سینمای ایران در طول یک سال معمولا بین ۸۰ تا ۱۰۰ فیلم تولید میکند. در میان این آثار، گونه سینمای اجتماعی بیشترین سهم را داشته و البته گاه در فروش نیز برخی از این فیلمها با سبقت از سینمای کمدی گیشه سینما را نیز فتح کردهاند.
حال سازمان سینمایی در تازهترین اطلاعیه خود ۱۶ مجوزی که به آثار سینمایی از تاریخ ۲۳ خرداد تا ۴ شهریور داده را منتشر کرده است که در یک بررسی کلی مشخص است باز هم از این تعداد مجوز، ۹ فیلم در گونه اجتماعی ساخته خواهد شد.
ژانر خانوادگی و دفاع مقدس نیز هر کدام با ۲ مجوز به طور مشترک در رده دوم قرار گرفتهاند. سینمای کم رونق کودک و نوجوان نیز در این آمار با یک سهم در کنار ژانر حادثهای و کمدی، اجتماعی هر سه با یک سهم به طور مشترک در رده سوم قرار گرفتهاند.
از دیگر نکات قابل توجه این مجوزها میتوان به ۴ فیلم اولی در میان این ۱۶ مجوز اشاره کرد که اتفاقا تمامی این ۴ کارگردان فیلم اول نیز مجوزهای خود را در گونه اجتماعی گرفتهاند که اسامی این کارگردانان جوان به ترتیب مجوزها علی درخشنده، عباس امینی، امید امیننگارشی و حسن آخوندپور است.
یکی از بحثهای دیگری که البته در سینمای تمام دنیا نیز وجود دارد اما در سینمای ایران بیشتر به چشم میخورد وجود یک تهیهکننده، کارگردان و نویسنده برای یک فیلم است که در بین این ۱۶ مجوز مذکور نیز حسین قناعت، علیاصغر شادروان، بهمن کامیار و کیوان علیمحمدی به تنهایی تهیهکننده، کارگردان و نویسنده آثار خود هستند.
حمید فرخنژاد بازیگر مطرح این روزهای سینمای ایران است که شاید کمتر کسی بداند او ابتدا کارش را با کارگردانی در سینما آغاز کرد اما وقتی نخستین فیلمش را بازی کرد به سرعت آنقدر با استقبال کارگردانان مواجه شد که دیگر هیچ وقت به سمت کارگردانی بازنگشت.
حالا در بررسی ۱۶ مجوز سازمان سینمایی باز هم خبری از کارگردانی فرخنژاد نیست اما او این بار تهیهکنندگی را تجربه کرده است و با همکاری یکی دیگر از جنوبیهای سینمای ایران یعنی احسان عبدیپور مجوز «میجر» را گرفتهاند.
بازگشت سیدضیا هاشمی در مقام تهیه کننده، ساخت یک فیلم دفاع مقدسی از کیوان علیمحمدی و کارگردانی دوباره عباس رافعی بعد از چندین سال از دیگر نکات قابل ذکر این ۱۶ مجوز اخیر سازمان سینمایی است.