربه ۲۰ ساله کار معلمی در آموزش و پرورش داشته، کاملا برای این کار مهیا است. معتقدیم در دوران وی، یک تحول بسیار خوبی را در آموزش و پرورش شاهد خواهیم بود. این وزارتخانه برای همه ما و آینده ما بسیار اهمیت دارد.
روحانی در پایان از نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواست که به دو وزیر رای دهند تا دولت بتواند با همه افراد کابینه فعالیت خود را ادامه داده و در مسیر و شرایط سخت کشور را به با موفقیت مدیریت کند.
مخالفان حاجیمیرزایی چه گفتند؟
نخستین مخالف وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش، "نادر قاضیپور" نماینده ارومیه بود که گفت: وزیر آموزش و پرورش باید شخصیتی ملی و جذاب باشد، نسبت به معیشت فرهنگیان و مطالبات آنان چه اقداماتی انجام شده است. منزلت معلمان را با انتخاب وزیری خارج از بدنه آموزش و پرورش کاهش ندهید، دولت در انتخاب وزیر آموزش و پروش ارزانفروشی کرده و سادهترین مسیر را انتخاب کرده است.
وی افزود: انتخاب حاجی میرزایی به عنوان وزیر پیشنهادی نشان میدهد توجه واقعی به مسائل آموزش و پرورش کشور وجود ندارد، وزارت آموزش و پرورش جای آزمون و خطا و تجربهاندوزی نیست. حاجی میرزایی شناخت واقعی نسبت به آموزش و پرورش ندارد، در برنامههای حاجی میرزایی مشخص نشده که چه برنامه یا اقداماتی را برای آینده آموزش و پرورش در نظر گرفته است.
بعد از نماینده مردم ارومیه در مجلس، "نگهبان سلامی" نماینده خواف و رشتخوار به عنوان دومین مخالف وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش با تاکید به تحصیلات خود در حوزه آموزش و پرورش گفت: اولویت اساسی همه دولتها در دنیا آموزش و پرورش است چرا برای رئیس جمهور ما این موضوع در اولویت دهم هم نیست.
وی ادامه داد: دو دهه فاصله او آموزش و پرورش باعث شده که دغدغه مطالبهگری نداشته باشد، وزیر باید از بطن جامعه فرهنگیان معرفی میشد، افزایش کیفیت مدارس دولتی، حذف نابرابریها در حوزه آموزش دولتی و غیردولتی و توسعه حوزههای مهارتی از جمله دغدغههای رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم است که در برنامههای حاجی میرزایی وجود ندارد.
"محمد اسماعیل سعیدی" نماینده تبریز هم به عنوان سومین مخالف وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش اظهار داشت: شما (حاجی میرزایی) توضیح دهید که آیا دولت به شما این اختیار را میدهد که مشکلات و معضلات کنونی آموزش و پرورش و برنامه های ارائه شده خود را در این زمینه عملیاتی کنید.
وی اضافه کرد: وزیر قبلی، قربانی نبود اختیارات لازم برای اجرای برنامهها و وعدههای خود در آموزش و پرورش شد، فرهنگیان جزو اقشار دلسوز هستند دولت توضیح دهد چرا سالهاست که سرانه مدارس قطع شده است، چرا با وجود تاکید وزیر آموزش و پرورش بر عدم پرداخت شهریه به مدارس باز از والدین شهریه دریافت می شود.
"سیدتقی کبیری" نماینده خوی نیز در مخالفت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: سوابق مدیریتی و اخلاقی حاجی میرزایی بر همگان روشن است اما فاصله ۱۸ ساله او از بدنه آموزش و پرورش محل سوال است. این برنامهها بسیار کلی و آرمانگرایانه است و مشخص نیست با توجه به بودجه موجود باید چگونه اجرا شود.
وی با اشاره به اصل ۱۵ قانون اساسی یادآور شد: در برنامه حاجی میرزایی بحث تدریس ادبیات زبانهای اقوام در مدارس وجود ندارد این مساله نشان میدهد که حاجی میرزایی ارادهای برای اجرای اصل ۱۵ قانون اساسی ندارد.
موافقان حاجیمیرزایی چه گفتند؟
"حمید بنایی" نماینده گناباد در موافقت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش با تاکید بر این که نمایندگان مخالف برنامه حاجی میرزایی را مطالعه نکردهاند، گفت: در نگاه حاجی میرزایی آموزش و پرورش متعلق به همه است و وی به دنبال کار سیاسی نیست.
وی به ذکر مهمترین برنامههای حاجی میرزایی پرداخت و اظهار داشت: حذف تنوع بیش از اندازه مدارس، ساماندهی نیروهای انسانی، اجرای سند تحول بنیادین، نظام رتبهبندی معلمان، پرهیز از سیاستزدگی در آموزش و پرورش، اولویت دادن به دانشگاه فرهنگیان و نیروهای تربیت شده در آن و ساماندهی مدارس خارج از کشور از جمله مهمترین برنامههای حاجی میرزایی است.
"سیده فاطمه ذوالقدر" نماینده مردم تهران نیز در موافقت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: حاجی میرزایی دارای سابقه طولانی در نظام آموزشی است و با دولت نیز همواره همکاری های لازم را داشته است. حاجی میرزایی عضو شورای معلمان و معاونان بوده، مدیری توانمند و فردی پاکدست و متدین است.
وی ادامه داد: انتظار میرود حاجی میرزایی در وزارت آموزش و پرورش برای مقابله با مافیای کنکور و رشد قارچگونه آموزشگاهها اقدام کند. همچنین توجه به دختران بازمانده از تحصیل، تعیین تکلیف حقالتدریسها و خرید خدمتها و اجرای کامل نظام رتبهبندی معلمان حائز اهمیت و پیگیری است.
"محمدرضا منصوری" نماینده ساوه هم به عنوان سومین موافق وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: برنامههای حاجی میرزایی با توجه به اهمیتی که او به آموزشهای نوین دارد میتواند راهگشا باشد، در گذشته آموزش و پرورش ما فارغالتحصیلانی را به جامعه عرضه میکرد که توان کارآفرینی نداشتند، و امروز هم جوانانی داریم که مدارک عالی آموزشی دارند اما توان مهارتی و فنی ندارند. اهتمام وزیر پیشنهادی به بحث های مهارتی است و نگاه ویژه به دوره های ابتدایی و پیش دبستانی دارد.
"محمدحسین فرهنگی" نماینده تبریز در موافقت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: بنده شاهد تلاش ارزشمند حاجی میرزایی در اعمال نظرات انقلابی و دینی در حوزههای کاری و مسئولیتی بودهام، شهید محراب آیتالله مدنی از ایشان قدردانی کردند. تاکید بر اجرای سند بنیادین و مخالفت وی با سند استعماری ۲۰۳۰ مورد توجه قاطبه ملت است از تاکیدات وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش است.
لایحه ویژهای برای معلمان تدوین میشود
پس از صحبتهای مخالفان و موافقان، محسن حاجیمیرزایی برای دفاع از خود و برنامههایش در پشت تریبون مجلس شورای اسلامی حاضر شد و گفت: با همکاری دولت و مجلس لایحه خاص معلمان تدوین میکنیم تا جایگاه و منزلت آنها تامین شود.
وی با تشکر از رئیسجمهوری که به وی اعتماد کرده است، با بیان اینکه معلم کارمند نیست و مهمترین رکن تعلیم و تربیت است، اظهار داشت: توسعه و کیفیت بخشی به آموزش دوره دبستان به عنوان بنیان اصلی آموزش و پرورش است و ایجاد پوشش کامل دانشآموزان جزو برنامههای من خواهد بود و در دوره اول و دوم متوسطه هم برنامههای ویژهای داریم. حتی در راستای اجرای سند تحول توجه به توسعه کمّی و کیفی هنرستانها توجه ویژه خواهیم داشت چون بار سنگین آموزش مهارتها را به عهده دارند.
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش با طرح این سوال که آیا آموزش و پرورش شهروندانی مستقل تربیت میکند، گفت: با وجود اینکه چتر آموزش و پرورش در تمام سرزمین ایران گسترده است اما آنطور که شایسته فرزندان این مرز و بوم است ما زمینههای لازم را برای رشد و پرورش آنها فراهم نکردهایم. آموزش حافظهمحور فربه شده است و بنیانهای آموزشی ما آنچنان که باید باشد، نیست.
حاجی میرزایی ادامه داد: آموزش مهارت های زندگی و ایجاد نشاط، گسترش برنامههای پرورشی و تربیتی، استمرار ارزشهای دینی و اخلاقی و تشویق و ترغیب به نماز از دیگر برنامههای من است. اگرچه از ظرفیت کانون پرورش فکری استفاده خواهد شد. ظرفیت سازمان فنی و حرفهای کشور را در کنار آموزش و پرورش قرار میدهم تا برای توسعه مهارتها برای توسعه مهارت ها که هدفگذاری شده است از پیش دبستانی تا پایان دوره متوسطه به صورت تخصصی اقدام شود.
وی ادامه داد: برنامه های منظم و منسجم برای سلامت و توسعه ورزش دانش آموزان طراحی کرده ایم. توسعه تربیت بدنی در مدارس، نهادینه کردن فعالیت های سالم بدنی برای کاهش سالانه هزاران میلیارد از هزینه های درمانی از دیگر برنامه های من است که در تعامل با وزارتخانه های ورزش و بهداشت انجام خواهم داد.
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه دسترسی به فرصت های برابر و با کیفیت حق همه شهروندان است و باید برای آن تلاش کنیم، یادآورشد: توسعه مدارس دولتی جزء سیاست های اصلی من خواهد بود. به عنوان نمونه افزایش کیفیت مدارس دولتی از برنامه های مدنظر است اگرچه مخالفتی با مدارس غیردولتی ندارم و باید اینها هم توسعه پیدا کند؛ اما به عنوان دولت وظیفه دارم کیفیت مدارس دولتی را داشته باشیم و به مردم حق انتخاب بدهیم.
حاجی میرزایی گفت: مقابله با بازماندگی از تحصیل که کودکان را در معرض این خطر بزرگ قرارمی دهد که در آینده بیکار و مستعد آسیب های اجتماعی و در فقر قرار گیرنداز دیگر دغدغه های من است که این مشکل را با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی حل خواهیم کرد.
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش با بیان اینکه باید آشتی ملی بین مدرسه و جامعه اتفاق بیفتد، اظهار داشت: اگر مدرسه خانه دوم است خانواده مدرسه اول است باید دیوار حایل بین مدرسه و خانه از بین برود چون اکنون والدین نقش تعیین کننده در مدرسه ندارند و مشارکت در ارزیابی مدرسه بسیار اندک است و فقط زمانی که پول می خواهند سراغ والدین می روند. مدرسه باید کانون یادگیری شود و کانون تعاملات آموزشی، تربیتی و روانشناختی باشد.
وی اضافه کرد: ما با مشکل نادیده گرفته شدن و مهمی از نظر فقدان احترام کافی به حقوق اقوام، اقلیت ها و اهل سنت مواجه هستیم و آن هم خوب آموزش ندیدن بسیاری از کودکان در مناطق غیر فارسی زبان است ما باید به سمتی برویم که ضمن حفظ میراث فرهنگی، زبانی و بومی محلی تسلط آنان به زبان فارسی به حد مطلوب برسد و جلوی هرگونه نقصان در توانمندی آنان در آینده گرفته شود.
حاجی میرزایی تصریح کرد: من ضامن اجرای اصل ۱۵ قانون اساسی خواهم بود واقدامات در دست اجرا را توسعه خواهم داد. تحقق همه اهداف بلند آموزش و پرورش نیازمند توجه به واقعیت های موجود است.
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش تصریح کرد: من روز گذشته با آقای رئیس جمهوری صحبت کردم. امروز در محضر جهانگیری معاون اول ریاست جمهوری و سایر اعضای دولت عرض می کنم که درست است مطالبات معوق فرهنگیان باید به سرعت سامان داده شود که این کار را هم در دستورکار داریم و حتی پرداخت پاداش بازنشستگان آغاز شده است و این کار استمرار پیدا می کند اما باید مشکلات بودجه ای آموزش و پروش ریشه ای حل شود و من این کار را خواهم کرد. برای حل ریشه ای آن باید ابتدا بودجه واقع بینانه تنظیم شود.
حاجی میرزایی با بیان اینکه باید به حقوق معلمان فکر کنیم، تصریح کرد: دولت تلاش کرده است همواره افزایش حقوق متناسب با تورم باشد و فرهنگیان و معلمان نیز از این حق برخوردار خواهند شد، باید حقوق معلمان به روز پرداخت شود چون وقتی تاخیر در این پرداخت ها صوت می گیرد از یک سو معیشت فرد آسیب می بیند و از سوی دیگر اقتدار و منزلت نظام آموزشی ما در معرض خطر قرار می گیرد باید برای آن فکر کرد.
وی خاطرنشان کرد: برای حل مسکن معلمان برنامه ای در پیش داریم و تلاش خواهیم کرد برای افزایش برخورداری فرهنگیان از مسکن در همکاری با وزارت راه و شهرسازی و استفاده از ظرفیت صندوق ذخیره این کار را انجام دهیم. تمام ظرفیت های موجود را برای ارتقای جایگاه، کرامت و منزلت معلمان به کار می گیریم.
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: اقتصاد آموزش و پرورش یک اقتصاد بزرگ است، این اقتصاد محدود به اعتبارات دولتی نمی شود، بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان در قالب کلاس های کمک آموزشی، انتشارات کتب کمک آموزشی، کلاس های کنکور و کلاس خصوصی و هزینه هایی که خود مردم می پردازند، هزینه می شود این حجم بزرگ نقدینگی به اهداف آموزشی ما کمکی نمی کند، این حجم بزرگ اقتصادی خروجی نظام آموزشی ما که دانش آموزان هستند بجای اینکه تبدیل به شهروندی مستقل و مشارکت جو و دارای عادت و رفتار مناسب کند، آنها را تستزن بار می آورد و یک اضطراب مدام به آنها می دهد.
وی تاکید کرد: کنکور باید اصلاح شود و تاثیر معدل در تحصیل دانشگاه ها باید افزایش پیدا کند. سال هاست مدیریت دارایی های آموزش و پرورش به عنوان اهرم قرار دادن دارایی ها برای حل مسائل آموزش و پرورش و توسعه آموزش کیفی استفاده می شود و من اقتصاددانانی که تحول خواه هستند را در آغاز مسئولیت اگر مورد اعتماد دوستان قرار گیرم برای این کار مامور خواهم کرد و به اقتصاد آموزش و پرورش سامان خواهم داد.
مخالفان مونسان چه گفتند؟
با پایان صحبتهای حاجیمیرزایی، بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش به پایان رسید و بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی و گردشگری آغاز شد. در ابتدای این بررسی، جلال محمودزاده نماینده مهاباد در مخالفت با وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی و گردشگری گفت: تعداد گردشگران داخلی که به خارج کشور می روند دو تا سه برابر تعداد گردشگران خارجی است که به ایران می آیند، به دلیل ناکارآمدی مجموعه میراث فرهنگی تعداد گردشگران ایرانی به خارج از کشور رو به افزایش است.
وی تصریح کرد: ایران در زمان مسوولیت مونسان بدترین رتبه را از نظر شاخص رقابت پذیری سفر و گردشگری کسب کرده است، کمبود شدید نیرو در حالی که اعتبارات میراث فرهنگی و گردشگری طی ۱۰ سال گذشته چهار برابر شده است، عدم تناسب تشکیلات سازمانی در جذب افراد متخصص، عدم استفاده بهینه از نیروهای موجود و آموزش آن ها در راستای کاهش آسیب بر میراث فرهنگی و تاریخی کشور در این زمان اتفاق افتاده است.
سید مرتضی خاتمی نماینده ماهنشان نیز در مخالفت با وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی و گردشگری گفت: با توجه به برنامه، عملکرد و سابقه مونسان باید گفت در دو سال گذشته نگاهی غیر جامع در حفظ میراث فرهنگی داشته ایم، عدم طبقه بندی و اولویت بندی آثار و ردیف بندی میراث از جمله این موارد است که باعث شده در زمینه تحقق اهداف بالادستی اتفاق محسوسی رخ ندهد.
وی این سوال را مطرح کرد که چند درصد از اهداف میراث فرهنگی عملیاتی شده و گفت: آیا در دستیابی به جایگاه اول منطقه بدون اتکا به نفت موفق بوده ایم؟ و آیا در واگذاری امور به بخش خصوصی اقدامات موثری انجام شده است.
پروانه سلحشوری نماینده تهرانهم در مخالفت با وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی و گردشگری گفت: متاسفانه در برنامه ارائه شده مواردی مخدوش و بدون پشتوانه وجود دارد، در جایی اشاره شده هزینه مرمت و ساماندهی بناهای تاریخی ۴ هزار میلیارد و در جایی دیگر ۲ هزار میلیارد شده است.
سلحشوری ادامه داد: استانداردسازی در موزه ها از خلاءهای برنامه پیشنهادی مونسان است، این روزها بحث مبارزه با فساد جدی است اما تعدادی از مدیریان منصوب مونسان در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری تحت پیگرد قانونی هستند.
حسن نوروزی نماینده رباط کریم در مخالفت با وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی و گردشگری گفت: شما (مونسان) موظف به اجرای سندهای بالادستی نظام بودید، شما بایستی میراث فرهنگی را با پیوست های تخصصی برای کل طرح های ملی تهیه می کردید آیا این کار انجام شده است؟ آیا شما حمایت از هنرمندان و فناوران صنایع دستی را در دستور کار قرار داده اید؟ ایا از ظرفیت خیرین مسلمان در تقویت میراث فرهنگی استفاده کرده اید؟ آیا برای طرح توریست درمانی طرحی تهیه کرده اید؟
موافقان مونسان چه گفتند؟
در ادامه جلسه صحن علنی مجلس شورای اسلامی، یوناتن بت کلیا نماینده در موافقت با وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی و گردشگری گفت: رشد ۵۲ درصدی گردشگران ورودی در سال ۹۷، رشد ۶۶ درصدی درآمد ارزی در این سال، افزایش ۴۰ درصدی گردشگران ورودی در چهار ماه ابتدایی سال ۹۸، طراحی برند ملی گردشگری، جلب مشارکت سازمان های متخصص بین المللی برای اجرای شش پروژه گردشگری در کشور از مهم ترین اقدامات وی است.
مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود نیز در موافقت با وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی و گردشگری گفت: سال گذشته کل منابع در اختیار میراث فرهنگی ۶۰۰ میلیارد تومان بوده است و نمی دانیم آیا این اعتبار تخصیص یافته یا خیر، سال گذشته ۶ میلیون دلار صادرات صنایع دستی داشتیم و جزو ۱۰ کشور برتر دنیا در زمینه میراث فرهنگی هستیم.
لاهوتی افزود: شرایط سیاسی حاکم را در نظر بگیرید ما ورود گردشگران خارجی را قبول داریم، ۵۲ درصد گردشگران خارجی در سال گذشته افزایش یافته است، با دو کشور چین و عمان حذف روادید شده است و شرایط برای ورود گردشگران تسهیل شده است.
احمد سالک نماینده اصفهان در موافقت با وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی و گردشگری گفت: مونسان در دو سال گذشته مدیریتی قوی با طراحی و توجه مبانی برنامه های ششم توسعه داشته است، وزارت میراث فرهنگی کاربردی اقتصادی و فرهنگی دارد و هر دو مقوله در برنامه های مونسان مورد توجه قرار گرفته است.
وی با اشاره به اهمیت حوزه سرمایه گذاری در وزارت گردشگری افزود: در سابقه مونسان افتتاح و بهره برداری از ۲۰۹ پروژه، افتتاح ۱۴۲۵ واحد بوم گردی و صدور ۴۵۷۵ موافقت اصولی با حجم سرمایه گذاری ۱۰۰ هزار میلیاردی دیده می شود که این موارد نشان دهنده توانمندی وی است.
سید ناصر موسوی لارگانی نماینده فلاورجان در موافقت با وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی و گردشگری گفت: تسهیل صدور روادید و لغو ویزا با کشورهای بازار هدف، استفاده از ظرفیت دیپلماسی فرهنگی در دوره مسوولیت ایشان قابل توجه است، مونسان از لحاظ سیاسی با همه جناح ها و جریان های سیاسی همکاری داشته است اما هیچ گاه وارد بازی های سیاسی نشده است.
چین را پشت سر گذاشتیم
پس از سخنان موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، مونسان به پشت تریبون آمد و با بیان اینکه ایران به واسطه ظرفیت های بینظیر تاریخی، فرهنگی، بناهای متعدد تاریخی، اماکن دینی و بیش از ۶۰۰ موزه فعال و ظرفیت های بی نظیر طبیعی و تنوع آب و هوایی جزء ۱۰ کشور پرظرفیت جهان دسته بندی شده است، اظهار داشت: خوشبختانه گردشگری در کشور با رشد خوبی به سمت جلودر حرکت است و علی رغم مشکلاتی که در این مدت به واسطه تحریم ها به وجود آمد، با تدابیر سازمان میراث فرهنگی گذشته؛ همچون لغو روادید با کشورهای هدف، تعیین کشورهای هدف، تمرکز روی کشورهای منطقه ای و تبلیغات وسیع در فضای مجازی آثار مضر تحریم کاهش یافت.
وی ادامه داد: این اتفاقات در حالی رخ داد که به واسطه تحریم های صنعت گردشگری، کاهش پروازهای مستقیم را داشتیم که یکی از اجزای مهم توسعه گردشگری خارجی است. تنش های منطقه ای و کوچکترین تنش نیز بر گردشگری اثر بسیاری می گذارد و تلاطمات ارزی گردشگران را سرگردان می کند.
وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: هم اکنون بالغ بر ۲۰۰ هزار میلیارد تومان حجم سرمایه گذاری درپروژه های حوزه گردشگری است که بخشی از آن شامل ۴۰۵ هتل و ۱۵۴ هتل ۴ و ۵ ستاره است و تمام تلاش ما این است تا بین ۶۰ تا ۷۰ درصد این پروژه ها را تا پایان سال به نتیجه برسانیم.
وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: بهره برداری از هزار و ۴۲۵ پروژه بوم گردی در دو سال گذشته علاوه بر تامین زیرساخت ها در زمینه طبیعت گردی موجب ایجاد اشتغال و جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهر و حتی باعث حرکت معکوس شده، رونق اقتصادی در روستاها را به وجود آورده و برای جوانان ما ایجاد اشتغال کرده است.
مونسان اضافه کرد: ما در قالب بوم گردی ها اجازه دادیم هر کسی با اندک سرمایه و با وام های ارزان قیمت از محل طرح اشتغال روستایی، بتوانند فضای کسب و کار برای خود ایجاد کنند این یعنی عدالت اجتماعی و توزیع عادلانه ثروت که یکی از دغدغه های مقام معظم رهبری و شما نمایندگان مردم است.
وی افزود: با کسب رتبه اول جهانی در سال گذشته با ثبت ۸ شهر و دو روستا در فهرست جهانی، برای نخستین بار چین را پشت سرگذاشتیم و به رتبه اول ثبت شهرهای جهانی در حوزه صنایع دستی در دنیا رسیدیم.
اعتماد پارلمان به حاجی میرزایی و مونسان
در پایان نوبت صبح جلسه امروز مجلس شورای اسلامی و پس از پایان سخنان مونسان، رایگیری از نمایندگان آغاز شد که بر این اساس، حاجی میرزایی با ۲۰۰ رای موافق، ۴۸ رای مخالف و ۷ رای ممتنع از ۲۵۵ نماینده حاضر به عنوان وزیر آموزش و پرورش و مونسان با ۱۶۳ رای موافق، ۸۷ رای مخالف و ۵ رای ممتنع از ۲۵۵ نماینده حاضر به عنوان وزیر میراث فرهنگی و گردشگری انتخاب شدند.