تهران- ایرنا- محققان انگلیسی در مطالعه‌ای متوجه شدند که داروهای سرطان سینه برخی از سلول‌های سرطانی را در «وضعیت خفته» فرو می‌برند و بالقوه به آنها اجازه می‌دهند تاسال ها بعد دوباره عود کنند.

به گزارش پایگاه اینترنتی اطلس نیوز، این تحقیق که توسط محققان دانشگاه «کالج ایمپریال» لندن انجام شده است زمینه را برای کشف روش‌هایی به منظور خواب نگاه داشتن طولانی‌تر سلول‌های سرطانی هموار می‌کند؛ این مطالعه همچنین می‌تواند به طور بالقوه به کشف روشی برای ضعیف کردن سلول‌های سرطانی منجر شود تا بتوان آنها را با درمان از بین برد.

محققان در این مطالعه سلول‌های سرطان سینه انسان را در محیط آزمایشگاه بررسی کردند و اثر گروهی از داروهای سرطان سینه موسوم به درمان های هورمونی را بررسی کردند.

«لوکا مگانی» نویسنده اصلی از دانشگاه کالج ایمپریال این مطالعه گفت: محققان مدتها است بحث می کنند که آیا روش های هورمونی درمانی - که درمان های بسیار مؤثری هستند  و جان میلیون ها نفر را نجات می دهند - با کشتن سلول‌های سرطان سینه عمل می‌کنند یا اینکه آیا این داروها سلول های سرطانی را در وضعیت خواب فرو می برند.

این سوال بسیار مهمی است زیرا در بیشتر سرطان‌های سینه از هورمون درمانی استفاده می شود. نتایج این مطالعه نشان می‌دهند که داروهای هورمون درمانی برخی از سلول های سرطان سینه را می کشند اما سایر سلول های سرطانی را در وضعیت خواب فرو می برند.

این محقق خاطر نشان کرد که اگر بتوانیم اسرار این سلول‌های خفته را فاش کنیم در آن صورت می‌توانیم با نگهداری این سلول ها در وضعیت خواب دائم یا بیدار کردن آنها و یا کشتن آنها روشی برای پیشگیری از عود سرطان پیدا کنیم.

نتایج این مطالعه در مجله Nature Communications منتشر شده است.