سنندج - ایرنا - معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای کردستان گفت: طرح آبرسانی و خط انتقال آب از سدها به شهر سقز ۸۸ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در چند ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

عرفان مومن پور روز چهارشنبه در دومین جلسه شورای حفاظت از منابع آب سقز اظهار داشت: پنج حوزه آبریز کل کشور از منابع آبی کردستان سرچشمه می‌گیرند و  منابع آبی این استان و به ویژه در سقز مشکل عمده‌ای ندارد.

وی با اشاره به اینکه برداشتهای مجاز و غیرمجاز شن و ماسه از رودخانه‌ها ضربه شدیدی به شریان‌های حیاتی می‌زند، یادآور شد: این برداشت‌ها گودی و انحراف مسیر را در پی دارد و در نهایت به کاهش درجه نفوذپذیری و شکستگی آب و عامل مخرب و تهدید برای آب‌های سطحی و زیرزمینی منجر می‌شود.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای کردستان با بیان اینکه سد چراغ ویس سقز پنج هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی معادل ۲۵ میلیون مترمکعب آب مصرفی را تحت پوشش آبی خود قرار می‌دهد، افزود: این سد در انقلاب بزرگی در حوزه تامین آب کشاورزی و شرب سقز و روستاهای اطراف بود.

مومن‌پور اضافه کرد: سقز در افق ۳۰ ساله پیش رو مشکل کم آبی را نخواهد داشت و ۲ سد بزرگ چراغ ویس و شهید کاظمی به طور کامل آب شرب این شهرستان را تامین می‌کنند.

وی به بازگشت ۱۱۸ میلیون مترمکعب آب به آبخوان‌ها در راستای طرح تعادل بخشی و نگهداری آب در کردستان اشاره و تاکید کرد: استان در این راستا رتبه اول کشور را بدست آورده است.

وی با اشاره به سیل‌های اخیر در استان‌های مختلف کشور و کردستان، یادآور شد:‌ حجم بارش در کردستان نسبت به سایر استان‌های سیل‌زده چندین برابر بوده و هیچ مورد تلفات جانی در سیل‌های کردستان گزارش نشده است و این کار عملکرد عالی ستاد بحران کردستان و عوامل اجرای آن را در شهرستان‌ها نشان می‌دهد.

معاون عمرانی فرماندار ویژه سقز نیز در این جلسه اظهار داشت: سدهای این شهرستان می‌توانند برای طرح‌های گردشگری در راستای ایجاد شغل برای جوانان بیکار و فرصت‌های اقتصادی و تفریحی مورد استفاده قرار گیرد و در صورت سازماندهی و بهره‌برداری درست و نگهداری می‌توان برای هزار نفر اشتغالزایی کرد.

علی محمدیان با بیان اینکه باید مطالعات دقیق و علمی برای این ظرفیت صورت بگیرد، گفت: با تشکیل کمیته برای سازماندهی این سدها ورزش‌های آبی و طرح‌های گردشگری و توسعه اقتصادی شهرستان را احیا می‌کنیم و توسعه شهر به خوبی در ریل ترقی قرار می‌گیرد.

در شهرستان سقز ۲ سد بزرگ چراغ ویس و شهید کاظمی وجود دارد که در حال حاضر آب شرب سقز از محل سد شهید کاظمی تامین می‌شود و با اجرایی شدن خط انتقال آب شرب به سقز کیفیت آب شرب چندین برابر خواهد شد.

سقز با بیش از ۲۲۶ هزار نفر جمعیت دومین شهرستان پر جمعیت استان کردستان است که در ۱۹۰ کیلومتری شمال سنندج مرکز این استان قرار دارد.

۷۳۴۵ / ۳۰۳۴