تهران- ایرنا- رییس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: راه نجات اقتصاد کشور و خودکفایی در تقویت حوزه فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان است.

علی وحدت روز سه شنبه در حاشیه گردهمایی سه روزه فناورانه صنایع، شرکت‌های دانش بنیان و استارتاپ‌های صنعت غذایی در صندوق نوآوری و شکوفایی در آیین امضای تفاهم‌نامه سه جانبه حمایت از توسعه فناوری بذر که بین دانشگاه آزاد اسلامی، سازمان اوقاف و امور خیریه و صندوق نوآوری و شکوفایی به امضا رسید، افزود: امیدواریم همکاری این سه نهاد موجب شود که دانش‌بنیان‌ها در توسعه کشور تاثیرگذاری بیشتری داشته باشند.

وی اظهار داشت: برگزاری رویدادهای فناورانه از فعالیت‌های صندوق در اکوسیستم فناوری کشور برای به هم رساندن شرکت‌های دانش‌بنیان به صنایع تولیدی کشور است، از چند روز گذشته رویداد فناورانه صنایع غذایی برای نزدیک کردن شرکت‌های کوچک حوزه فناوری غذایی با تامین کنندگان اصلی در حال برگزاری است و خوشبختانه برگزاری این رویدادها اثرگذاری خوبی داشته و توانسته شرکت‌های دانش بنیان کوچک و نوپا را به شرکت های بزرگ صنعتی متصل کند.

وحدت ادامه داد: صندوق نوآوری و شکوفایی در این رویدادها به بحث تضامین شرکت‌های دانش بنیان برای انعقاد قرار داد کمک می‌کند، همچنین اگر محصولی بخواهد برای اولین بار تولید شود، صندوق تسهیلات ساخت نمونه اولیه ارایه می‌دهد و همچنین برای خرید محصولات دانش بنیان نیز تسهیلات لیزینگ در نظر گرفته است.

وی یادآور شد: برخی خدمات صندوق به شرکت‌های دانش بنیان از طریق بانک‌ها و صندوق‌های پژوهشی مستقر در صندوق نوآوری و شکوفایی ارایه می‌شود که شرکت‌ها می‌توانند با مراجعه به واحدهای مستقر در صندوق با خدمات در نظر گرفته شده آشنا شوند.

وی افزود: زمانی که از امنیت غذایی صحبت می‌کنیم چندین جنبه از جمله سلامت غذا، قابل تولید بودن و استطاعت‌پذیری آنرا دربر می گیرد، باید بدانیم در بعضی از حوزه های غذا که ساده به نظر می رسد مانند بذر خیار و صیفی‌جات، این خطر وجود دارد که اگر روزی نتوانیم به هر دلیلی بذر تامین کنیم امنیت غذایی ما به هم می‌خورد و با توجه به ظرفیت علمی که در کشور وجود دارد این امر خیلی خوشایند نیست.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به اینکه ما باید فعالیت در زمینه تامین امنیت غذایی را به بخش‌های دیگر کشور از قبیل حوزه دام و طیور سوق دهیم افزود: در بخش دام و طیور نیز ما باید در حوزه تامین خوراک و واکسن ورود کنیم، متاسفانه یکی از رنکینگ های واردات صنعت غذایی ما در زمینه تامین خوراک دام است.

وحدت بیان کرد: کشور علاوه بر وسعت جغرافیایی و اقلیمی دارای وسعت علمی نیز است، با توجه به زیست بوم مناطق دارای بنیه علمی مختلف هستیم، اکنون یکی از  پروژه های علمی در استان اصفهان به صورت نمادین به ثمر رسیده است، خوشبختانه با وجود شرکت های بزرگی که در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد این امکان فراهم شده است با استفاده از امکانات سازمان اوقاف بتوانیم تولیدات در حوزه بذر را  به نتیجه برسانیم.

کسب مجوز برای راه اندازی صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی 

وحدت گفت: یکی از راه‌های کمک به شرکت‌های دانش بنیان، فناور و خلاق، صندوق‌های پژوهش و فناوری است، خوشبختانه مجوز راه اندازی صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی گرفته شده و این امر می‌تواند به شرکت‌های وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی کمک کند، امیدواریم این امر نیز در سازمان اوقاف و امور خیریه اتفاق بیفتد و با راه اندازی صندوق پژوهش و فناوری به توسعه فناوری کشور کمک شود.

تفاهم نامه سه جانبه با هدف راه اندازی کارخانه تولید بذر اصلاح شده صیفی‌جات، بین دانشگاه آزاد اسلامی، سازمان اوقاف و امور خیریه و صندوق نوآوری و شکوفایی به امضا رسید.