اصفهان - ایرنا - ۲ هزار و ۸۳۳ شغل پایدار با راه‌اندازی ۸۸ طرح تعاونی در ۱۴ شهرستان استان اصفهان همزمان با "هفته تعاون" ایجاد شد.

 مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان روز چهارشنبه در چهاردهمین جشنواره استانی تجلیل از تعاونی‌های برتر گفت: برای اجرای این طرح ها ۲۲۵ میلیارد تومان سرمایه گذاری صورت گرفته که ۸۹ درصد آن از محل سرمایه گذاری و آورده اعضاء و ۱۱ درصد از محل تسهیلات بانکی تامین شده است.

محسن نیرومند افزود: از مجموع ۶۴۳ طرح که امروز به صورت ویدئو کنفرانس با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری و محمد شریعتمداری وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی افتتاح شد، چهار طرح شاخص به استان اصفهان اختصاص داشت.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی اصفهان با اشاره به اینکه شاخص اصلی در طرح های تعاونی، تامین آورده و سرمایه گذاری توسط اعضاست، اظهار داشت: استان اصفهان رتبه اول تعداد طرح های تعاونی را با  ۱۴ درصد از مجموع ۶۴۳ طرح به بهره برداری رسیده در این هفته به خود اختصاص داده است.

وی اظهار داشت: ۸۶۰ تعاونی از خرداد امسال در چهاردهمین جشنواره تجلیل از تعاونی های برتر ثبت نام کردند که پس از داوری ۲۳ تعاونی در شاخص ها و گرایش های مختلف، بیشترین امتیاز  را بدست آوردند.

نیرومند اضافه کرد: شرکت‌ها و اتحادیه‌های تعاونی که دستکم سه سال از تاریخ ثبت آنها می‌گذرد، در گرایش‌های تأمین نیاز تولیدکنندگان، مصرف کنندگان، صنوف توزیعی، صنوف خدماتی و نیز حوزه  مسکن، حمل و نقل، اعتبار، عمرانی، فراگیر ملی، دهیاری، دانش بنیان، زنان، صنایع دستی، فرش دستباف، اتاق تعاون، خدماتی، کشاورزی، صنعتی، معدنی و اتحادیه‌های تعاونی، در این جشنواره ثبت نام کردند.

 مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان گفت: تعاونی های برتر در شاخص ها و گرایش های بیست گانه ارزیابی شدند و در مراسم امروز علاوه بر ۲۳ تعاونی برتر، یک تعاونی سبز هم در گرایش صنعت مورد تجلیل و قدردانی قرار گرفت.

رئیس اتاق تعاون استان اصفهان هم در این مراسم گفت: رویکرد بانک توسعه تعاون به تعاونی ها تفاوتی با سایر بانک ها ندارد.

سیدمحمد میرهادیان افزود: هنگامی می توانیم این بانک را از خودمان بدانیم که تسهیلات بهتر و آسانتری به تعاونی ها ارائه دهد.

وی گفت: شرایط بانک توسعه تعاون برای اعطای تسهیلات به شرکت های تعاونی مانند سایر بانکهاست و سرمایه کمتری هم نسبت به بانک های دیگر دارد.

میرهادیان ادامه داد: انتظار داریم بانک توسعه تعاون، همه سرمایه‌های تعاونی ها را جذب کند و تسهیلات خوبی به ما ارائه دهد و شرایط فعالیت را برای شرکت های تعاونی تسهیل نماید.

وی بیان کرد: تا پایان برنامه پنجم توسعه باید 25 درصد از اقتصاد ملی در بخش تعاون باشد اما پس از 40 سال، این کار هنوز محقق نشده است.

رئیس اتاق تعاون استان اصفهان تصریح کرد: تعاونی ها می توانند کمک خوبی برای دولت در ساخت واحدهای مسکونی در قالب مسکن اجتماعی باشند اما تاکنون در این زمینه بخشنامه ای برای مشارکت تعاونی ها ارائه نشده است.

چهاردهمین جشنواره استانی تجلیل از تعاونی‌های برتر و همزمان با افتتاح ۸۸ طرح تعاونی، امروز در اصفهان برگزار شد.

تعاونی‌های استان اصفهان در زمینه‌های کشاورزی، صنعتی، معدنی، عمرانی، خدماتی، صنایع دستی و دانش بنیان با بیشترین سهم در دسته خدماتی فعالیت دارند.  
از میان ۹۵ هزار و ۸۲ تعاونی کشور، حدود ۳.۵ درصد از آنها به تعداد سه هزار و ۳۰۰ تعاونی با ۸۰۰ هزار عضو و بیش از ۵۵ هزار نیروی کار در استان اصفهان فعالیت دارند.

نهم تا پانزدهم شهریور هر سال به عنوان "هفته تعاون" نامگذاری شده است.

7150/6027