بیرجند - ایرنا - رئیس دانشگاه بیرجند گفت: با توجه به محدودیت‌های منابع و شرایط سخت اقتصادی این دانشگاه در ۶ ماه نخست امسال ۱.۵ تا ۲ میلیارد تومان در منابع صرفه‌جویی کرده است.

احمد خامسان روز سه‌شنبه در نشست ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی استان خراسان جنوبی که به ریاست استاندار برگزار شد افزود: امسال تمامی فرآیندهای دانشگاه تا ۹۷ درصد غیرحضوری شده است. 

وی با بیان اینکه فرآیند ثبت‌نام ورودی‌های جدید در یک هفته ۱۰۰ میلیون تومان هزینه داشته است اظهار داشت: امسال با غیرحضوری شدن این فرآیند و راه اندازی سامانه جامع پیش بینی می‌شود تا ۶ درصد مصرف کاغذ دانشگاه صرفه‌جویی شود. 

رئیس دانشگاه بیرجند تجمیع بخش‌های اداری برخی از دانشکده‌ها را در چارچوب اقتصاد مقاومتی یادآور شد و گفت: در بخش فضای سبز دانشگاه نیز به سیستم آبیاری قطره‌ای مجهز شدیم و با مدیریت این بخش ۷۲ هزار مترمکعب مصرف آب را کاهش داده‌ایم. 

وی با بیان اینکه چهار پروژه فاضلاب خاکستری در دانشگاه اجرا می‌شود افزود: با کمک شرکت دانش بنیان تصفیه خانه دانشگاه که برآورد می‌شد حدود چهار میلیارد تومان هزینه داشته باشد با حدود ۷۰۰ میلیون تومان در حال اجرا است که امیدواریم به نتیجه برسد. 

خامسان عنوان کرد: برق موردنیاز یکی از ساختمان‌های دانشگاه بیرجند در حال حاضر از انرژی خورشیدی تامین می‌شود که پیش‌بینی می‌کنیم تا ۲ سال آینده تمامی ساختمان‌ها به این سیستم مجهز شود. 

وی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی به معنای کاهش هزینه‌ها و وابستگی به خارج است گفت: در این قالب توانسته‌ایم اعتبارات در اختیار را صرفه جویی کنیم. 

رئیس پارک علم و فناوری خراسان جنوبی نیز گفت: ایجاد کارخانه‌های نوآوری بسیار مهم است تا بتوانیم نیروهای موردنیاز صنایع را به صورت کاربردی آموزش دهیم. 

محمدعلی ناصری بیان کرد: در حال حاضر شرکت‌های دانش بنیان هستند که نیروی متخصص موردنیاز را از جامعه دانش آموخته ندارند و اگر در سطح استان سوله یا ساختمان‌هایی به شرکت‌های دانش بنیان واگذار شود می‌توان با استفاده از اعتبارات ملی فضای مناسبی از کسب و کار را راه اندازی کرد. 

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی هم گفت: یکی از اهداف مهم برنامه‌های این سازمان مردمی کردن اقتصاد است. 

مرتضی عربی افزود: در همین راستا با آموزش‌های کوتاه مدت صنایع دستی و راه اندازی بازارچه‌ها از جوامع محلی حمایت شده است. 

وی بوم‌گردی را نسخه موفق اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: این مهم تاکنون مهاجرت معکوس را در روستاها به دنبال داشته است. 

وی ادامه داد: با همکاری استان‌های خراسان رضوی و خراسان شمالی بخشی از اشتراکات تاریخی، فرهنگی و ادبی سه استان را در راستای جذب گردشگر به کار گرفته‌ایم. 

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی گفت: قنات بلده فردوس و قصبه گناباد از جمله محورهای گردشگری هستند که بسته سرمایه گذاری نیز برای آن تعریف شده است تا با استفاده از ظرفیت‌های بومی بتوانیم به رونق گردشگری دست یابیم. 

وی اظهار داشت: در بحث آسبادها نیز رشد خوبی در منطقه زابل، نهبندان، درمیان و خواف شاهد هستیم که این مهم می‌تواند به عنوان مراکز رزق و روزی بازسازی و به کمک دانش بومی مردمان در راستای اقتصاد مقاومتی دنبال شود. 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی نیز با اشاره به وضعیت نامطلوب برخی زیرساخت‌های فرهنگی در استان گفت: ساخت ۲ مجموعه فرهنگی در بیرجند و مجموعه‌هایی در قاین، بشرویه و طبس در راستای اقتصاد مقاومتی دنبال شده است. 

ناصر نبی زاده اظهار داشت: در حوزه سینمایی برای ارتقای وضعیت استان سه سالن جدید در طبس ساخته می‌شود. 

وی افزود: بهسازی سینماهای بیرجند، قاین و فردوس نیز در دستور کار قرار دارد. 

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه خراسان جنوبی نیز گفت: در مسیر اهداف اقتصاد مقاومتی با عرضه سوخت مرزی گام‌های بلندی در استان برداشته شده است  و بیش از ۳۰ میلیون لیتر سوخت مرزی از ابتدای امسال عرضه شده در حالی که در چند سال گذشته به طور میانگین سالانه فقط ۲۵ میلیون لیتر عرضه می‌شد. 

قربانعلی مردانی افزود: پیگیری و نظارت بر توزیع سوخت نیز از جمله طرح‌هایی است که در راستای اقتصاد مقاومتی دنبال می‌شود که شاهد کاهش پنج درصدی برداشت سوخت هستیم. 

وی گفت: در زمینه تبدیل سوخت مصرف کنندگان عمده با احتساب میانگین چهار سال اخیر هر سال ۳۰ میلیون لیتر کاهش فرآورده را شاهد هستیم که صرفه جویی ۳۲ میلیارد تومان از آن حاصل شده است. 

استفاده از ظرفیت‌ها و مشاوره‌های سازمان بازرسی برای اطمینان بخشی دستگاه‌های اجرایی در اجرایی شدن پروژه از دیگر مباحث مطرح شده در این نشست بود. 

۹۸۹۳*۳۰۲۸