کمال حسنی نالوسی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هر سال در فصل تابستان با کاهش دبی چشمههای تامین کننده آب شرب، جیرهبندی آب در برخی مناطق روستایی این شهرستان شروع میشود که برای پرشدن مخزن، در برخی ساعات جریان آب قطع میشود.
وی اضافه کرد: این طرح با همکاری اهالی روستا انجام میشود و در ساعات اولیه بامداد که نیاز به آب کمتر است، جریان آب قطع شده و در دیگر ساعات شبانهروز اهالی روستا از آب موردنیاز برخوردار هستند.
وی اظهار داشت: سال گذشته در ۳۵ روستای این شهرستان طرح جیرهبندی اجرا شد اما امسال با توجه به حفر چند حلقه چاه برای تامین آب شرب روستاها و همچنین افزایش نزولات آسمانی این طرح تنها در ۶ روستا اجرا شده است.
وی با بیان اینکه هماکنون برای هیچکدام از روستاها آبرسانی به صورت سیار انجام نمیشود، گفت: این اداره در صورت نیاز، آمادگی کامل جهت انتقال آب به نقاط مختلف روستایی این شهرستان با استفاده از تانکر را دارد.
رییس اداره امور آب و فاضلاب روستایی مهاباد با اشاره به طرح آبرسانی به روستاهای این شهرستان از سد مهاباد نیز گفت: مطالعات آبرسانی به ۱۴۱ روستای بخش مرکزی و خلیفان از طریق تصفیهخانه قدیمی مهاباد به اتمام رسیده و عملیات آن در دهه مبارک فجر سال گذشته شروع شده است.
وی افزود: اعتبار اولیه اختصاص یافته این طرح بالغ بر ۷۰ میلیارد ریال است که هماکنون پیمانکار آن مشخص شده و از ۴۰۰ کیلومتر خط انتقال آن ۴۰ کیلومتر خط انتقال آن احداث شده است.
وی اظهار داشت: با توجه به کاهش سطح آبهای زیرزمینی، اتمام این پروژه میتواند پایداری آبرسانی به روستاهای مهاباد را از طریق آب سد به طور کامل محقق سازد و مشکل تامین آب آشامیدنی برای شهروندان روستایی این شهرستان از بین برود.
از مجموع ۱۹۲ روستای دارای سکنه مهاباد، ۱۰۴ روستا با ۱۶ هزار مشترک زیرپوشش آب و فاضلاب روستایی این شهرستان هستند که مصرف سالانه آب آنها سه میلیون و ۹۵۷ هزار مترمکعب است.
مهاباد با حدود ۲۳۷ هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجانغربی واقع شده است.
۳۰۲۰/۶۱۸۵/