مهدی شادنوش روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار سلامت ایرنا درباره عملیات انتقال ششمین قلب اهدایی به صورت پروازی از یزد به تهران افزود: دو کلیه این فرد به یک خانم ۲۶ ساله و یک آقای ۳۲ ساله در یزد پیوند زده شد و کبد او هم برای پیوند به شیراز انتقال پیدا کرد.
وی درباره علت انتقال قلب به صورت پروازی برای پیوند بیان کرد: پیوند قلب نیازمند زیرساختهای پیچیدهای است و لیست انتظار افرادی که به پیوند قلب نیاز دارند هم در مراکز قلبی تشکیل میشود و این افراد تحت مراقبت قرار دارند. در سایر کشورها هم به این شکل نیست که به طور مثال همه امکانات برای پیوند قلب در همه بخشهای بیمارستانها وجود داشته باشد، زیرا مقرون به صرفه نیست.
رئیس مرکز مدیریت پیوند و امور بیماریهای خاص وزارت بهداشت ادامه داد: چند بخش در کل کشور پیوند قلب را انجام میدهند که بیمارستان شهید رجایی، بیمارستان امام خمینی (ره) در تهران و در شهرهای مشهد و شیراز این کار انجام میشود.
شادنوش در باره رکورد یزدیها در اهدای قلب و انتقال به تهران جهت پیوند اظهار داشت: به همه مراکز اهداکننده که امکانات لازم را دارند اعلام آمادگی کردیم و فعلا در شروع کار، استان گیلان و یزد پیشتاز هستند. از سال گذشته تاکنون دو قلب از رشت به تهران و ۴ قلب از یزد به تهران برای اهدا انتقال پیدا کرده است.
وی بیان کرد: پیوند قلب در حال حاضر در بیمارستان شهید رجایی تهران در حال انجام است.
شادنوش گفت: این عملیات به همت مرکز مدیریت پیوند وزارت بهداشت، سازمان اورژانس کشور، آشیانه ریاست جمهوری و نیروی انتظامی انجام شد.
عملیات امروز که برای انتقال قلب از یزد به تهران انجام شد، پنجمین عملیات هوایی برای انتقال قلب بود. در عملیات قبلی که از یزد به تهران انجام شده بود، دو قلب اهدایی انتقال پیدا کرد.
سالانه تعداد زیادی از افراد دچار مرگ مغزی بدون اهدای عضو از سوی خانوادهها دفن میشوند و این در حالی است که بیماران زیادی در انتظار دریافت اعضای پیوندی بوده و محقق نشدن آن منجر به مرگ بیمار میشود. این در شرایطی است که باید بدانیم سالانه حداقل ۶ هزار عضو انسانی قابل اهدا خاک میشود، در حالی که روزانه ۷ تا ۱۰ بیمار به خاطر نرسیدن اعضای پیوندی جان خود را از دست میدهند.