این در حالی است که مراحل ساخت و آماده سازی استخر روباز بانوان، بهار امسال نهایی شده و بانوان استان منتظر بودند تا تابستان امسال را در این استخر شنا کنند اما به دلیل حرف و حدیث هایی که توسط برخی نهادها، مبنی بر رعایت نشدن مباحث امنیتی در این استخر و بعضا تاکید بر لزوم مسقف کردن آن پیش آمد، این طرح همچنان به بهره برداری نرسیده است.
این حرف و حدیث ها تا جایی پیش رفت که برخی بدون توجه به فقری که در بخش فضای ورزشی ویژه بانوان وجود دارد، پیشنهاد تغییر کاربری این مکان به استخر مردانه را بدهند تا به یکباره همه مشکلات امنیتی آن نیز برطرف شود!
به گزارش ایرنا، استخر روباز بانوان بجنورد در ارتفاعات شمال شرقی بوستان بشقارداش، در ۶ کیلومتری جنوب بجنورد و در ابتدای جاده بجنورد - اسفراین ساخته شده و سازندگان آن بر این باور بودند که با افتتاح آن نخستین استخر روباز بانوان کشور رونمایی شده و با توجه به رعایت همه ملاحظات لازم، فضایی برای تفریحات آبی بانوان، به دور از هیاهوی شهری و در محیطی امن و آرام فراهم خواهد شد.
اردیبهشت امسال بود که استاندار خراسان شمالی با توجه به گفته های متعدد برخی مبنی بر تامین نبودن امنیت استخر روباز بانوان، پیشنهاد پوشاندن سقف این استخر برای استفاده از آن در تمام ماههای سال را ارائه کرده و بدین وسیله به اظهار نظرهای مختلفی که در خصوص عدم امنیت کافی این فضا برای استفاده بانوان می شد، پایان داد.
محمدعلی شجاعی گفته بود که فضای مطلوبی در محل بوستان بش قارداش برای استفاده زنان فراهم شده اما با وضعیت فعلی تنها می تواند در فصل تابستان مورد استفاده قرار گیرد.
وی با بیان اینکه نکات لازم برای ایمنی این استخر به خوبی رعایت شده اما مگر نداشتن سقف چه امتیازی برای خانم ها دارد؟، خواستار مسقف شدن آن شده و افزوده بود که حیف است این همه سرمایه گذاری تنها برای چند ماه مورد استفاده باشد و بعد به خاطر شرایط اقلیمی، تعطیل شود.
وی تصمیم گیری نهایی در خصوص مسقف کردن استخر را به خود شهرداری واگذاشته و افزوده بود که با مسقف کردن استخر، به تمام نگرانیهایی که توسط برخی به دلیل نبود امنیت کافی کطرح می شود، نیز پایان داده می شود.
در این میان رئیس شورای اسلامی شهر بجنورد نیز با اشاره به موافقت شورا با طرح مسقف کردن این استخر، تنها دلیل عدم انجام این کار را کمبود اعتبارات اعلام کرده بود که در این راستا با توجه به اعلام استاندار مبنی بر اختصاص اعتبار و کمک های لازم برای این امر، مشکل کمبود اعتبار نیز برطرف شده و قرار شد این پروژه مسقف شود.
اکنون با گذشت چندین ماه از زمان اعلام شورای شهر مبنی بر لزوم مسقف کردن این طرح و به بهره برداری رساندن آن در ایام تابستان، هنوز هیچ اقدامی در این راستا صورت نگرفته و این پروژه با آغاز فصل پاییز همچنان بلااستفاده رها شده و هیچ تدبیری برای آن اندیشیده نشده است.
ساخت این استخر از اساس خواست شورای شهر نبود
رئیس کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر بجنورد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اشکال اصلی گرفتار شدن در چنین وضعیتی را ناشی از مدیریت سابق شهرداری دانست و گفت: هم اکنون نیز بیشترین اشکالات متوجه عدم پیگیری مباحث از سوی مدیریت شهری و یا نبود قاطعیت نزد شورای شهر برای اعلام نظر در خصوص این استخر است.
سیدمحسن موسوی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، ساخت چنین استخری را از اساس، منطبق بر مصوبه کمیسیون های شورای شهر ندانست و افزود: ساخت این استخر بدون هماهنگی و اطلاع کمیسیون های شورای شهر انجام گرفت و حال آنکه در چنین موارد حساسی باید تمام جوانب، قواعد و آییننامه ها، استانداردها و الزامات مورد توجه جدی بوده و در طرح لحاظ شود.
وی یادآور شد: در اجرای این طرح به مسائل امنیتی توجه شده که البته باید نظر نهایی در این خصوص را مسئولان مربوطه بدهند ولی اشکال اساسی به بهداشت این استخر مربوط می شود.
موسوی از مهمترین الزامات ایجاد یک استخر را رعایت استانداردها در خصوص تصفیه آب و تهویه هوا دانست و گفت: با توجه به روباز بودن این استخر در خصوص تهویه مشکل خاصی وجود ندارد ولی به دلیل تامین آب از چاه و استفاده افراد گوناگون از آن حتما باید آب به صورت استاندارد و بهداشتی تصفیه شود.
وی با اشاره به احتمال ورود میکروب، گرد و غبار و ایجاد قارچ و جلبک در استخر، خاطرنشان کرد: بر اساس مذاکراتی که با مجموعه کارشناسان بهداشتی صورت گرفته این استانداردها در استخر رعایت نشده است.
عضو شورای اسلامی شهر بجنورد بر لزوم نگهداری این استخر به صورت تخصصی تاکید کرد و گفت: باید تمام جوانب و امکانات از قبیل رختکن، غریق نجات و... در این پروژه لحاظ شود.
وی مدعی شد که نبود مدیریت مناسب بهداشتی در استخر مردان بوستان بش قارداش، موجب شده مشکلات بهداشتی بسیاری از قبیل پیدایش جلبک و رعایت نکردن مسائل بهداشتی و حتی استحمام افراد با استفاده از شوینده ها در آن مشاهده شود که به همین دلیل چندین بار در سال های گذشته فعالیت آن متوقف شده است.
این عضو شورای شهر افزود: وجود این اشکالات در استخر مردان ایجاب می کند که در استخر بانوان این موارد با حساسیت بیشتری مورد توجه قرار گیرد، تا شاهد مشکلات این چنینی نباشیم.
موسوی اظهار داشت: با توجه به هزینه ای که برای این استخر شده، لازم است با بهینه سازی و مدیریت درست، جلو توقف گاه و بیگاه آن گرفته شده و سپس مورد بهره برداری قرار گیرد.
وی در خصوص مسقف کردن این پروژه نیز گفت: استفاده از سازه های سبک که قابلیت انتقال نور به داخل را داشته باشد، می تواند در این رابطه کمک کننده باشد تا استخر همچنان به نام بانوان باشد.
این عضو شورای اسلامی شهر بجنورد اظهار داشت: مقصر استفاده نشدن از این استخر در طول تابستان نیز شورای شهر نبوده، بلکه عدم هماهنگی در کسب مجوزهای لازم توسط شهرداری باعث توقف روند بهره برداری از آن شده است.
وی یادآور شد: بهتر بود به جای ایجاد این استخر در بوستان بش قارداش، شهرداری در حرکتی واقعیتر مجموعه ای ورزشی اختصاصی در داخل شهر برای بانوان ایجاد می کرد تا دسترسی آنان به این مجموعه ورزشی نیز راحت تر می بود.
سازندگان استخر باید مشورت میگرفتند
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان شمالی نیز در این رابطه ضمن مطلوب خواندن ایجاد این پروژه برای بانوان شهر بجنورد، اظهار داشت: این مجموعه فضای بسیار خوبی را برای بانوان در کنار فرزندانشان ایجاد خواهد کرد تا ساعاتی را در کنار هم به خوبی سپری کنند.
وی با اشاره به لزوم اعمال رویه تشویقی در حمایت از استفاده این استخر برای بانوان، گفت: تاکید بر سرپوشیده بودن این استخر از سوی افرادی صورت گرفته که همیشه در تمام مباحث مخالف هستند.
رضا رجبزاده گفت: با توجه به اینکه قرار بود این استخر از همان ابتدا روباز باشد در قرارداد اولیه در ارتفاع بالا در بوستان ساخته شد زیرا اگر بنا بر سرپوشیدن آن بود لزومی نداشت که در مکانی چنین مرتفع ساخته شود و می شد آنرا با هزینه ای کمتر در پایین ایجاد کرد.
وی یادآور شد: اشتباه متولیان این پروژه از همان ابتدا در این بود که مشورتی در رابطه با روباز بودن آن نکردند در صورتی که اگر کار مطالعاتی درستی صورت می گرفت با این مشکلات مواجه نمی شدند.
مطالعه طرح، پیشنیاز گذاشتن بودجه برای سقف استخر
معاون هماهنگی برنامه و بودجه سازمان مدیریت و برنامه ریزی نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اختصاص اعتبار برای پوشاندن سقف استخر منوط به انجام مطالعات و تحقیقات لازم بر روی آن است.
مصطفی عربی افزود: در صورتی که در مطالعات و تحقیقات صورت گرفته مشکلی مشاهده نشود پروژه بررسی و از محل منابع استانی اعتبار لازم به آن اختصاص داده می شود.
تلاش های خبرنگار ایرنا برای گفت و گو با مدیران شهرداری بجنورد در خصوص این طرح به نتیجه ای نرسید.
مجموعه استخر روباز بانوان بجنورد با گستره پنج هزار مترمربع بر روی ارتفاعات ضلع شمال شرقی بوستان بش قارداش ساخته شده که استخر بانوان آن ۴۰۰ مترمربع و استخر کودکان آن ۱۰۰ متر مربع وسعت دارد و مجموعا برای اجرای این طرح ۱۰ میلیارد ریال هزینه شده است.
در این مجموعه ویژه که به نوعی استخر ساحلی محسوب می شود، مکانی نیز برای آفتاب گرفتن بانوان تعریف و تعبیه شده و محدوده ای ساحلی نیز تعریف شده که با ماسه دریایی پوشیده شده است.
به گفته شهردار پیشین بجنورد، به عنوان طراح و مجری طرح، امنیت بوستان با ایجاد سه لایه محافظتی تامین شده که شامل دیوار و صفحه های حفاظتی، دژ چهار متری و نیز فنس کشی و سیم خاردار است.
بجنورد، مرکز استان ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی، ۲۱۰ هزار نفر جمعیت دارد.
ط/۵۱۳۲