به گزارش روز سه شنبه ایرنا، تفاهمنامه اجرای این طرح زیربنایی در نشستی با حضور مدیرعامل شرکت عمران، آب و خدمات منطقه آزاد کیش و سرمایه گذار بخش خصوصی، از طریق قرارداد BOT امضا شد.
BOT از ترکیب حروف اول سه واژهی Build بهمعنای ساختن، Operate بهمعنای بهرهبرداری و Transfer بهمعنای واگذاری تشکیل شده است. بنابراین، قراردادهای BOT را در فارسی میتوان معادل قراردادهای «ساخت، بهرهبرداری و واگذاری» قلمداد کرد. درواقع، BOT سه قرارداد در یک قرارداد است.
مهندس علی مقدس زاده رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت عمران، آب و خدمات منطقه آزاد کیش، با بیان این که توسعه تصفیه خانه های کیش در زمره برنامه های اجرایی این شرکت و منطبق با طرح جامع جزیره است، افزود: با اجرای این طرح علاوه بر تامین نیاز آبی فضای سبز، آب تولیدی توسط آب شیرین کن های جزیره بازچرخانی شده و در مصرف انرژی و کاهش هزینه و جلوگیری از آسیب به محیط زیست نقشی مهم دارد.
مدیرعامل شرکت عمران، آب و خدمات منطقه آزاد کیش اظهار داشت: با توجه به مرجانی بودن جزیره و لزوم حفظ و نگهداری محیط زیست و انتقال آب سالم تر به نسل های بعدی، اجرای شبکه های انتقال و تصفیه خانه های فاضلاب امری ضروری است.
وی با اشاره به اینکه تمامی آب تصفیه شده در تصفیه خانه های کیش صرف آبیاری فضای سبز جزیره می شود، گفت: با راه اندازی مدول دوم تصفیه خانه شمال جزیره، از یکسو آب مورد نیاز برای توسعه فضای سبز جزیره تامین میشود و دیگر سو لجنی که از تصفیه این فاضلاب ها بدست می آید، علاوه براینکه به عنوان کود دارای مقادیر زیادی از ترکیبات شیمیایی نظیر نیترات و فسفات است، خاصیت جذب کنندگی آب و سبک کننده خاک را نیز دارا است.
ظرفیت تصفیه خانه ۱۰ هزار متر مکعبی شمال کیش که در سال ۱۳۹۳ به بهره برداری رسیده است با اجرای طرح توسعه به ۲۰ هزار متر مکعب خواهد رسید.
این تصفیه خانه امکان افزایش تولید پسآب به ۴۰ هزار متر مکعب را دارا است که به موازات رشد جمعیت ساکن و گردشگر در سالهای آتی قابل توسعه است.
تصفیه خانه فعلی کیش با ظرفیت ۱۰ هزار متر مکعب ( ده میلیون لیتر ) در روز از سال ۱۳۹۳ در جزیره کیش راه اندازی شده است و این مجموعه هم اکنون با تمام ظرفیت فعال است و
خروجی آن صرف آبیاری فضای سبز جزیره می شود.
جمعیت فعلی کیش حدود ۳۵ تا ۴۰ هزار نفر عنوان می شود که این آمار روبه افزایش است.