مسکو – ایرنا – وزیر امور خارجه روسیه با بیان اینکه معتقد است روابط روسیه و آمریکا در چند سال گذشته بشدت آسیب دیده و تیره شده است، اظهار داشت: متاسفانه این روند همچنان ادامه دارد.


سرگئی لاوروف روز پنجشنبه در مصاحبه با روزنامه روسی ایزوستیا اظهار داشت: روسیه برای از سرگیری گفت وگوها با آمریکا در فرمت مناسب برای واشنگتن آماده است اما طرف آمریکایی فقط پیام‌های منفی برای ما ارسال می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه به رغم تاکیدهای دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا و مقام‌های کلیدی واشنگتن به وی که مصمم به بهبود روابط با روسیه هستند، در عمل هیچ رویداد و تحول مثبتی رخ نداده است.

آمریکا بی‌دلیل تحریم‌های جدید علیه ما وضع می‌کند

 وزیر امور خارجه روسیه در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه روابط روسیه و آمریکا در سطح بسیار پایینی قرار دارد، اظهار داشت: آمریکا بدون دلیل تحریم های جدید در مورد روسیه وضع می‌کند.

 وی ادامه داد: شرکای آمریکایی ما به اعمال تحریم‌های جدید در مورد روسیه ادامه می‌دهند و حتی زحمت ارایه استدلال به خود نمی‌دهند و تحریم‌ها بدون دلیل اعمال می‌شوند.

 به گفته لاوروف، این اقدامات با عزمی که رئیس جمهوری آمریکا برای بهبود روابط با روسیه نشان می‌دهد، مغایرت دارد.

روسیه برای از سرگیری روابط با آمریکا آماده است
لاوروف گفت: روسیه نمی‌خواهد بزور خود را در ردیف کشورهای دوست آمریکا قرار دهد اما همواره برای از سرگیری همکاری‌ها با آمریکا در شرایط کنونی و در هر فرمت ممکن آمادگی دارد.

پیمان استارت2 نباید فسخ شود
لاوروف گفت که پیمان منع موشک های هسته ای کوتاه و میانبرد نابود شده است و سرنوشت پیمان استارت2 هم در ابهام قرار دارد، ما معتقدیم که آمریکا و روسیه مسئول اصلی تامین ثبات راهبردی در جهان هستند و نباید اجازه دهند که پیمان استارت 2 فسخ شود.
پیمان استارت-2 یا پیمان کاهش تسلیحات تهاجمی راهبردی پیمان دو جانبه میان آمریکا و روسیه است.
دمیتری مدودف و باراک اوباما رئیسان ‌جمهوری وقت روسیه و آمریکا روز هشتم آوریل سال ۲۰۱۰ در پراگ پایتخت جمهوری چک با هم دیدار و پیمان استارت-۲ برای کاهش زرادخانه‌های هسته‌ای دو کشور را امضا کردند.
آمریکا و روسیه تحت این قرارداد جدید، اجازه دارند حداکثر ۱۵۵۰ کلاهک را مستقر کنند که حدود ۳۰ درصد کمتر از محدودیت اعمال شده در سال ۲۰۰۲ است و اعتبار این پیمان در سال ۲۰۲۱ به پایان می‌رسد.

شرکای غربی از اصول من درآوردی پیروی می‌کنند
لاوروف در ادامه مصاحبه گفت: ساختارهای حقوقی نظام بین‌الملل امروز با آزمونی سخت و دشوار مواجه شده است چرا که اصطلاح های مربوط به حقوق بین‌الملل از سوی غربی‌ها نسبت به سابق کمتر به کار برده می‌شود و آنها ترجیح می‌دهند به نظمی استناد کنند که بر اساس اصول من درآوردی استوار شده است.
وی افزود: آنها تلاش می‌کنند بقیه کشورهای جهان را متقاعد کنند که اینها تصمیمات چندجانبه است و باید همه کشورها از آن پیروی کنند.
وزیر خارجه روسیه گفت: احتمالا همینک باید تکیه گاه‌های باقیمانده را جستجو کرد که در وهله اول منشور سازمان ملل است و باید با تمام قوا از آن حمایت کرد.
وی افزود: گروه 20 کشور صنعتی دارای تاثیرات ثبات بخش است و در این گروه کشورهای مناطق مختلف جهان و مراکز مهم اقتصادی و مالی حضور دارند.

 
چین برادر بزرگ روسیه نیست
وزیر خارجه روسیه در ادامه مصاحبه به اصطلاح بوجود آمده مبنی بر اینکه چین برادر بزرگ روسیه است، واکنش نشان داد و گفت که چین را برادر بزرگ روسیه نامیدن درست نیست.
وی خاطرنشان کرد: مسکو خواهان بنای روابط با کشورهای دیگر براساس منافع متقابل و بدون هرگونه تحمیل مواضع است.
لاوروف گفت: در همین راستا روابط با چین گسترش می‌یابد که به سطح راهبردی بی سابقه رسیده است.

اولویت روسیه توسعه روابط با اتحادیه اوراسیا و سازمان شانگهای است
لاوروف در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد که همان طور که رئیس جمهوری روسیه تاکید کرده است توسعه روابط با اتحادیه اقتصادی اوراسیا و سازمان همکاری شانگهای و گروه بریکس در اولویت قرار دارد.
وی همچنین به توسعه روابط روسیه و کشورهای عضو اتحادیه آسه آن اشاره کرد.

تاکید بر ضرورت اصلاح ساختار شورای امنیت
وزیر امور خارجه روسیه در ادامه مصاحبه به ضرورت اصلاحات شورای امنیت سازمان ملل اشاره کرد و افزود: از مدت‌ها پیش اصلاح این ساختار مهم سازمان ملل ضرورت یافته است.
 وی خاطرنشان کرد که کشورهای هند و برزیل به عنوان نمایندگان قاره های آسیا و امریکا می توانند به عنوان عضو دائمی شورای امنیت پذیرفته شوند.

سازمان تجارت جهانی در آزمونی سخت قرار گرفته است
لاوروف خاطرنشان کرد که سازمان تجارت جهانی به همان دلایلی که در مورد اخلال غربی‌ها در فعالیت سازمان‌های بین‌المللی وجود دارد در آزمون سختی قرار گرفته است.  
وی افزود: سعی می‌شود که اصول من درآوردی به جای اصول بین‌المللی در فعالیت سازمان تجارت جهانی جایگزین شود.