مشهد- ایرنا- مدتهاست مشکل همیشگی تامین بودجه بیمه‌ها گریبان بیمه تکمیلی درمان خانواده شهدا را نیز گرفته و گفته می شود که این موضوع منجر به کاهش ارائه این خدمت به جامعه ایثارگری شده است.

طرح بیمه تکمیلی درمان خانواده شهدا و ایثارگران بر اساس قانون جامع خدمت رسانی به ایثارگران به اجرا درآمد و بر اساس اعلام بیمه دی یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر مطابق قانون از این خدمات بهره مند هستند اما برخی مراجع درمانی به واسطه تعویق در پرداخت‌های شرکت بیمهگر، لغو قرارداد کرده و یا بدون لغو قرارداد از ارائه خدمت به جامعه ایثارگری سرباز می زنند.

برخی مراکز طرف قرارداد با بیمه تکمیلی ایثارگران لغو قرارداد کردند

معاون بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی گفت: تعدادی از مراکز طرف قرارداد با بیمه دی در خراسان رضوی که خدمات تکمیلی درمان به خانواده شهدا و ایثارگران ارائه می دهند به دلیل تاخیر دردریافت مطالبات خود با این بیمه، لغو قرارداد کردند.

محمد غلام پور افزود: در حال حاضر۳۰۳ هزار نفر در خراسان رضوی زیر پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران قرار دارند که از این تعداد ۱۶۷ هزار نفر بیمه تکمیلی درمان دارند.

وی میزان تقریبی مطالبات این مراکز درمانی در استان از بیمه دی را حدود ۴۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: البته اخیرا بخشی از مطالبات این مراکز پرداخت شده که امیدواریم این روند جهت ارائه خدمات درمانی بهتر به خانواده شهدا و جانبازان تسریع شود.

۷۰۰ میلیارد ریال پرداخت به مراکز درمانی خراسان رضوی

مدیر بیمه دی خراسان رضوی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: حدود ۶۵۰ مرکز درمانی، پزشک و داروخانه در استان با بیمه دی برای ارائه خدمات بیمه تکمیلی درمان قرار داد دارند که شامل ۱۲۲ پزشک متخصص، ۱۰۰ پزشک عمومی، ۶۳ درمانگاه، ۵۰ آزمایشگاه، حدود ۳۰۰ داروخانه و شماری مراکز توانبخشی و رادیولوژی می شود.

مهدی شریعتی افزود: میزان تاخیر در پرداخت پزشکان ۱۰ ماه و این زمان برای داروخانه ها که سرمایه در گردش دارند پنج ماه است.  

وی ادامه داد: از میان بیمارستان‌ها و درمانگاه‌های خراسان رضوی حدود ۱۰ مورد بدون  اعلام قبلی ارائه خدمات به جامعه ایثارگری را متوقف کرده اند همچنین ۱۰ درصد پزشکان طرف قرارداد در استان مدتی است سندی به این بیمه ارسال نکرده اند که به منزله عدم خدمات رسانی به جامعه هدف بیمه تکمیلی دی است.

مدیر بیمه دی در خراسان رضوی گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۷۰۰ میلیارد ریال برای جبران مطالبات مراجع درمانی استان پرداخت شده است که تنها ۲۷۰ میلیارد ریال آن در مردادماه صورت گرفته است.

شریعتی ضمن ابراز امیدواری برای پرداخت سایر مطالبات افزود: ریز آمار دقیق باقی مانده مطالبات مراکز درمانی از بیمه دی استان را در اختیار نداریم اما تهران به این آمار که مدام در حال تغییر است دسترسی دارد.

وی اضافه کرد: بر اساس قانون مراکز درمانی دولتی باید خدمات خود را مطابق تعرفه پزشکی به جامعه هدف بیمه دی ارائه دهند اما متاسفانه بیمارستان هایی مانند رضوی و قائم با تعرفه آزاد و k  اضافی در جراحی ها خدمات درمانی خود را ارائه می دهند.

۱۰ درصد مطالبات مراکز درمانی درباره بیمه تکمیلی ایثارگران مربوط به خراسان رضوی است

مدیر روابط عمومی و اطلاع رسانی بیمه دی هم گفت: ازمجموع ۱۰ هزار میلیارد ریال مطالبات معوق مراکز درمانی کشور از بیمه دی در خصوص بیمه تکمیلی درمان ایثارگران ۱۰ درصد مربوط به خراسان رضوی است.

فرید میر موسوی در تشریح وضعیت خدمات دهی بیمه دی برای بیمه تکمیلی درمان خانواده شهدا و ایثارگران خراسان رضوی افزود: بنیاد شهید به عنوان بیمه گذار مناقصه برگزار و شرح خدمات خود را به بیمه دی اعلام کرده و بیمه دی نیز با مراجع درمانی مطابق قوانین جاری قرارداد بسته است.

وی اضافه کرد: دولت بر اساس قوانین مربوط به ایثارگران وظیفه تامین مالی قرارداد بین بیمه و بنیاد شهید را بر عهده دارد که به تعهد خود عمل نکرده است و در حال حاضر مطالبه ما در خراسان رضوی از دولت به عنوان تامین کننده مالی بنیاد شهید تقریبا به اندازه بدهی ما به حدود۶۵۰ مرکز درمانی طرف قرارداد در این استان است.

به زودی مطالبات معوق پرداخت می شود

میرموسوی موضوع بدهی دولت به شرکتهای بیمه گر را عمومی دانست و افزود: دولت قول مساعد داده است که به زودی این مطالبات معوق را پرداخت کند.

وی اضافه کرد: برخی مراجع درمانی بدون اینکه به ما اعلام کنند به بیمه شده ها خدمات نمی دهند که ضمن تشکر از مراکز درمانی که مسئولانه به همکاری با بیمه ادامه می دهند اذعان دارم در حال حاضر گستردگی مراکز درمانی طرف قرارداد با بیمه دی کاهش پیدا کرده است.

۳۲۲۱/۱۹۲۲