سمنان- ایرنا- رییس پارک علم و فناوری استان سمنان گفت: خیران در تامین زیرساخت‌های فناوری به منظور ایجاد اشتغال جوانان و تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان مشارکت کنند.

سید محمد اسماعیل جلالی روز سه‌شنبه در آیین افتتاح نخستین مرکز رشد واحدهای فناور خیرساز کشور در شهمیرزاد با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، اظهار داشت: یکی از سیاست‌هایی که در پارک علم و فناوری استان سمنان پیگیری می‌شود استفاده از ظرفیت خیران در تقویت زیرساخت‌های فناوری و توسعه علم است.
وی با اشاره به کاهش ۸۰ درصدی بودجه امور عمرانی در سال‌های اخیر، ادامه داد: استفاده از ظرفیت خیران و بخش خصوصی کمک کننده در تامین زیرساخت است.
رییس پارک علم و فناوری استان سمنان با بیان اینکه بیکاری دانش‌آموختگان در سال۹۷ حدود ۱۸ درصد گزارش شده است، افزود: در مجموع ۴۰ درصد آمار بیکاری کشور را دانش‌آموختگان دانشگاهی تشکیل می‌دهند و استفاده از ظرفیت خیران در تقویت زیرساخت‌های فناوری نقشی مهم در کاهش آمار بیکاری این قشر دارد.
جلالی تصریح کرد: ایران در استفاده از ظرفیت موسسه های خیریه در ایجاد اشتغال در میان کشورهای جهان رتبه ۳۲ را دارد، این آمار مطلوب نیست و باید از ظرفیت خیران بیش از پیش در تامین زیرساخت‌های فناوری و توسعه علم استفاده کرد.
وی یادآور شد: ایالت متحده بالاترین سرانه خیریه را دارد و جایگاه ایران با توجه به سابقه انجام امور خیر، فرهنگ دینی و نیک‌اندیشی ایرانیان باید تقویت شود و ارتقاء یابد.
به گفته جلالی، گرایش خیران در کشورهای دیگر به سمت فعالیت های مختلف مانند آموزش و انجام کارهای بشردوستانه است، اما در ایران عمده فعالیت‌های خیران در امور مذهبی است و ضرورت دارد فرهنگسازی شود خیران در امور فناورانه و بشردوستانه بیش از پیش وارد شوند.
جلالی افزود: بسترسازی وقف در زمینه فناوری از ۱۳۸۳ آغاز شد و تا سال‌های اخیر ادامه داشته اما باید به درستی نیز پیاده سازی شود.
رییس پارک علم و فناوری استان سمنان گفت: سال ۱۳۹۲ کارگروه جذب کمک غیردولتی در پارک علم و فناوری استان تشکیل شد و ایجاد اولین مرکز فناوری در شهمیرزاد شهرستان مهدیشهر نمونه ای از این فرهنگ خیرساز است.
ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری و رئیس بنیاد نخبگان کشور به منظور افتتاح نخستین مرکز رشد واحدهای فناور خیرساز کشور در شهمیرزاد، شرکت در شورای ادارای استان و بازدید از چند واحد تولیدی دانش بنیان به استان سمنان سفر کرده است.
استان سمنان ۵۸ شرکت دانش بنیان فعال در حوزه هایی مانند فناوری زیستی، سخت افزار، نرم افزار، فناوری اطلاعات و ماشین آلات پیشرفته دارد که از این تعداد ۲۰ شرکت نوپا و بقیه تولیدی هستند.
۷۳۴۲/۶۱۰۳